Kotimaa

Apu Pietariin tyhjensi Maarianhaminan kauppoja Pastorin vetoomuksesta kertyi rekallinen paketteja

Tilaajille

Maarianhaminan kaupoissa on viime päivinä ollut pulaa vaikkapa maitojauheesta ja lihasäilykkeistä. Syynä tyhjiin hyllyihin on maarianhaminalaisen Missiokirkon pastorin Seth Jacobsonin viimeviikkoinen vetoomus lähettää Pietariin ruoka-apua.

Vetoomus meni niin hyvin perille, että tarjouspakettia mainostava kauppias joutui hakemaan täydennystä kilpailijoilta. Toinen kauppa täydensi varastojaan pikalähetyksellä mantereelta. Lisäksi ihmiset ajelivat ympäri saarta etsien sopivia tavaroita pikkukaupoista.

"Kaikkiaan saimme 520 ruokapakettia, jotka lastattiin keskiviikkoiltana vaatelähetysten kanssa rekkaan. Saimme juuri ja juuri kaiken mahtumaan, yhteensä 110 kuutiota ja 820 kollia", kertoo Eivor Jacobson .

Avustusrekka lähti torstaina Maarianhaminasta ja sen pitäisi olla perillä Pietarissa lauantaina iltapäivällä. Siellä Seth Jacobson luovuttaa tavarat sisarkirkkonsa, Evankelia-kirkon pastorille Sergei Nikolajeville , joka hoitaa niiden jakelun apua tarvitseville eri seurakuntien kautta. Avustettavien ei kuitenkaan tarvitse olla minkään seurakunnan jäseniä.

Ruuan lisäksi karkkeja ja vessapaperia

Jacobsonit kertovat, että Nikolajevin hätäviestit saivat heidät järjestämään ruokakeräyksen ja jo toisen vaatekeräyksen Pietariin. He luottavat tuntemaansa pastoriin ja siihen, että tavarat eivät joudu mustaan pörssiin vaan päätyvät oikeille vastaanottajille kuten seurakunnan ensimmäinenkin vaatelähetys.

"Monet ruokapakettien lahjoittajat ovat kyselleet juuri perille menosta ja vastaanottajista. Siksi paikallislehti lähtee mukaan kertomaan avustusten jakelusta", Eivor Jacobson kertoo.

Kirkon varasto pursui paketteja

Paketteja lahjoittaneet henkilöt ovat Eivor Jacocbsonin mielestä olleet iloisia keräyksestä. Monet kertoivat laittaneensa paketteihin jotakin pientä lisuketta yllätykseksi, esimerkiksi lankakeriä.

"Aika moni sanoi myös, ettei ruokapaketti ollut mikään uhraus. He vaan raaputtivat hieman hyvinvointinsa pintaa", Eivor Jacobson sanoo.

Hän uskoo, että lähellä olevien hätä koskettaa helpommin kuin kurdien tai Afrikan. Se nähtiin myös viime vuonna Saarenmaa-ryhmän saatua liikkeelle ahvenanmaalaiset.

Nyt Ahvenanmaalla on jo alettu kysellä, milloin seuraava keräys järjestetään. Missiokirkolla ei kuitenkaan vielä ole uusia suunnitelmia.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  7. 7

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  8. 8

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää