Kotimaa

Liberaalit odottavat "uutta ilmestystä" "Aho ei osaa päättää, kansa tarvitsee Määttää"

Tilaajille

Liberaalisen kansanpuolueen 14. puoluekokous alkoi lauantaina Lahdessa vaisusti mutta ikään kuin jotain uutta ja ihmeellistä odotellen. "Uusi ilmestys" voisi olla vaikka puoluejohtaja, joka valitaan tänään sunnuntaina.

Puolueväki on tiedostanut, että liberalismi käy hyvin kaupaksi Euroopassa. Suomen pikkuinen Lkp ei ole vielä päässyt näyttämään kykyjään uuden poliittisen kulttuurin harjanteella.

Kansa on tyytymätöntä vanhaan politiikkaan, ja Lkp yrittää epätoivoisesti tarjota erilaista, puoluekuritonta ja kähminnöistä irti olevaa tapaa hoitaa yhteiskunnallisia asioita.

Puolueen puheenjohtaja, rehtori Kaarina Koivistoinen moitti linjan mukaisesti Lkp:n entistä ystävää ja isäntäpuoluetta Suomen keskustaa.

"Keskustapuolueen tapa luoda suuria näytelmiä ja dramaattisia paljastuksia tarkoitusperiensä perillesaamiseksi on kansalaisia halveksivaa toimintaa. Dramatiikka estää varsinaisen asian käsittelyn. Mielenkiintomme siirtyy lavasteisiin ja asiat hoidetaan ilman kriittistä ja avointa käsittelyä."

Ukkola tuonut säpinää

Määttä on liberaalien Helsingin piirin puheenjohtaja. Omiensa lisäksi hän on saanut puolelleen ainakin Etelä-Hämeen piirin ja runsaasti muita kokousedustajia. Nykyisellä puheenjohtajalla on täysi työ pärjätä Määtälle äänestyksessä.

Määttä on liittynyt puolueeseen 1990. Lkp:tä hän moitti paikalleen seisahtuneeksi puolueeksi, joka on vain odotellut uutta Messiasta kannatusta nostamaan.

Määttä ei kehdannut sanoa suoraan, että hän olisi se uusi ilmestys, joka pelastaisi puolueen. Sen sijaan hän kehui Lkp:n ainutta kansanedustajaa Tuulikki Ukkolaa. Tämä on saanut säpinää liikkeeseen, vaikka ei olekaan puolueen jäsen.

Kokouksessa ei juurikaan nuorisoa

"Vähän samanlaista henkeä tarvittaisiin nytkin suomalaista politiikkaa tuulettamaan", Lallukka haikaili. Nyt nuorisoa ei juuri näkynyt noin 80 kokousvieraan joukossa. Enemmistö oli keski-ikäisiä ja sitä vanhempia vapaamielisiä.

Varsinainen toimintapäivä puoluekokouksella on tänään sunnuntaina, jolloin valitaan uusi puoluejohto, hyväksytään ohjelmat ja sääntömuutokset.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää