Kotimaa

Konsertit Näyttelyt Elokuvat Blues Rock Espan lava Teatteri Drinkit

Tilaajille

Kallion kirkossa järjestetään kesämaanantaisin konsertteja. Urut ovat pääasiana. Ensi maanantaina soittaa urkuja Kati Hämäläinen. Kellonaika on 20 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Helsingin Juhlaviikkojen kesäkonsertit jatkuvat. Temppeliaukion kirkossa soittaa Kuopion viulukilpailun voittaja Pekka Kauppinen Vitalia, Brahmsia ja Prokofjevia. Häntä säestää pianolla Naoko Ichihashi. Konsertti alkaa kello 20.30 ja liput maksavat 60/30 markkaa.

Ranskalainen Marc Adamczewski soittaa puolestaan urkuja Espoon kirkon urkuyö ja aaria-konsertissa. Soitto alkaa kello 22. Adamczewskia säestää mezzosopraano Eeva-Liisa Saarinen. Ohjelmistossa on mm. Sweelinckiä, Bruhnsia, Händeliä ja Rossinia.

Anneli Airikka-Lampi on nainen ja siksi hänen maalauksensa kertovat usein naisesta ja naisen elämästä. Työt ovat samanaikaisesti vahvoja sekä lempeitä, humoristisia että traagisia. Nainen tunnistaa ja löytää niistä itsensä. Mies ihmettelee.

Anneli Airikka-Lampi on syntynyt 1944 ja asuu Helsingissä. Hän on suunnitellut freenä myös kankaita lukuisille suomalaisille tekstiiliyrityksille. Airikka-Lammin työt ovat esillä 20. päivä tätä kuuta asti. Galerie Pelin on avoinna maanantaista perjantaihin 10-17.

Helsingin kaupunginmuseo jää monelta matkailijalta huomaamatta. Viehättävä vaaleanpunainen Aurora Karamzinin huvila Finlandia-talon kupeessa on kuitenkin piipahtamisen arvoinen. Jos museon näyttelytilat eivät hirveästi kiinnosta, voi ainakin nauttia tuoreista kotileivonnaisista ja kahvikupposesta museon yhteydessä olevassa kahvilassa.

Lapset ja miksei vanhemmatkin voivat tykästyä museon uudesta näyttelystä. Museo on koonnut vanhoista kissa- ja koiravalokuvista multivision, jossa kuvien yhteydessä kuullaan mukavaa musiikkia. Sadasta kuvasta koottu multivisio Kis kis! Hau hau! nähdään torstaisin.

Lisäksi museossa on näyttely, jossa esitellään miltä keskusta näytti 1600-1700-luvulla. Esillä on alkuperäisiä karttoja, piirustuksia ja kirjoituksia, joista osa ei ole koskaan ollut esillä. Esineitä ei noin varhaisilta ajoilta ole juuri jäänyt talteen. Sensijaan kamaa on 1800-luvulta, mm. kaupungin virkapukuja ja virastohuonekaluja. Museo on avoinna sunnuntaista perjantaihin 12-16, torstaina 12-20, lauantaisin kiinni.

Vincent van Gogh on tänä vuonna juhlittu nimi. On erikoisnäyttelyjä, elokuvaa, miksei myös ooppera. Eino-Juhani Rautavaara on tehnyt traagisen hahmon taiteilijasta oopperan nimeltä Vincent. Kari Hakli on ottanut valokuvia oopperasta. Kuvat ovat esillä ravintola Wellamon seinillä. Wellamo on avoinna tiistaista perjantaihin 11-23, lauantaina 16-23 ja sunnuntaina 13-20.

Viime vuonna geimit olivat isommat, mutta miksi pitäisi unohtaa, että Ranskan vallankumouksen syttymisestä on kulunut tänään 201 vuotta? Bio Illusion juhlistaa Ranskan vallankumousta ja kansallispäivää esittämällä Ettore Scolan Hyvää yötä, majesteetti kello 14.30. Elokuva kertoo kuningasperheen pakoyrityksestä Pariisista Varennesiin sekä värikkäästä seurueesta, joka seuraa hänen pakoreittiään. Joukkoon kuuluu mm. itse Casanova, jota esittää Marcello Mastroianni ansiokkaaasti. Muissa osissa ovat mm. Hanna Schygulla, Harvey Keitel ja Jean Louis Barrault. Liput maksavat 30 markkaa.

Coupe De Ville on helsinkiläisen naiskitaristi/laulajan Micco Milkowitzin perustama ja luotsaama blues/rock/rhythm & blues-pohjainen bändi. Yhtye on kuulemma ollut koossa jo kaksi vuotta Kalliossa ja esiintynyt erinäisillä klubeilla ja festareilla. Micon rytmiryhmänä toimii Hakala-Helin ja soolokitaraa taituroi Big Papa Auvinen, jota itse Albert Järvinenkin on kehunut. Järvinen on myös mukana bändin vastajulkaistulla debyyttisinglellä. Ränttätänttää kuullaan Shadow-clubilla Radio 21:ssä. Liput maksavat 30 markkaa. Kumma kun ei olla ikinä kuultu moisesta orkesterista. . . Miccokin on ihan outo tyyppi. . . Mikähän juttu tämä oikein on? Parasta mennä itse tsekkaamaan!

Liberatore-klubi Kaivohuoneella on ensi maanantaina ja tiistaina kiinni, mutta keskiviikkona ovat jälleen aukeavat. Silloin, kuten vielä seuraavana päivänäkin, yleisöä viihdyttää vankkaa suomi-rokkia musisoiva Kolmas Nainen. Dave Lindholm bändeineen jammailee perjantai-illan huumassa. Liput maksavat viisikymppiä kunakin iltana. Ja kuten iltavirkku yleisö varmaan tietää, Liberatore on avoinna aamu-kolmeen asti.

Tiistaina kello 17 Espan lavalla kuullaan perinteistä rhythm & bluesia esittävää Tortilla Flat-orkesteria, 18.30 seuraa Mojo-yhtye, joka esittää melodista rockia. Keskiviikkona kello 13 lavalle astelee harmonikkaorkesteri Harmsbörger Speeldeel. Mistä se sitten lieneekään kotoisin. Kello 17 kuullaan Känkänen-nimistä suomi-rokkia esittävää yhtyettä ja kello 18.30 Bandia. Ilmeisesti mielikuvitus on loppunut, kun bändin pitää nimeksi laittaa Bandi. Mutta onhan Amerikassakin ollut bändi nimeltä The Band. Bandi esittää melodista pop-rockia.

Ilves-teatterin valloittava Olviretki Schleusingenissä nähdään viimeistä kertaa Käpylän Taivaskalliolla. Jostain syystä nuoret näyttelijät ovat kokeneet erinäisiä tapaturmia mutta niistä huolimatta he urhoollisesti vetävät läpi viimeiset näytökset. Aleksis Kiven tekstiin perustuvaa rälläämistä ja huorintekoa kesäteatterin nimissä esitetään tänään kello 15. Huomenna aika on kello 15 ja 19. Liput maksavat 40/30/20 markkaa.

Kumma miten näitä nuoria teatterintekijöitä kiinnostaa historialliset farssit. Ylioppilasteatterin panos kesäteattereille on veijarimaisesta naistennaurattaja ja juopottelija Till Eulenspiegelistä kertova Peilimies. Till Eulenspiegel osasi ottaa ilon irti elämästä Espanjan kuninkaan Filip toisen uskonkiihkoisena aikana. Peilimiehen ovat dramatisoineet Jouni Tommola ja ohjannut Jari Ålander. Kaikki esitykset alkavat kello 19. Liput maksavat 50/40/30 markkaa. Esityspaikkana on traditionaalisesti Mustikkamaa.

Maksulliset palvelupuhelimet ovat varsinainen elämän suola. Jälleen kerran voi vain ihmetellä, kuinka olemme tulleet toimeen ilman niitä tähän asti. Nyt on uusin villitys viina-puhelin, josta saa drinkkivihjeitä. Jos olet kyllästynyt iänikuiseen koskenkorva-puolukkamehu-coctailiin, soita vain numeroon 9700-4500 ja saat päivän drinkkivihjeen. Numero lupaa uuden vinkin vuoden jokaiselle päivälle. Ja vielä käytännössä testattuja ohjeita! Kun kuuntelee numerossa pyörivää nauhoitusta, tulee kyllä mieleen, että herrat ovat tainneet testata drinkkivinkkinsä nauhaa äänittäessään. Mutta mukavan sössöttävä ja typerin vitsein höystetty puhehan on vain parasta mainosta viinapuhelimelle! Siis - avoinna 24 tuntia vuorokaudessa - drinkkipuhelin! Ja margaritan tekohan aloitetaan siis lasin reunan suolauksella. .

Kalliossakin soi Voittaja soittaa Yössä urut Naisen kuvia Lemmikeistä multivisio Kuvia Vincentistä Vallankumoukselle! Micco ja kumppanit Kolmas nainen ja Dave Perinteitä ja suomi-rokkia Viimeisen kerran olvia Peilimies seikkailee Ja viinapuhelin soi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  6. 6

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää