Ruokaohjeita Kefiiriblinit Blinit... - Kotimaa | HS.fi

Ruokaohjeita Kefiiriblinit Blinit...

4.2.1993 2:00

Ruokaohjeita

Kefiiriblinit Blinit ovat venäläinen laskiaisruoka. Niiden paistamiseen käytetään mieluiten omaa pannua, jolla ei valmisteta muuta ruokaa. Pannua ei liioin pestä. 1/2 l kefiiriä (riittävän hapanta) 2 munaa 11 rkl jauhoja 1/2 tl suolaa 1 rkl sokeria kiehuvaa vettä 1. Sekoita kefiiri ja munat, sitten jauhot ja mausteet. 2. Lisää kiehuvaa vettä niin, että taikinasta tulee mukavasti valuvaa. 3. Lisää taikinaan hieman ruokaöljyä, jolloin pannua ei tarvitse rasvata. Paista muistaen, ettei ensimmäinen blini tahdo onnistua. Perinteiset blinit 1 pkt eli 50 g hiivaa 3 dl lämmintä vettä 2 rkl jauhoja 2 rkl sokeria 1. Sekoita ainekset ja anna seisoa 20 minuuttia. 2. Varaa riittävän iso kattila. Lisää 1/2 litraa lämmintä, mutta ei kiehuvaa vettä sekä seuraavat aineet: 1 lasi kefiiriä 3 munaa 2 rkl sokeria 1 tl suolaa 5-6 rkl öljyä noin 1 kg jauhoja 1. Sekoita jauhot varovaisesti. Peitä taikina liinalla ja anna seisoa lämpimässä paikassa puolitoista tuntia. 2. Lisää 1 litra lähes kiehuvaa maitoa. 3. Paista blinit. Elleivät blinit ruskistu, lisää sokeria. Lisää nestettä, jos taikina on liian paksua. Ohje joustaa pulatalouden oloihin. Kefiirin voi korvata smetanalla, ja munia voi olla yksi vähemmänkin. Blineihin voi valmistaa hyvästä jauhelihasta ja sipulista suolalla sekä persiljalla maustetun täytteen. Jos blinit taitetaan neliöiksi, ne paketoidaan kuumina. Täytetyt kananmunat tuoreita munia 1 l hyvää lihalientä 10 liivatelehteä Täyte: kypsää paistia keitettyä porkkanaa persiljaa 1. Tyhjennä kananmunien sisältö niin, että kuoret pysyvät ehjinä. Puhdista ja kuivaa. 2. Sulata kuumaan lihaliemeen kylmässä vedessa liotetut ja kuiviksi puristetut liivatelehdet (1 lehti/1 dl nestettä) tai vastaavasti liivatejauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. 3. Leikkaa hyvä keitetty liha pieniksi palasiksi, keitetty porkkana kuutioiksi ja hienonna persilja. 4. Täytä kananmunien kuoret lihalla, porkkanalla ja persiljalla. Lisää kuuma lihaliemi. Anna jäähtyä ja säilytä munia jääkaapissa vähintään yön yli. Suuritöistä herkkua tarjotaan erityisesti pääsiäisenä tai jouluna. Keitetty kieli Huuhtele kieli nopeasti kylmällä vedellä ja irrota isolla veitsellä nahka, joka lähtee helposti. Keitä kieltä edelleen 40 minuuttia tai tunnin verran, edelleen ilman suolaa. Lisää kieleen suolaa vasta sitten kun se on paloiteltu valmiiksi. Tarjoa perunasoseen kera. Lampaanlapa Pane lapa uuniin ja työnnä alle vesiastia. Paista lihaa viisi minuuttia 300 asteessa, ja lopuksi 200 asteessa noin kaksi tuntia kunnes luu alkaa irrota. Valele tarvittaessa. Leikkaa vasta pöydässä. Valkosipuli- paprikat

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat