Kotimaa

Kolme yhä pidätettynä Vuosaaren surmajutussa Vaimon mukaan etsintäkuulutetulla turkulaisella oli mukanaan yli viisi miljoonaa markkaa

Tilaajille

Kolme miestä on edelleen pidätettynä toimitusjohtaja Juhani Komulaisen surmasta. Poliisi ei paljasta pidätettyjen henkilöllisyyttä eikä kerro kuulustelujen tuloksista.

Keskusrikospoliisin tutkintatoimiston päällikön Antti Turkaman mukaan pidätetyt eivät ole tunnustaneet mitään sellaista, että juttua voisi sanoa selvitetyksi.

Etsintäkuulutetusta turkulaisesta liikemiehestä ei ole havaintoja lauantain jälkeen, eikä vahvistusta väitteille kultaerästä ole Turkaman mukaan saatu. Hänen sanoo, ettei surman tutkimuksissa ole ilmennyt mitään sellaista uutta, josta poliisi voisi kertoa.

Helsinkiläinen 48-vuotias toimitusjohtaja Juhani Komulainen surmattiin raa'asti sunnuntain vastaisena yönä, ja hänen ruumiinsa tuotiin Vuosaareen Uutelan ulkoilualueelle.

Turkulainen liikemies Turkka Elovirta , 46, etsintäkuulutettiin sunnuntaina, ja Elovirran auto löytyi tiistain vastaisena yönä Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintipaikalta.

Pidätykset keskusrikospoliisi teki keskiviikkona. Pidätystä on mahdollisuus jatkaa seitsemään päivään eli vapun yli, mutta poliisin on tehtävä siitä ratkaisu neljän päivän kuluessa eli viimeistään sunnuntaina.

Elovirran vaimo kertoi perjantain Iltalehdessä, että hänen miehensä oli viime lauantaina Helsingissä ostamassa sadan kilon kultaerää ja hänellä oli mukanaan lähes 5,5 miljoonaa markkaa.

Vaimon mukaan tarjouksia kullasta tehtiin jo aikaisemmin. Kauppa alkoi edetä viime torstaina, jolloin Elovirta lähti Helsinkiin tapaamaan välittäjänä toiminutta Komulaista. Kauppa kuitenkin peruuntui, koska Elovirralla ollut pankkivekseli ei kelvannut.

Seuraavana päivänä kaupankäynti vaimon mukaan keskeytyi, koska myyjillä ei ollut myyjänä esiintyneen yrityksen kaupparekisteriotetta, josta olisi näkynyt nimenkirjoitusoikeus.

Viimeksi vaimo oli yhteydessä Elovirtaan lauantaina kello 19:n ja 20:n välillä, jolloin mies autopuhelimessa kertoi ajavansa toisen auton perässä kohti Karjaata kaupantekoon. Vaimo ei tiedä, ketä muita matkalla oli.

Turkulaisella Elovirralla on yritys, joka on käynyt pitkään pääasiassa kultakauppaa. Elovirta on hankkinut kultaa tukkuostoina ja myynyt sitä pienemmissä erissä mm. kultasepänliikkeille.

Viime aikoina Elovirta on harjoittanut myös asuntokauppaa, eli ostanut sijoitusasuntoja ja myynyt niitä edelleen. Esimerkiksi kesällä 1989 hän osti lähes koko valmistuvan kerrostalon ja myi huoneistoja eteenpäin.

Elovirta on puhunut viime viikolla Turussa avoimesti tekeillä olevasta isosta kultakaupasta.

Poliisi etsintäkuulutti Elovirran epäiltynä osallisuudesta Komulaisen surmaan. Pois ei ole kuitenkaan suljettu sitä mahdollisuutta, että Elovirtakin olisi joutunut rikoksen uhriksi.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää