Kotimaa

Ensilumi loskaannutti lähes koko Suomen Kesärenkain liukastelleet autot vaikeuttivat pyhän paluuliikennettä

Tilaajille

Sankka lumentulo vaikeutti tieliikennettä sunnuntaina ympäri maata. Päivän mittaan länteen siirtynyt lumisade haittasi paluuliikennettä paikoin Etelä- ja Länsi-Suomessa. Lämpötila laski illan mittaan lähes koko maassa nollan alapuolelle, mikä liukasti tienpinnat, etenkin sivutiet. Lumen ja kylmyyden lisäksi liikennettä vaikeutti kova tuuli.

Viikonlopun paluuliikenteessä syntyi paikoin ruuhkia ja myös lieviä peltikolareita sattui runsaasti. Etelä-Suomen pahin onnettomuus sattui iltapäivällä Jalasjärven ja Parkanon rajalla valtatie 3:lla. Henkilöauton ja asuntoauton törmäyksessä kuoli yksi ihminen ja kaksi loukkaantui.

Poliisin mukaan miltei kaikki autoilijat olivat eteläisessä Suomessa liikkeellä kesärenkain.

Viikonlopun paluuliikenne ruuhkautui pahiten viitostiellä Lahden lähistöllä. Pääkaupunkiseudulla tiet sen sijaan pysyivät hyvin auki.

Lumi- ja räntäsadealue ulottui Itä-Uudellamaalla rannikolle asti. Lännessä valkoisen alueen raja kulki Riihimäen, Hyvinkään, Järvenpään ja Pornaisten leveydellä.

Autoja ojaan Pohjanmaalla

Pohjoistuulen jäätämällä tieosuudella Vöyrin Kaitsorissa etelästä ajanut pakettiauto suistui ohitustilanteessa vastaan tulleen ylipitkän rekan taka-akseliston alle.

Pakettiautossa olleet kolme miestä loukkaantuivat. Yksi on hoidettavana teho-osastolla. Toinenkin matkustaja joutui jäämään sairaalahoitoon. Pakettiautoa ohjannut mies selvisi vähäisin vammoin. Poliisin mukaan koko kolmikko oli alkoholin vaikutuksen alainen.

Onnettomuuspaikan läheisyydessä suistui puolen tunnin aikana neljä henkilöautoa ojaan.

Viikonlopun paluuliikenne takelteli pahasti myös valtatie viidellä sunnuntaina iltapäivällä.

Viitostie ruuhkautui pahoin

Mäntyharjun-Heinolan tienoilla satoi paikoitellen lunta noin 30 sentin paksuudelta. Muutamia peltikolareita ja ojaanajoja tuli poliisi tietoon.

Lumi katkoi sähköjä Päijät-Hämeessä

Palokunnat joutuivat raivaamaan oksia linjoilta ja teiltä Lahden ja Heinolan lisäksi ainakin Kärkölässä, Orimattilassa, Hollolassa ja Artjärvellä.

Useita ojaanajoja sattui ympäri Päijät-Hämettä, mutta vakavia onnettomuuksia ei tapahtunut. Asikkalan Vesivehmaalla suistui maasturi ojaan nelostieltä ja yksi ihminen loukkaantui. Nastolassa jäi henkilöauto junan alle Upon tehtaan tasoristeyksessä. Ihmiset ennättivät ajoissa autosta ulos.

Myös Keski-Suomessa liukkaus aiheutti useita ojaanajoja. Nelostiellä Äänekoskella kaksi rekkaa juuttui liukkaaseen mäkeen ja liikenne pääsi puolen tunnin ajan sujumaan vain yhteen suuntaan. Kuhmoisissa törmäsi kaksi autoa vastakkain ja kaksi ihmistä jouduttiin viemään sairaalaan.

Kylmä sää jatkuu lähipäivinä

Konttisen mukaan edes eteläisimmässä Suomessa ei maanantain päivälämpötila nouse juuri nollan yläpuolelle.

Maanantai on Konttisen mukaan lähes koko maassa sateettoman selkeä, jopa poutainen. Pohjois-Suomessa ja Länsi-rannikolla esiintyy paikoin lumisateita.

Liukkaat tienpinnat voivat aiheuttaa ongelmia kaikille kesärenkailla ajaville maanantaina. "Sunnuntain ja maanantain välinen yö liukastaa litimärät tiet", muistuttaa Konttinen.

KIRSI REINIKKA

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Sääongelmat jatkuvat Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnairin mukaan viivästykset ovat todennäköisiä vielä keskiviikkona

  9. 9

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää