Kotimaa

BRIDGE Ismo Koponen Tarkat pelinviennit toivat Savolaiselle-Wikholmille sekaparien SM-kultaa

Tilaajille

Sekaparien SM-kultaa voittaneet Pirkko Savolainen ja Harri Wikholm saivat hyvän startin ja ensimmäiseen 18 jaon kierrokseen mahtui peräti neljä jakamatonta huipputulosta. Seuraavassa osamerkintäjako on tältä kierrokselta ja siinä Wikholm sai puolustukselta pienen lahjan, eikä muuta tarvinnutkaan.

E/kaikki 1085 K 10765 J10872 QJ2 A74 985 AQJ764 Q84 932 Q965 3 K963 1032 AKJ AK4 L P I E - - - 1 pas 2 2 2 pas pas pas Aggressiivinen tarjoaminen teki Wikholmista kahteen pataa, jota vastaan Länsi aloitti hertalla. Voitettuaan pohjoisen kuninkaan Itä puolusti oikein palauttamalla padan. Länsi voitti tikin toisella kuvistaan ja pelasi toisen patakierroksen Idän ässälle.

Kolmas patakierros olisi nyt ollut luonnollinen jatko, mutta jostakin syystä Itä pelasi hertan. Wikholm varasti sen pöytään ja tuli käteen ristiässällä pelaamaan patakuninkaan. Kun molemmat puolustajat tunnustivat, hän ei tarvinnut muuta kahdeksaan tikkiin.

Patakuninkaan jälkeen pelinviejä jatkoi hertan Idän sotilaalle. Herttajatkon hän varasti viimeisellä valtillaan ja otti ristikuninkaan. Sen jälkeen Länsi heitettiin ristillä kiinni ja Lännen oli lopuksi pelattava ruutua Wikholmin haarukkaan.

Kotipeli oli jakamaton huippu, mutta myös yksi pieti olisi tuonut hyvät pisteet. Vastustajillahan on korteissaan kolme herttaa ja suurin osa pareista pelasikin herttapeliä kahden tai kolmen tasolla.

Toisessa jaossamme Pirkko Savolaisen värikäsittely neljässä hertassa oli kuin oppikirjasta.

94 AQ2 10865 Q1082 86 A3 J764 K9853 QJ7 AK32 A975 J3 10 94 K64 L P I E - - 1 3 4 kp. Etelän hyppy kolmeen pataan vaikeutti Harry Wikholmin tarjoamista. Neljä herttaa voi olla ylitarjous, mutta käytännössä se useimmiten kannattaa. Silloinkin kun herttapeli menee pietiksi, vastustajat voivat uhrautua neljään pataan. Nyt pohjoinen arvioi kätensä puolustusvoiman väärin ja passasi.

Etelä aloitti patakuninkaalla Pirkko Savolaisen ässälle ja nyt pelinviejä meni ruutusotilaalla pöytään pelaamaan valtin. Moni pelinviejä jatkoi pöydästä pikkuvaltin, eikä voinut enää estää kahden herttatikin ja sitoumuksen menoa.

Pirkko Savolainen pelasi paremmin. Hän jatkoi pöydästä herttasotilaan, jonka Pohjoinen otti ässällä. Sotilas on tässä tilanteessa oikea kortti, sillä se voi pudottaa alleen Etelän kymppisingelin, kuten nyt kävikin. Jos pohjoinen olisi pelannut tikkiin hakun pelinviejällä on edelleen mahdollisuus vaihtaa linjaa ja ottaa tikki kuninkaalla. Ässähän on todennäköisesti Pohjoisella ja värin istuessa 2-2 on oikein voittaa tikki kuninkaalla.

Pohjoinen otti puolustukselle toisen tikin patayhdeksiköllään ja jatkoi ristin pöydän ässälle. Savolainen pelasi nyt toisen valtin ja leikkasi hetkisen mietittyään yhdeksiköllä. Kun leikkaus onnistui kymmenen tikkiä oli kasassa.

Pohjois-Etelällä on erinomainen neljän padan uhraustarjous. Patapeliinhän tulee korkeintaan kolme pietiä. Jos pelinviejä arvaa ristin oikein, hän voi selvitä kahdellakin pietillä. Ehkäpä vahvan näköinen hertta hämäsi Pohjoisen passaamaan. Herttarouva on kuitenkin mitä ilmeisimmin kuninkaan alla ja puolustuksella on vain yksi herttatikki. Se tuskin vielä riittää pietiin, kun patojenkin saanti on epävarmaa.

Bridgecup

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Edis Tatli nappasi EM-tittelin itselleen takaisin – ”Hain tyrmäystä, mutta muutenkin meni hyvin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  8. 8

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää