Périgueuxin tryffeleitä ja vanhan Prahan makkaroita - Kotimaa | HS.fi

Périgueuxin tryffeleitä ja vanhan Prahan makkaroita

27.9.1990 3:00

Herkkusuun helvetti (sillä Jukka Mannerkorpi tarkoittaa tiettyä tympeiden ja kalliiden ruokakauppojen maata) olisi sentään jotenkin mukiinmenevä paikka, ellei siellä julkaistaisi niin viekoittelevia ruokakirjoja.

Joseph Wechsbergin Herkkusuun kasvatus (1953) on suurenmoinen klassikkolöytö, yhtä hyvin vuosisatamme kulttuurihistoriaa kuin kulinaarista kirjallisuutta. Se on lisäksi taiteellisesti ansiokas teos. Tai sanotaan näin: Wechsbergin verraton kyky kehitellä ruokailukuvausten ekstaasia muistuttaa kaikkein taidokkaimpien illalliskokonaisuuksien rakentamista, ja tapa, jolla hän huipentaa novellinsa odottamattomaan käänteeseen tai näkökulmaan, viimeistelee teoksen kuin hyvin valittu juusto aterian.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat