Kotimaa

Esko Ahon porvarihallitus Esko Ahon porvarihallitus Pääministerikin on ensikertalainen Ulkoasiat: Paavo Väyrynen Kehitysyhteistyö: Toimi Kankaanniemi Sisäasiat: Mauri Pekkarinen Maa- ja metsätalous: Martti Pura Sosiaali ja terveys: Eeva Kuuskoski Puolustus: Elisabeth Rehn Liikenne: Ole Norrback Työasiat: Ilkka Kanerva Opetus: Riitta Uosukainen Kauppa- ja teollisuus: Kauko Juhantalo Ympäristö: Sirpa Pietikäinen Valtion varat: Iiro Viinanen Oikeus: Hannele Pokka Kulttuuri: Tytti Isohookana- Asunmaa Ulkomaankauppa: Pertti Salolainen Asuntoasiat: Pirjo Rusanen

Tilaajille

Pääministeri, valtiotieteen maisteri Esko Aho syntyi 20.5. 1954 Vetelissä, Keski-Pohjanmaalla, josta hänet valittiin kansanedustajaksi 1983. Aho on täysiverinen poliitikko. Hänet imaistiin jo koulun penkiltä villiin nuorisopolitiikkaan. Ajan henkeä kuvaa Ahon valinta keskustan ja taistolaisten kaupalla ammattikoululaisliiton johtoon, vaikka hän ei ollut käynyt päivääkään ammattikoulua.

Kannuksensa Esko Aho hankki keskustanuorten puheenjohtajana ja Paavo Väyrysen avustajana. Hän yritti pari kertaa turhaan eduskuntaan ennen kuin tärppäsi. Keskustan puheenjohtajaksi Aho valittiin Paavo Väyrysen jälkeen viime kesän puoluekokouksessa.

Kuukauden aikana Aho ennättää pitää hallussaan maan kolmea tärkeintä vakanssia: hän on eduskunnan puhemies, Suomen historian nuorin pääministeri ja vt. presidentti Koiviston Yhdysvaltain-vierailun aikana.

Ahon perheessä on kolme pientä lasta. Aho on luonteeltaan täsmällinen ja asiallinen. Hän kuuluu ikäluokkaan, jolla on mielestään vastaus jokaiseen kysymykseen. Kerran Aho on häkeltynyt. Hän ei tiennyt televisiohaastattelussa, mitä on lihan alkutuotevähennys ruotsiksi. Nyt hän muistaa senkin.

Ulkoasiat: Paavo Väyrynen Ulkoministeri, valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen syntyi vihannesviljelijän poikana Kemin maalaiskunnassa 2.9.1946, päivää vaille 46 vuotta myöhemmin kuin esikuvansa Urho Kekkonen. Väyrynen on kirjoilla Tuusulassa, mutta asuu pääasiassa vuokra-asunnossaan Helsingissä. Väyrysellä on kolme lasta.

Väyrynen on uuden hallituksen ylivoimaisesti kokenein poliitikko: kansanedustaja vuodesta 1970, opetusministeri 1975-76, työvoimaministeri 1976-77 sekä ulkoministeri 1977-82 ja 1983-1987, puolueensa varapuheenjohtaja 1972-1980 ja puheenjohtaja 1980-1990.

Väyrysellä on valtavasti kunnianhimoa ja keskittymiskykyä. Hän on selviytyjä, joka on noussut tuhotuomioista aina uudelleen politiikan eturiviin. Hän hallitsee asiat, mutta ajautuu helposti riitoihin muiden kanssa.

Väyrynen on nyt asemissa, joista hän unelmoi vuosi sitten luopuessaan keskustan puheenjohtajan tehtävistä. Ulkoministerinä hän on valmis taistelemaan elämänsä tärkeimmästä asiasta, presidenttiehdokkuudesta ja Mäntyniemen isännyydestä.

Kehitysyhteistyö: Toimi Kankaanniemi Kristillisen liiton ensimmäinen ministeri kautta aikain on itseoikeutetusti liiton puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi. Hän vastaa kehitysyhteistyöstä ja alkoholiasioista.

Valtakunnassa jännitetään jo, siirtääkö Kankaanniemi keskioluen pois maitokaupoista.

Sosionomi Kankaanniemi valittiin kunnansihteeriksi Uuraisten kuntaan vuonna 1976. Keskustalaiset päättäjät katsoivat hänen kristillisyyttään sormien läpi, maltillinen tyyli miellytti maalaisväkeä.

Kankaanniemi pääsi keskustalaisten äänillä eduskuntaan 1987. Skl:n puheenjohtajaksi hänet valittiin kaksi vuotta myöhemmin.

Kankaanniemi oli Paavo Väyrysen (kesk) valitsijamiehenä presidentinvaaleissa 1988. Yhteistyö ulkoministerin kanssa sujunee hyvin. Helluntailainen Kankaanniemi ilmoittaa harrastuksekseen mm. lähetystyön. Gesher Hajetsia -yhdistyksen puheenjohtajana hän on ollut myös edistämässä neuvostojuutalaisten kauttakulkua Israeliin.

Kankaanniemi on syntynyt Tyrväällä 26.2.1950. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kolme lasta.

Sisäasiat: Mauri Pekkarinen Sisäministeri, yhteiskuntatieteiden kandidaatti Mauri Pekkarinen asuu nelilapsisen perheensä ja terveydenhoitaja-vaimonsa kanssa Jyväskylässä. Kinnulassa 6.10.1947 syntyneen Pekkarisen elämä on pelkkää politiikkaa. Siviilivirkansa keskustapuolueen Keski-Suomen piirin toiminnanjohtajana hän jätti 1979 tultuaan valituksi eduskuntaan.

Pekkarinen on vetänyt Yleisradion hallintoneuvostoa. Yle jää, kun Pekkarisesta tulee ministeri. Hallituksen toimintaa hän on seurannut mm. työvoima- ja sisäministerin poliittisena sihteerinä.

Pekkarista kehutaan erittäin ahkeraksi ja tunnolliseksi. Keski-Suomessa on useita hänen maamerkkejään: tienpätkiä ja oppilaitoksia. Hän on innokas puhumaan, toisten kuunteleminen jää vähemmälle.

Pekkarinen on kova kuntoilija. Joskus häneen iskee vauhtisokeus - kuten hallitusneuvotteluissa. Pekkarinen sai nimiinsä kämppäkaverinsa Esko Ahon vielä syntymättömän hallituksen ensimmäisen poliittisen virheen ideoidessaan veronmaksajien pakkolainan, joka kaatui.

Maa- ja metsätalous: Martti Pura Maa- ja metsätalousministeri, agrologi Martti Pura on ainoa ministeri, joka ei ole eduskunnan jäsen. Tammelassa Etelä-Hämeessä maata viljelevän Puran äänet eivät ole koskaan riittäneet ensimmäistä varapaikkaa pidemmälle. 11.7.1949 syntyneellä Puralla on kolme lasta.

Pura on kokenut poliitikko. Hän on toiminut keskustanuorten varapuheenjohtajana ja vuodesta 1984 keskustan varapuheenjohtajana. Puran maamiehen hahmo miellyttää keskustakenttää. Hän on uusinut puoluekokouksissa paikkansa aina suurella äänimäärällä.

Ennen viime kesän puoluekokousta Pura oli jättämässä puoluejohdon tuskastuneena oman vaalipiirinsä kilpasiskoon, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilaan. Myöhemmin Pura pyörsi päätöksensä.

Pura oli 1982-83 Taisto Tähkämaan poliittinen sihteeri maatalousministeriössä. Komennus opetti Puralle pelin politiikkaa, jonka hän taitaa. Ministeriön virkamiehet muistavat Puran lähinnä jutunkertojana. Kieliä Pura ei puhu, mutta ymmärtää edeltäjiään ja MTK:ta enemmän pientilallisia.

Sosiaali ja terveys: Eeva Kuuskoski Sosiaali- ja terveysministeri, lääketieteen lisensiaatti Eeva Kuuskoski syntyi Aurassa 4.10.1946. Kuuskoski on virallisesti turkulainen; hänellä on aviomiehensä Pentti Mannisen kanssa koti myös Helsingissä.

Kuuskoski valittiin eduskuntaan 1979. Vuonna 1980 hän loikkasi kokoomuksesta keskustapuolueeseen. 1983 Väyrynen palkitsi hänet sosiaali- ja terveysministeriydellä. Myöhemmin Kuuskoskesta tuli palkitsijansa vastustaja. Päättäväinen ja itsepäinen Kuuskoski tavoittelee keskustan presidenttiehdokkuutta.

Ministerinä Kuuskoskesta tuli nopeasti hallituksen suosituin. Sittemmin kansansuosio on vain kasvanut. Hallitusneuvotteluissa Kuuskoski tulkitsi suosionsa niin vahvaksi, että uhkasi jäädä pois hallituksesta, jos hän ei saa yksin johdettavakseen sosiaali- ja terveysministeriötä. Puoluejohto myöntyi, ja Kuuskoski pääsee uudistamaan hellimäänsä perusturvaa.

Kuuskoski vierastaa kristillisiä puolueena, mutta puhuu mielellään arvoista ja viihtyy Valamon luostarissa.

Puolustus: Elisabeth Rehn Euroopan ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri Elisabeth Rehn (r) oli puolustusvoimille onnenpotku. Hän on tuonut armeijalle myönteistä julkisuutta enemmän kuin miespuoliset edeltäjänsä yhteensä.

Niinpä Rehn valittiin uudelleen puolustusministeriksi, kun muiden puolueiden karsastama ministerinsalkku tuli Rkp:lle.

Vaimo, äiti ja isoäiti, 56, lensi äskettäin jopa Hawk-hävittäjän kyydissä, mikä edellytti vaativan kuntotestin läpäisyä. Hänen edeltäjänsä eivät tiettävästi ole rohjenneet edes yrittää.

Rehn on syntynyt Helsingissä 6.4.1935 ja asuu nykyisin Kirkkonummella. Koulutukseltaan hän on diplomiekonomi. Rehn on eduskunnan jäsen vuodesta 1979 alkaen ja eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja 1987-90.

Rehnin huomiota herättävin uudistus puolustusministerinä on ollut ovien hommaaminen varuskunnan vessoihin. Puolustusministeri ei kuitenkaan ole valmis viemään tasa-arvoa niin pitkälle, että naiset voisivat suorittaa asepalveluksen, kuten Ruotsissa.

Liikenne: Ole Norrback Vaasalainen Ole Norrback peri Rkp:n Christoffer Taxellin aseman puolueen puheenjohtajana ja opetusministerinä vuonna 1990, kun Taxell vetäytyi politiikasta liike-elämään.

Taxellin kaltaista suosikkia ei Norrbackista ole tullut.

Norrback valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran 1979. Kun hän putosi eduskunnasta vuoden 1987 vaaleissa rannalle, Rkp pelasti hänet Holkerin hallituksen puolustusministeriksi.

Oli itsestään selvää, että Rkp:n puheenjohtaja sai tällä kertaa puolueensa ykköspaikan, liikenneministeriön.

Norrback on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Ylimarkussa (nykyisin Närpiö) 18.3.1941 syntynyt kansakoulunopettaja etsii suomenkielisiä äänestäjiä luomalla kuvaa Rkp:stä liberaalina yleispuolueena. Jos kyse on lohenkalastuksesta tai veneiden omistuksesta, kalastus- ja metsästysministeri osaa pitää ruotsinkielisten puolta. Kalastus- ja metsästysasiat kuuluvat myös tulevassa hallituksessa Norrbackin salkkuun.

Työasiat: Ilkka Kanerva Työministeri Ilkka Kanervan (kok) tähti nousee vääjäämättä. Kanerva vaihtoi viime elokuun lopussa Holkerin hallituksen kansliaministerin tehtävät liikenneministerin postiin. Ahon hallituksessa hän on paitsi työministeri myös varapääministeri.

Valtiotieteen maisteri Kanerva on syntynyt Lokalahdella, nykyisessä Uudessakaupungissa 28.1.1948. Hän asuu Turussa.

Kanerva pääsi eduskuntaan vuonna 1975 ja ministeriksi Holkerin hallitukseen 1987.

Liikenneministerikauden tavoitteisiin kuuluivat 700 moottoritiekilometrin ja Lehmänkurkun tien rakentaminen Lokalahdelle. Lehmänkurkun tie pääsi eduskunnassa jo yhden äänen päähän hyväksymisestä.

Luottamustehtäviin kuuluvat Alkon hallintoneuvoston ja Suomen urheiluliiton puheenjohtajuudet.

Kaksi harrastusta yhdistyivät Kanervan ehdotuksessa, että urheilukilpailuissa sallittaisiin alkoholin anniskelu.

Kanerva on eronnut, kahden tyttären isä. Hän seurustelee laulaja Paula Koivuniemen kanssa.

Kanerva on ehdolla Suomisen seuraajaksi kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Opetus: Riitta Uosukainen Riitta Uosukaisella (kok) tärppäsi vihdoin. Imatralainen filosofian lisensiaatti ja kokoomuksen kestoehdokas sai opetusministerin salkun.

Uosukainen tuli kansanedustajaksi 1983. Pari vuotta sitten hän oli ehdolla kokoomuksen varapuheenjohtajaksi, mutta valituksi tuli Sirpa Pietikäinen. Pirjo Rusaselle Uosukainen hävisi kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajuuden.

Uosukaista luonnehditaan useimmiten "näyttävän näköiseksi" ja "vilkkaaksi karjalaistytöksi". Hän on syntynyt rajan taakse jääneessä Jääskessä 18.6.1942.

Uosukainen on naimisissa ja kahden lapsen äiti.

Eduskuntapuheissaan entinen äidinkielenopettaja lainaa mielellään kaunokirjallisuutta, suosikkeja ovat Kalevala ja Nummisuutarin Esko.

Uosukainen on erottunut juuri koulu- ja kulttuuriasioiden tuntijana, muun muassa pakkoruotsin vastustajana. Uosukainen on myös elokuvasäätiön varapuheenjohtaja; hänet valittiin uudelleen keskiviikkona. Uosukainen kuuluu mm. Kemiran ja SYP:n hallintoneuvostoihin.

Kauppa- ja teollisuus: Kauko Juhantalo Kauppa- ja teollisuusministeri, oikeustieteen kandidaatti Kauko Juhantalo vetää asianajotoimistoa ja viljelee maata. 28.4.1942 syntynyt Juhantalo on koti- ja syntymäkaupunkinsa Kankaanpään valtuuston ja Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja.

Juhantalo nousi eduskuntaan 1979. Keskustan eduskuntaryhmän vetäjäksi hänet valittiin 1983, josta lähtien hän on johtanut keskustaryhmää itsevaltiaan ottein. Hänen tukijansa istuvat hyvissä valiokunnissa ja valtionyritysten hallintoneuvostoissa.

Isänmaan ja hevosten asioiden lisäksi Juhantalo hoitaa myös omia betonibisneksiään ja arvopaperikauppaa - ainakaan viime mainitussa menestys ei ole ollut kehuttava. Lisäksi Juhantalo istuu Nesteen ja Postipankin hallintoneuvoistoissa.

Juhantalo on hauska seuranpitäjä ja hyvä tarinaniskijä. Hänet tunnetaan punamultamiehenä ja Sdp:n puheenjohtaja Pertti Paasion perhetuttuna. Juhantalo tuki innokkaasti Eeva Kuuskoskea keskustan puheenjohtajaksi. Samalla innolla hän jarruttelee Paavo Väyrysen presidenttitietä.

Ympäristö: Sirpa Pietikäinen Kokoomuksen varapuheenjohtajan Sirpa Pietikäisen (kok) valinta ympäristöministeriksi oli ehkä selvillä ennen kuin mikään muu kokoomuksen ministerinpaikoista. Ilkka Suominen näki suojattinsa ministerinautossa jo viime elokuussa, kun Pietikäinen valittiin Euroopan oikeistopuolueiden liiton EDU:n ympäristökomitean johtoon.

Pietikäinen pääsi eduskuntaan 23-vuotiaana 1983. Entinen eduskunnan kuopus siirtyy nyt hallituksen kuopukseksi. Hän on lehdistön suosikki.

Pietikäinen on syntynyt 19.4.1959 Parikkalassa. Hän on naimaton kauppatieteiden maisteri, joka asuu vanhempiensa kanssa Hämeenlinnassa. Lisensiaattityö saattaa jäädä ministerinkiireiden varjoon.

Hänen iskusanojaan ovat aatteellinen uudistuminen ja ekososiaalinen markkinatalous. Ekososiaalista puolta edustavat perusturvan vaatiminen ja kielteinen kanta ydinvoimaan. Markkinataloutta lienevät Pietikäisen omat liiketoimet, mm. osakkuus Lammin Sahdissa.

Pietikäinen on mainittu myös kokoomuksen puheenjohtaja-ehdokkaana.

Valtion varat: Iiro Viinanen Valtiovarainministeri Iiro Viinanen on vastaus kokoomuslaisten hurskaisiin toiveisiin: uusi kasvo, joka ei ole tahraantunut sinipunahallituksessa eikä ole syypää vaalitappioon.

Riihimäkeläinen, 47-vuotias diplomi-insinööri lähti politiikkaan keski-iässä, mutta tosissaan. Hän myi metallialan yrityksensä päästyään eduskuntaan 1983. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja hänestä tuli 1990.

Viinanen on pitänyt ryhmänsä kurissa tiukalla "pulinat pois" -tyylillä. Saman tyylin pitäisi tehota nyt valtiontalouteen.

Viinanen ei ole sukua SAK:n entiselle puheenjohtajalle Pertti Viinaselle. Sen sijaan hän on Nesteen hallituksen jäsenen Jukka Viinasen veli.

Iiro Viinasen perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Hän istuu mm. Enson hallitusneuvostossa.

Nyt kokoomuslaiset toivovat, että Viinanen toteuttaa ministerinä omat vaatimuksensa.

"Kaikkien on saatava lisätuloistaan vähintään puolet käteen ja keskituloisten vähintään kaksi kolmasosaa", sanoi Viinanen eduskunnassa helmikuussa.

Oikeus: Hannele Pokka Oikeusministeri, oikeustieteen lisensiaatti Hannele Pokka syntyi Ruovedellä 25.5.1952. Rovaniemen maalaiskunnassa isänsä kanssa asuva Pokka väittelee ennen kesää tohtoriksi ympäristöoikeudesta.

Pokka innostui politiikasta jo opiskeluaikoinaan, jolloin hän touhusi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa. Hämmennettyään HYY:n talousasioita Pokka siirtyi Edistyksellisen tiedeliiton palvelukseen, ja sieltä MTK:n lakimieheksi.

Lappilaiset valitsivat Pokan 26-vuotiaana eduskuntaan 1979. Keskustanaisten puheenjohtaja hänestä tuli 1985 ja keskustan varapuheenjohtaja 1986. Pokka johtaa Kansaneläkelaitoksen valtuutettuja.

Lenkkipolulla viihtyvä Pokka on ollut keskustassa kiistelty hahmo. Väyrysen johtaessa puoluetta Pokka tapasi olla hiljaa puolue-elinten kokouksessa ja jurputtaa päätöksistä myöhemmin. Ahon aikana jurputus on vähentynyt. Pokka ei tule kehuttavasti toimeen toisten keskustan naisministereiden kanssa, vaikka tuki Kuuskoskea keskustan johtoon.

Kulttuuri: Tytti Isohookana- Asunmaa Kulttuuriministeri, valtiotieteen tohtori Tytti Isohookana-Asunmaa asuu synnyinkunnassaan Haukiputaalla lähellä Oulua. 24.9.1947 syntyneellä Isohookana-Asunmaalla on yksi poika ja lehtorin virka yliopistossa. Väitöskirjansa hän teki maalaisliiton historiasta.

Isohookana-Asunmaa on istunut eduskunnassa vuodesta 1983. Hän on myös keskustanaisten varapuheenjohtaja ja Suomen nuorison liiton esimies. Lisäksi hän istuu elokuvasäätiön hallintoneuvostossa.

Isohookana-Asunmaa tiedetään tarmokkaaksi ja määrätietoiseksi, joka käyttää empimättä kyynärpäitään raivatessaan tilaa itselleen ja tavoitteilleen. Hän on ollut viime vuosina tyrkyllä useaan tehtävään keskustajohdossa, mutta puolueväen luotto on ollut vähissä.

Taidekasvatusta ja nuorisoseuraa ymmärtävä Isohookana-Asunmaa on vahva Väyrysen tukija. Muiden keskustan naisministereiden kanssa hän tulee huonosti toimeen. Kuuskoskelle hän kantaa kaunaa, kun tämä tiputti hänet eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan paikalta.

Ulkomaankauppa: Pertti Salolainen Ulkomaankauppaministerinä jatkavan Pertti Salolaisen (kok) kaksi kiinnekohtaa ovat Rysälä ja Primulan baari.

Rysälässä eli Brysselissä Salolainen viimeistelee Suomen, Eftan ja Ey:n sopimusta Euroopan talousalueesta. Primulan baarissa Salolainen tapaa äänestäjiään.

Naimisissa oleva isä ja isoisä on syntyperäinen helsinkiläinen. Hän on syntynyt 19.10.1940. Julkinen ura alkoi television uutistenlukijana ja Lontoon kirjeenvaihtajana. Eduskuntaan Salolainen pääsi 1970.

Luonnonsuojelua Salolainen edistää muun muassa luovuttamalla luontovalokuviaan myytäväksi luonnonsuojelun hyväksi.

Salolainen kuuluu Suomi-Salaman hallintoneuvostoon. Outokummun hallintoneuvoston jäseneksi hänet valittiin uudelleen keskiviikkona, vaikka kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti päivää aikaisemmin vetää ministerinsä pois valtionyhtiöiden hallintoneuvostoista.

Suosittu ja nuorekas isoisä on vahva ehdokas kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Asuntoasiat: Pirjo Rusanen Asuntoministeri Pirjo Rusanen on kokoomuksen ministerilistalla se "pakollinen nainen Hämeenlinnan takaa".

Puolueen eduskuntaryhmästä tasan puolet on naisia, joten naisia piti saada vastaavassa suhteessa ministerilistalle.

Rusasen salkku sisältää melkein jokaisen kaupunkilaisnuoren suurimmat ongelmat: asunto- ja rahahuolet. Puoluevaltuustossa moni epäilikin, että salkku on uudelle ministeri Rusaselle liian raskas.

Ekonomi ja kauppatieteiden kandidaatti Rusanen ei kuitenkaan välttämättä ole kokoomuksen heikoin lenkki. Hänen vaatekokoelmiaan ei ole esitelty lehtien palstoilla, mutta Mikkelissä hänet tunnetaan pätevänä kaupunginvaltuuston puheenjohtajana jo vuodesta 1982.

Rusanen on syntynyt Mikkelissä 18.12.1940. Hän tuli eduskuntaan 1983 ja valittiin eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi 1990. Rusanen on naimaton ja kuuluu Postipankin hallintoneuvostoon.

UNTO HÄMÄLÄINEN KATRI PELTOLA MIKAEL PENTIKÄINEN

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Edis Tatli nappasi EM-tittelin itselleen takaisin – ”Hain tyrmäystä, mutta muutenkin meni hyvin”

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  8. 8

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää