Lehmän raakamaidossa voi olla salmonellaa - Kotimaa | HS.fi

Lehmän raakamaidossa voi olla salmonellaa

27.2.1997 2:00

Kotimaisessa raakamaidossa on tavattu eläinlääkintä- ja elintarvikelaitoksen (EELA) mukaan salmonellabakteereita, jotka aiheuttavat terveysriskin. Sairastuneita on tavattu kymmenkunta, ja osa heistä on lapsia. Pastöroimatonta raakamaitoa saa myydä pakkaamattomana maatiloilta suoraan kuluttajille. Maitoon salmonellabakteereja tulee lehmästä, ympäristöstä ja maitoa käsittelevistä ihmisistä. Tautivaaran vuoksi EELA ei suosittele pastöroimattoman maidon käyttöä elintarvikkeena ilman kuumentamista. Raakamaito on jäähdytettävä huolellisesti ja se säilyy jääkaapissa enintään yhden tai kaksi vuorokautta. Samat ohjeet koskevat ternimaitoa.(HS)

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat