Kotimaa    |   VIIKKOMENOT

torstai Matinkylän rannan kehittämisestä...

Tilaajille

torstai

Matinkylän rannan kehittämisestä keskustellaan Espoon kaupungin järjestämässä tilaisuudessa Matinkylän ammattioppilaitoksessa (Matinkatu 3, Espoo) klo 18. Koollekutsujana toimii liikunta- ja nuorisolautakunta. Alueen nykytilannetta ja suunnitelmia esittelee opetus- ja kulttuuritoimen projekti-insinööri Harri Rinne. Vapaa pääsy.

Villa Elfvikin luontotalon avointen ovien päivänä esitellään toimintaa, katsotaan videoesityksiä ja puuhataan luonnossa. Osoite on Elfvikintie 4 (Espoo) klo 9-20. Vapaa pääsy.

Henkinen tuki onnettomuustilanteissa on SPR:n Maunulan osaston ja työväenopiston kurssin aiheena Palvelukeskus Saunabaarissa (Metsäpurontie 25, Maunula) klo 18. Kurssilla käsitellään henkistä loukkaantumista, kriisin kulkua ja selviytymistä kriisistä. Luvassa on valmiuksia henkisen tuen antamiseen. Kurssi jatkuu 15. 4. asti. Kurssimaksu 50 markkaa. Tiedustelut ja ilmoittautuminen maanantaista torstaihin klo 10-19 p. 31088540.

Vantaan musiikkiopiston oppilaat esiintyvät Hakunilan kirkossa (Hakunilantie 48, Vantaa) klo 19. Vapaa pääsy, ohjelma 20 markkaa.

Kirkkaita planeettoja katsellaan Ursan tähtitornissa selkeinä, tähtikirkkaina iltoina 15. 3. saakka tiistaista sunnuntaihin. Ursan tähtitorni sisjaitsee Kaivopuiston eteläosassa puistoalueen korkeimmalla kukkulalla. Pääsy 10 markkaa aikuisilta ja 5 markkaa alle 16-vuotiailta. Aukiolon voi varmistaa näytännön alettua numerosta 653505.

Vanhuuden arvostus eri kulttuureissa on dosentti Päivi Elovainion aiheena Ikääntyminen ja oppiminen -luentosarjassa Porthaniassa (Yliopistonkatu 3, sali P1) klo 18-20. Professori Auli Viikari puhuu aiheesta Näkyväksi tehty aika - vanhuus kirjallisuudessa. Lopuksi on varattu aikaa kysymyksiin ja keskusteluun. Vapaa pääsy.

Mitä nainen rakastaa? on otsikkona Linnunlaulun lukupiirissä (Villa Kivi, Linnunlauluntie 10), jossa vierailee kirjailija Märta Tikkanen klo 18. Kirjailijan tuotantoa ja tematiikkaa esittelee kirjallisuudentutkija, kriitikko Maria Antas. Mervi Tuomikoski juontaa. Kirjamyyntiä. Vapaa pääsy.

Keppijumppaa harrastetaan Monitoimitalo Rastiksessa (Vuosaarentie 1-3) torstaisin klo 19-20. Lähiöliikuntapasseja saa paikalta 20 markalla. Lisätietoa antaa lähiöliikuttaja Mia Küttner, p. 3281849.

Seksi-illassa Merirasti-kappelissa (Jaluspolku 3) keskustellaan klo 18-20 seksuaalisuudesta ja sen ongelmista, esimerkiksi miesten ja naisten eroista. Minun seksuaalisuuteni - sinun seksuaalisuutesi on perhetyönsihteeri Liisa Tuovisen ja tekniikan tohtori Pentti Tuovisen aiheena. Perheillan ajaksi on järjestetty lastenhoito ja pienimuotoista tarjoilua.

Palvelukeskus Kinaporissa (Kinaporinkatu 9 A) päivän ohjelma alkaa yhteislaululla klo 11.30. Varatuomari Eeva-Liisa Moilanen kertoo klo 13, mitä ikäihmisen tulee tietää lakiasioista. Ylikonstaapeli Kalevi Havio kertoo klo 14, mitä tulee ottaa huomioon turvallisuusasioissa. Vapaa pääsy helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille.

perjantai

Balladi uusista vaatteista on lausuntataiteilija Iiro Kajaksen runomatinea Urho Kekkosen museossa (Tamminiemi, Seurasaarentie 15) Sylvi Kekkosen syntymäpäivänä klo 18. Ohjelmassa on suomalaista runoa ja proosaa, mm. P. Mustapäätä, Sylvi Kekkosta ja Kalevalaa. Liput 50 markkaa, sisältävät tarjoilun.

Disco

kutsuu yli 12-vuotiaita Roihuvuoren nuorisotalolle (Strömsinlahdenpolku 2-4) klo 18-22. K-12. Pääsy 5 markkaa, jäsenkortilla ilmaiseksi.

Kuka kopasta kurkistaa? on Nukketeatteri Sampon teatterikonsertti Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa (Kulttuuriaukio) klo 17. Liput 35 markkaa.

Hitchcock 100 vuotta -luentosarja alkaa Sakari Toiviaisen luennolla Neron pimeä puoli elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15) klo 14.30. Vapaa pääsy.

Kirpputori on avoinna klo 10-13 palvelukeskus Saunabaarissa (Metsäpurontie 25, Maunula). Perille pääsee busseilla 22, 62 ja 63.

Virolaisen kulttuurin ystävät eli Virkku ry pitää kevätmyyjäiset klo 8-14 Kallion virastotalon ala-aulassa. Myytävänä on mm. kotileivonnaisia ja -säilykkeitä sekä käsitöitä ja käsin tehtyjä kortteja. Myös arpajaiset pidetään. Samalla voi osallistua vaate- ja tavarakeräykseen mm. Tallinnan sosiaalialan oppilaitoksen hyväksi. Puhtaiden ja ehjien vaatteiden sekä kenkien lisäksi kerätään matonkuteiksi sopivaa puuvillavaatetta Irun vanhainkodille. Matonkuteet pyritään pakkaamaan erilleen ehjistä vaatteista ja kirjoittamaan paketin sisältö sen päälle.

lauantai

Mökki '99 - tapahtuma järjestetään Wanhassa Satamassa (Pikku Satamakatu 3-5, Katajanokka) lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Erikoistapahtuma esittelee vapaa-ajan asumiseen liittyvät uutuudet sekä tontteja, lomaosakkeita, rakentamis- ja remontti-ideoita ja rahoitusvaihtoehtoja. Tapahtuma on suunnattu sekä mökkiläisille että sellaisiksi aikoville. Liput 40 markkaa.

Lasten luisteluolympialaiset 7-12-vuotiaille järjestetään Oulunkylän tekojääradalla (Käskynhaltijantie 11) klo 10-13. Tapahtumassa on kymmenen erilaista tehtävärataa. Jokainen osallistuja saa diplomin ja karkkia. Omat mailat on kielletty, kiekko- tai pyöräilykypärän käyttö suotavaa. Vapaa pääsy.

Puolan matkailusta ja ystävyysseuratoiminnasta saa tietoa klo 12-15 osoitteessa Mariankatu 8 B (3. krs). Paikalla on asiantuntijoita matkatoimistoista. Tapahtuman järjestää Helsingin Suomi-Puola yhdistys. Kahvipuhvetti ja arpajaiset. Vapaa pääsy.

Vantaan Reumayhdistys ry:n 20-vuotisjuhlaa vietetään Tikkurilan Jokisalissa (Tikkurilantie 44) klo 12. Esiintymässä ovat mm. Käsikelloyhtye Sonus ja Vantaan Reumayhdistyksen itämaisen tanssin ryhmä. Noin klo 13.30 alkaa asiantuntijapaneeli reumahoidon tilasta. Vapaa pääsy.

Kantelettaren parhaat on teemana, kun Pekka Toivanen esittää yhtyeineen Kantelettaren runoihin säveltämiään lauluja Sibis Jazz Presents '99 -sarjan konsertissa Sibelius-Akatemian kamarimusiikkisalissa (Pohjoinen Rautatiekatu 9) klo 20. Kokoonpanoon kuuluvat Sanna Pietiäinen, laulu, Pekka Toivanen, saksofoni, Minna Ollikainen, viulu, Seppo Kantonen, piano, ja Wade Mikkola, basso. Liput 40 ja 20 markkaa.

Rajat ja rakkaus eli lapsuudesta, kasvattajuudesta ja koulusta keskustellaan paneelissa Hietaniemen kerhohuoneistossa (Hietaniemenkatu 9 B) klo 11-13. Ihmisarvoinen lapsuus -työryhmä järjestää. Vapaa pääsy.

Iduista ja versoista kerrotaan ekotavaratalo Ruohonjuuressa (Mannerheimintie 13 A) klo 11-15. Asiantuntijat tulevat Elävän ravinnon yhdistyksestä maistiaisten kera. Vapaa pääsy.

Ylivieskan rauhanyhdistys ry järjestää myyjäiset Helsingin rauhanyhdistyksen toimitalossa Oulunkylän Veräjämäessä (Myrskyläntie 22) klo 12-14. Lounastarjoilu alkaa klo 11. Myytävänä on kotitekoista syötävää ja käsitöitä, mm. leipäjuustoja ja mollamaijoja. Lapsille on järjestetty lapsiparkki ja mm. satutuokioita, aikuisille näöntarkastusta, verenpaineen mittausta ja sählypallon tarkkuuslyöntiä. Arvontaa ja naruarvontaa. Lounas 30 markkaa, perhelippu 120 markkaa. Sunnuntaina samassa paikassa on vuorossa sunnuntailounas, hinta 40 markkaa ja perhelippu 140 markkaa.

Yhteisvastuutapahtumassa Hakunilan kirkolla (Hakunilantie 48, Vantaa) klo 10-14 on luvassa mm. ongintaa, nukketeatteria, kasvomaalausta, kirpputori, vohveleita, grillimakkaraa, hermoratahierontaa, poniajelua, verenpaineen mittausta, hiustenleikkuuta ja arpajaiset. Vivace-kuoro esiintyy klo 11. Hakunilan seurakunta järjestää.

Yhteisvastuumyyjäiset pidetään klo 11-13 Pukinmäen seurakuntakodissa (Säterinportti 3). Tarjolla on mm. hernekeittoa, karjalanpiirakoita ja puuristejä sekä verenpaineen mittausta ja kahvio.

Kevätmyyjäiset järjestetään klo 11-13 Taivallahden seurakuntasalissa (Temppelikatu 16). Myynnissä on kotiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä. Myös kahvio on avoinna. Taivallahden lähetys- ja merimieskirkkopiirit järjestävät.

Helsingin Työkyvyttömyyseläkkeensaajat ry pitää kevätmyyjäiset klo 10-14 Porthaninkatu 2:n kerhotiloissa. Myynnissä on mm. käsitöitä ja kotileivonnaisia. Paikalla on myös kirpputori.

Naisten klubi järjestää perinteisen lastenvaate- ja -tarvikekirpputorin klo 11-13 nuorisotalo Apajassa (Pajalahdentie 10, Lauttasaari). Tuloilla hankitaan leluja Lahnalahden uusittuun leikkipuistoon. Lapsille on tarjolla rekiajelua klo 10-13 kymmenen markan hintaan.

Asukastori ja kahvila ovat avoinna Maunulan nuorisotalossa (Maunulantie 19) lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16. Maunulantien asukkaat ja Maunulan nuorisotalo järjestävät.

sunnuntai

Olé Nainen! on teemana Lääkäriasema Sofianovan Naistenpäivässä Balderin Salissa (Aleksanterinkatu 12) klo 10-15. Klo 10.15 on otsikkona Ole hyvä itsellesi, klo 11 Kuuntele sisäistä ääntäsi valinnoissasi, nuori äiti, klo 12.15 Mieli unohtaa - keho muistaa, klo 13 Rakasta itseäsi niin kuin lähimmäistäsi ja klo 14 Vaihtoehtovuodet. Lisäksi tapahtumassa on tuote-esittelyjä ja tutustumista lääkäriaseman antamiin hoitomuotoihin. Oviraha 20 markkaa.

Maaliskuun mourujaisissa Eläinsuojelukeskuksessa (Yhdyskunnantie 11, Itä-Pakila) voi tutustua kodittomiin kissoihin ja kaneihin. Kulkukollin kirpputori on avoinna, kissakamaa myydään ja kahvio palvelee. Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen järjestämän tapahtuman tuotto käytetään kodittomien eläinten auttamiseen. Vapaa pääsy. Perille tuo bussi 64.

Koko perheen kevätriehassa Metsälän VPK:n kentällä klo 12-15 on mm. ongintaa lapsille, arpajaiset, ketjunheittoa, saappaanheittoa, paloautolla ajelua, grillimakkaraa, lohikeittoa, kahvia, leivonnaisia ja mehua. Lions Club Helsinki/Metsälä järjestää. Tuotto suunnataan oman alueen ja lähiympäristön tarvitsijoille.

Unicef-kirkkokonsertissa Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) klo 18 esiintyvät Sauli Tiilikainen, laulu, Tanja Kauppinen-Savioja, laulu, Eero Annala, urut, ja munkkikuoro Corvus Laurencij. Ohjelmassa on Bachia, Händeliä, Mozartia, Bergmania, Jalasta, Merikantoa, Kuusistoa ja gregoriaanista musiikkia. Liput 70 ja 30 markkaa.

Mukulamessua vietetään klo 15 Lauttasaaren kirkossa (Myllykallionrinne 1). Messu sopii erityisesti alle kouluikäisille. Sen aikana liikutaan, ihmetellään ja hiljennytään. Messuun sisältyy keppinukke-esitys Hyvä paimen. Mukana on Lauttasaaren ala-asteen neljäsluokkalaisia ja musiikinopettaja Asta Viinikangas.

maanantai

Työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen mahdollisuuksia selvitellään Thorstorbissa (Vanha Maantie 12, Espoo) klo 18. Asiantuntijavieraana on Stakesin tutkija Johanna Lammi-Taskula. Vapaa pääsy. Paikalla on iltapalatarjoilu ja lasten puuhanurkka.

Terveydenhoidon vaihtoehdoista puhutaan Kriittisen korkeakoulun luentosarjassa Porthaniassa (Yliopistonkatu 3, P III) klo 18-20. Voiko ahdistusta leikata? kysyy lääketieteen ja kirurgian dosentti Timo Telaranta. Ikääntyneiden aivojen rappio, sairaus vai normaali ilmiö? on professori Antti Hervosen aiheena.

tiistai

Mieli Maasta ry:n infotilaisuus masennuksesta ja vertaistuesta pidetään Kantti ry:ssä (Liisankatu 19 A 1) klo 13-15. Keskusteluillan aikana on ohjelmassa Mieli Maasta ry:n esittely, luento masennuksen synnystä ja hoitomuodoista, kokemuksia ryhmätoiminnasta sekä kysymyksiä, vastauksia ja keskustelua. Kahvitarjoilu.

Näkövammaisten täysipainoisesta elämästä kertoo Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset ry:n pääsihteeri Maija Lindroos Elokolossa (Toinen linja 31) klo 13. Vapaa pääsy.

Voimakkaiden ja salattujen tunteiden vaikutusta ihmiseen pohtii filosofian maisteri Anneli Öhman ostoskeskus Columbuksen Albatross-salissa (Iiluodontie 17) klo 11-14. Estävätkö ne elämästä täyttä elämää? Uus'idea Vuosaari järjestää. Vapaa pääsy.

Johtajanpallilta katuojaan on ekonomi Erkki Porolan tarina 90-luvun alkupuolelta. Nykyään hän on työkyvyttömyyseläkkeellä työuupumusta seuranneen masennuksen johdosta. Erkki Porola kertoo kokemuksistaan palvelukeskus Albatrossin (Iiluodontie 17, 2. krs) seurakuntasalissa klo 18.30. Illan teemana on Kasvua kriisien kautta. Tarkoitus on paitsi kuunnella Porolan puheenvuoroa, myös keskustellla yhdessä. Iltaa isännöi kirkkoherra Seppo Tirkkonen.

Liisa Tavi, laulu, ja Arto Piispanen, piano, esiintyvät Elämälle kiitos -konsertissa Teatteri Avoimissa Ovissa (Museokatu 18) klo 19. Liput 80 ja 60 markkaa.

Menneisyys ja muutos Helsingin keskustassa - Kamppi-Töölönlahden historialliset kerrostumat on yli-intendentti Mikko Härön otsikkona Kansallismuseossa (Laivurinkatu 3) klo 18.30. Rakennussuojelua käsittelevää esitelmäsarjaa. Pääsy 15 markkaa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Näytelmä nimeltä Koodi saa ensi-iltansa Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa (Isonnevantie 8) klo 19. Asko Martinheimon novelliin perustuvan näytelmän esittää kuudesluokkalaisten teatteriryhmä. Näytelmässä on alkamassa vaikea matematiikan koe, mutta opettaja ei saa salkkuaan auki, koska koodi on hukassa. Toinen esitys on keskiviikkona klo 19. Liput 20 ja 10 markkaa.

keskiviikko

Erilainen oppija lukiossa on erityisopettaja, projektisuunnittelija Raija Pääkkösen aiheena Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n HEROn luennolla klo 18 osoitteessa Vilhonkatu 4 B 13. Vapaa pääsy.

Television vaikutus lapseen on Länsi-Herttoniemen perhekahvilan aiheena Leikkipuisto Herttoniemessä (Hiihtomäentie 21) klo 10.30-12. Lastenhoito on järjestetty. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Leikkipuisto Herttoniemi järjestävät. Vapaa pääsy.

Naiset saavat ilmaista lainopillista neuvontaa Unioni Naisasialiitossa (Bulevardi 11 A 1) keskiviikkoisin klo 17-19. Neuvojen kysyminen hoituu joko käymällä paikalla tai soittamalla numeroon 649382.

Luovuus ei jää eläkkeelle on opetusneuvos Raili Malmbergin luennon aiheena Kampin palvelukeskuksessa (Salomonkatu 21 B) klo 13.30-15. Vapaa pääsy.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää