Kotimaa

Liberaalit harkitsevat uudelleen omaa presidenttiehdokasta

Tilaajille

Liberaalinen kansanpuolue harkitsee uudelleen oman presidenttiehdokkaan asettamista. Puolueen puheenjohtaja Tuulikki Ukkola kertoi tiistaina eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Helsingin Suomenlinnassa, että kenttäväki on kysellyt niin paljon oman ehdokkaan perään, että asia on suorastaa pakko ottaa esille puoluehallituksessa.

Alkukesästä Lkp:n puoluekokous päätti olla asettamatta omaa presidenttiehdokasta. Puolueen jäsenille haluttiin jättää vapaat kädet tammikuun vaaleissa.

Puoluekokouspäivänä liberaalien puoluejohto kävi joukolla äänestämässä Sdp:n esivaalissa Martti Ahtisaarta , mm. uusi puheenjohtaja Ukkola on Ahtisaaren kannattaja. Lkp:ssa on myös muiden ehdokkaiden tukijoita.

Ukkola kertoo monien ihmisten vaatineen puolueelle omaa ehdokasta siksi, kun "ei ole ketään jota äänestää". Hän arvelee kansalaisten olevan nykyään niin ronkeleita, ettei heille näytä kelpaavan kuka tahansa.

Presidenttiehdokkaita on jo kaikkiaan kymmenen, joista kahdella kansalaisliikkeen edustajalla ei ole vielä 20000 kannattajan nimeä kerättynä.

Ukkolan mukaan puolueella ei ole antaa lainkaan rahaa vaalikampanjalle, jos sellainen järjestetään. Ehdokkaan rahoittaminen jäisi näin tukiyhdistyksen harteille.

Mahdollisen ehdokkaan nimestä liberaalit eivät ole vielä keskustelleet. Ukkola ei itse missään tapauksessa halua ryhtyä ehdokkaaksi.

Liikevaihtoveroa laskettava

Eduskuntaryhmä vaati pankkituelle nykyistä tiukempia ehtoja. Sen mielestä se on saatava aisoihin ja säästyneet varat käytettävä aktiiviseen työllistämispolitiikkaan.

Ukkola ei hyväksy sellaisia roskapankkeja, joihin ujutetaan vain luottotappiot. Pankkituen vastikkeeksi on saatava myös omaisuutta, jonka arvo aikaa myöten nousee.

Ukkola pitää Rkp:n ehdotusta ns. holding-yhtiön perustamista selvittämisen arvoisena. Yhtiön osakkeita jaettaisiin kansalaisille siinä suhteessa kun he ovat veroja maksaneet.

Verojen alentamista ryhmä ei pidä kovin realistisena. Muuan mahdollisuus olisi alentaa liikevaihtoveroa samassa yhteydessä kuin arvonlisävero astuu voimaan. Se hyödyttäisi eniten pieni- ja keskituloisia kotitalouksia, lisäisi kulutusta ja elvyttäisi kotimarkkinoita.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Sää on aiheuttanut yöllä ongelmia Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää