Kotimaa    |   BRIDGE

Loppupelejä MM-turnauksesta

Tilaajille

Kuukauden päivät sitten käydyssä MM-turnauksessa pelattiin lähes 200000 brikkaa, josta pelaajaa kohti tuli keskimäärin 48 jakoa päivää kohti. Ahkerin oli brasilialainen Gabriel Chagas , jolta ei jäänyt yhtään jakoa pelaamatta. Huipentumana oli joukkuekilpailun hopea, mutta myös avoimessa parikilvassa ja sekaparikilvassa Chagas kuului kärkipelaajiin.

Sekaparikilvan brasilialaistähti pelasi kiinalaisen Sun Mingin kanssa ja keräsi seuraavasta jaosta hyvät pisteet saatuaan kotiin ruutupelin 3-tasolla.

L/ 965 A76 Q1053 A104 KQJ84 10732 K108 J2 A6 J982 QJ6 753 A Q9543 K74 K982 L P I E 1 pas pas X pas 2 2 pas pas X pas 3 pas pas pas Herttapeli näyttää I-L:lle paremmalta, mutta kolme herttaa ei mene kotiin patalähdöllä. Puolustuksen toistuvat patalyönnit lyhentävät pelinviejän valtin ja tämä menettää helposti kuusi tikkiä.

Chagasin ruutupeliä vastaan Itä aloitti padalla ja pelinviejä jatkoi pöydästä hertan ässälleen. Sitä seurasi herttahakku ja laisto, kun Itä tunnusti sotilaalla. Idän jatkaman padan pelinviejä varasti pöytään ja antoi Lännelle herttakuninkaan. Itä sakasi tikkiin ristin.

Kun Länsi jatkoi vielä kierroksen pataa, Chagas alkoi olla vahvoilla. Varastettuaan tikin pöytään hän pelasi ruutukuninkaan Lännen ässälle.

Länsi pelasi vielä kierroksen pataa, jonka Chagas varasti käteen. Hän otti nyt ristiässän ja kuninkaan, joiden jälkeen tilanne oli seuraava.

Q10 4 4 - - - 6 J98 Q - Q9 9 Nyt ristijatko olisi paras, mutta Chagas jatkoi hertan. Länsi varasti ruutukuutosella ja pelinviejä sakasi ristin.

Itä joutui varastamaan yli kahdeksikolla ja pelaamaan ruudun Q-10 haarukkaan.

Toinen jakomme on poimittu senioreiden joukkuekilvasta, jossa voittajanelikkoon kuulunut israelilainen Nissan Rand pääsi näyttämään, että vanhat taidot ovat edelleen tallella.

I/- QJ6 10943 63 KQ76 75 K842 KQJ8752 A K95 Q72 5 AJ1082 A1093 6 AJ1084 943 Rand pelasi neljää herttaa, jota vastaan Pohjoinen aloitti ruutukuutosella, partnerinsa tarjoamasta väristä.

Rand voitti Etelän kympin kuninkaalla ja pelasi ristin Pohjoisen rouvalle ja pöydän ässälle. Ristikupin jälkeen hän meni pöytään herttaässällä ja varasti toisen ristin.

Sen jälkeen oli aika pelata hertat pohjaan. Ennen viimeistä valttia tilanne oli seuraava.

QJ6 6 K 75 K8 2 - 95 Q7 - J A10 AJ10 Herttakakkoselle Pohjoinen sakasi padan ja pöytä ristin. Nyt Rand tarkkaili vain mitä Etelä sakaa.

Välitarjouksen perusteella hän tiesi, että molemmat puuttuvat ässät ovat Etelällä. Pöydässä Etelä sakasi ruudun ja istui seuraavassa tikissä kiinni ruutusotilaalla.

Hän saattoi ottaa nyt ässänsä, mutta joutui antamaan viimeisen tikin pöydän patakuninkaalle.

Jos Etelä olisi sakannut lopputilanteessa padan, Rand olisi jatkanut pataa ja saanut puuttuvan tikin ruuturouvalla.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Kaaos jatkuu Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää