Ala-Hannula kestitsee kutunjuustolla ja lemmenjuomalla Iines-kuttu pitää maatilan juustossa - Kotimaa | HS.fi

Ala-Hannula kestitsee kutunjuustolla ja lemmenjuomalla Iines-kuttu pitää maatilan juustossa

24.8.1995 3:00

Kuusivuotiaan kutturouva Iineksen katse on kirkas ja luottavainen. Se on poikinut viidesti ja saattaa parhaassa tapauksessa tuottaa maitoa vielä kymmenen vuotta.

Vammalan seudulla Satakunnassa on aina pidetty kuttuja ja tehty niiden maidosta juustoa. Ala-Hannulan emäntä Leena Hannulakin on saanut kuttukuumeen jo syntymäkodistaan: "Kuttuihin kiintyy kuin ystäviinsä." Kutun opettaminen alkaa jo pienestä kilistä. Vuohi lypsää poikimisen jälkeen viitisen litraa maitoa ja muina aikoina kolmesta viiteen litraan. Yhden kutunjuuston valmistamiseen tarvitaan nelisen litraa maitoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat