Oikeustieteen professorit tyrmäävät Sipilän hallituksen siunaamat asekaupat diktatuureihin – ”Hallitus on täysin piittaamaton lain sisällöstä” - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Oikeustieteen professorit tyrmäävät Sipilän hallituksen siunaamat asekaupat diktatuureihin – ”Hallitus on täysin piittaamaton lain sisällöstä”

HS kertoi sunnuntaina, että Suomesta on viety aseita muun muassa Keski-Aasian sortovaltioihin sekä sotaa Jemenissä käyvään Saudi-Arabiaan. Suomi rikkoo kansallista lainsäädäntöä, sanoo Martin Scheinin. Martti Koskenniemen mukaan hallitus ei noudata EU-oikeutta eikä YK:n asekauppasopimusta.

Kansainvälisen oikeuden professorit Martin Scheinin (vas.) ja Martti Koskenniemi pitävät Suomen hallituksen siunaamia asekauppoja selvästi lainvastaisina.

Julkaistu: 24.10.2016 12:58, Päivitetty 24.10.2016 15:00

Oikeustieteen professorit Martti Koskenniemi ja Martin Scheinin arvostelevat kovin sanoin Suomen hallituksen siunaamia asekauppoja.

HS kertoi sunnuntaina, että Suomesta on viety aseita muun muassa Keski-Aasian sortovaltioihin Turkmenistaniin ja Uzbekistaniin sekä sotaa Jemenissä käyvään Saudi-Arabiaan. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan asekauppaa ohjaa ”ihmisoikeusnäkökulma”. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei halua kommentoida asiaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?