Kouvolan tytöt työnhaussa - Kotimaa | HS.fi

Kouvolan tytöt työnhaussa

1.5.1991 3:00

"Olemme kyselleet kesätyöpaikkoja Kouvolan työvoimatoimiston kautta jo muutaman viikon, mutta haluaisimme tulla töihin Helsinkiin. Täällä on kuitenkin varmaan enemmän töitä", kertovat kouvolalaiset abiturientit Anne Helsiaho ja Tiina Kajoniemi Helsingin keskustan City-jobissa.

Käyntinsä Helsingin työvoimatoimiston Kaivopihan pikapalvelupisteeseen he ajoittivat vasiten vapunaatoksi. "Ajateltiin, ettei ole ainakaan jonoja." Työttömiksi työnhakijoiksi 18-vuotiaat Anne Helsiaho ja Tiina Kajoniemi eivät ole ilmoittautuneet ainakaan vielä. "Olemme kyselleet töitä vähän kaikkialta ja soittaneet suoraan firmoihin." Toisin kuin monet muut nuoret he haluaisivat olla töissä koko kesän. "Vaikkei lomaa olisikaan, kesä olisi kuitenkin täällä erilainen kuin Kouvolassa." Anne Helsiaho on hakenut yhteisvalinnan kautta opiskelemaan kosmetologiksi, mutta myös Teatterikorkeakoulu kiinnostaa. Tiina Kajoniemi haluaa yliopistoon lukemaan humanistisia aineita.

Aikaisempina kesinä Anne Helsiaho on muun muassa poiminut mansikoita ja ollut ravintolatöissä. Tiina Kajoniemi on siivonnut ja ollut töissä leirintäalueella.

"Nyt otettaisiin mitä työtä vaan. Lähinnä on katseltu siivoushommia, laitosapulaisen paikkoja tai keittiötyötä. Tässäkin pumaskassa on monta sellaista, jotka kiinnostaisivat: kioskimyyjä, lastenhoitaja, kahviomyyjä", Anne Helsiaho luettelee ja lehteilee City-jobin avointen paikkojen luetteloa.

Tähän asti tytöt ovat kuitenkin saaneet soittoihinsa "ei oota". Tai sitten paikka on jo täytetty.

"Tilanne näyttää kyllä aika huonolta. Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella on tällä hetkellä vain parisataa avointa paikkaa. Kyselijöitä sen sijaan käy tässä meilläkin 250-400 päivittäin", erikoistyövoimaneuvoja Riitta Löyttyniemi City-jobista kertoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat