Kotimaa

Kerava rakentaa Savion koulun ja alkaa tehdä Ahjon rautatiesiltaa

Tilaajille

Kerava rakentaa ensi vuonna valmiiksi Savion koulun ja aloittaa Ahjon rautatiesillan teon Keravan ja Sipoon rajalle. Silta yhdistää pohjoisen ja eteläisen Ahjon ja tuo Sipoon liikennettä Ahjoon.

Isoja töitä ovat myös Ahjon viemäri, keskustan kävelykadun viimeinen osuus ja Kauppatorin uusi kivetys.

Rakentamiseen käytetään 55,5 miljoonaa markkaa eli kymmenesosa budjetista. Talonrakentamiseen kuluu 10,5 miljoonaa markkaa ja kunnallistekniikan tekoon 25 miljoonaa markkaa.

Investointirahat olisivat suuremmat, jos yhtiöiksi muodostettujen Keravan Energia Oy:n ja Keravan Liikunta Oy:n työt näkyisivat kaupungin budjetissa.

Rakennustöitä rahoitetaan lainoilla. Kerava ottaa ensi vuonna uusia lainoja 70 miljoonaa markkaa ja maksaa vanhoja 20 miljoonaa markkaa. Lainanhoitorahastoon pannaan vastaisen varalle kahdeksan miljoonaa markkaa.

Budjetissa ei näy lainkaan mahdollista Eurosparia tai Keravanporttia. Jos Kerava suostuu kauppakeskusten tekoon, yritykset maksavat itse kunnallistekniikan kustannukset.

Keravan budjettiseminaarissa maanantaina ja tiistaina tutustuttiin kauppakeskuksiin Hämeenlinnassa, Tampereella ja Lahdessa. Mukana olleet kaupunginhallituksen ja valtuuston edustajat eivät paljastaneet korttejaan. Vielä ei siis ole tiedossa, tahtooko Kerava kauppakeskuksia Kulloontien eli Hyrylästä Porvoon maalaiskuntaan menevän tien ja Lahden moottoritien risteyksen tuntumaan.

Keravan vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat eivät osallistuneet kauppakeskuskierrokselle. He katsovat, ettei Keravan keskustan palveluja saa tuhota rakentamalla keskustan ulkopuolelle suuria kauppakeskuksia.

Jos myönteinen päätös syntyy, Kerava saa maanmyyntituloja viisi miljoonaa markkaa. Tuloja ei näy budjetissa.

Päivähoitopaikat vähenevät kaupunginjohtajan budjettiesityksessä. Nyt selvitetään, voivatko kaupungin kanssa hoitosopimuksen tehneet perhepäivähoitajat ottaa myös yksityisesti lapsia hoitoon ilman yllättäviä veroseuraamuksia. Näin voitaisiin korvata 80-90 päiväkotipaikkaa. Järjestely toisi lopputilin joillekin päiväkotien työntekijöille.

Nyt kaupunki ei voi osoittaa perhepäivähoitajille riittävästi lapsia, mutta hoitajat eivät voi täydentää joukkoa yksityisen kanssa tekemillään sopimuksilla.

Keravan kaupunginhallitus päättää budjetista ensi maanantaina. Valtuusto tekee lopulliset päätökset määrärahoista 13. joulukuuta.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää