Perinneviikko nostaa esiin perinneruuat - Kotimaa | HS.fi

Perinneviikko nostaa esiin perinneruuat

7.2.1991 2:00

Viikonloppuna laskettelemme laskiaista ja seuraavalla viikolla vietämme perinneruokaviikkoa. Hernekeitto on laskiaisen perinteisin ruoka. Sitä on tarjottu myös juhlissa. Nykyihminen valmistaa hernekeittonsa vaivattomasti tölkkisäilykkeestä, mutta perinteisen keiton valmistuskaan ei ole vaikeaa, joskin aikaa siihen kuluu. Herneitä on viisasta liottaa yön yli ja sen jälkeen ne keitetään liotusvedessään. Painekeittimessä keitto kypsyy reilussa tunnissa, liedellä tavallisessa kattilassa 2-3 tunnissa. Keiton voi myös hauduttaa uunissa kypsäksi, aikaa siihen kuluu kolmisen tuntia. Vaikka hernekeitto on tavallisesti arkiruokaa, sitä voi juhlistaa pienillä lisukkeilla. Keiton kanssa voi tarjota esimerkiksi ruskistettua sipulihakkelusta, kinkku- tai kurkkukuutioita, valkosipulia, hillosipulia ja smetanaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat