Liian sokerin haitat selviämässä Ketjuuntuneet valkuaisaineet heikentävät silmää ja verisuonia okin aika sitten erään ilmaisjakelulehden pääkirjoituksessa kerrottiin Cultorin (entisen Suomen Sokerin) menestyksellisestä mainoskampanjasta, jossa sokeria markkinoidaan puhtaana luonnontuotteena, auringon ja kasvien pehmeän yhteistyön meille antamana lahjana. Kuluttaja ovat mainostajien ja elintarviketeollisuuden ammattilaisten ansiosta ottaneet hyvin vastaan sokerin uuden imagon. Nykyisen, myöskin paljon julkisuutta saaneen, terveysvalistuksen keskellä sokeriuutinen tuntuu monelle tervetulleelta. Lehden kirjoittaja halusi lievittää yhtä huolenaineistamme tällä alalla: Onneksi löytyy edes yksi elintarvike, joka paitsi että tulee suoraan vihreistä kasveista, myös maistuu hyvältä ja on saanut lääketieteen synninpäästön. Voiko mainoksen sanoma enää tästä parantua? - Kotimaa | HS.fi

Liian sokerin haitat selviämässä Ketjuuntuneet valkuaisaineet heikentävät silmää ja verisuonia okin aika sitten erään ilmaisjakelulehden pääkirjoituksessa kerrottiin Cultorin (entisen Suomen Sokerin) menestyksellisestä mainoskampanjasta, jossa sokeria markkinoidaan puhtaana luonnontuotteena, auringon ja kasvien pehmeän yhteistyön meille antamana lahjana. Kuluttaja ovat mainostajien ja elintarviketeollisuuden ammattilaisten ansiosta ottaneet hyvin vastaan sokerin uuden imagon. Nykyisen, myöskin paljon julkisuutta saaneen, terveysvalistuksen keskellä sokeriuutinen tuntuu monelle tervetulleelta. Lehden kirjoittaja halusi lievittää yhtä huolenaineistamme tällä alalla: Onneksi löytyy edes yksi elintarvike, joka paitsi että tulee suoraan vihreistä kasveista, myös maistuu hyvältä ja on saanut lääketieteen synninpäästön. Voiko mainoksen sanoma enää tästä parantua?

16.3.1990 2:00

Makeanhimoon biologinen syy

Mieltymys makeaan on kuitenkin menettänyt alkuperäisen merkityksensä nykyaikana. Syömme hedelmiä ja muita tarpeellisia ruokia muutenkin kuin makeuden houkuttelemina.

Koska sokeria lisätään moniin elintarvikkeisiin, makuaistiamme on alettu oikeastaan johtaa harhateille. Yllättävän monien elintarvikkeiden runsain valmistusaine - tuoteselosteessa ensin mainittu aine - on sokeri. Välipalateollisuus ja soft drinkien valmistajat myyvät meille eri tavoin maustettua sokeria.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat