Kotimaa

Turussa palveluja myydään hotelleissa

Tilaajille

TURKU-Venäläiset ja virolaiset naiset tekevät Turkuun ryhmissä parin viikon seksipalvelukeikkoja, rahastavat ja poistuvat sitten takaisin kotimaahansa. Matkat vaikuttavat järjestetyiltä, ja yleensä naisilla on parittaja.

"Turussa ei ainakaan vielä ole esiintynyt samanlaista ilmiötä kuin Helsingissä, että ilotytöt ryhmittyisivät määrätyille kaduille palveluja tarjoamaan. Täällä yhteyksiä otetaan lehti-ilmoituksin ja puhelimitse", sanoo rikosylikomisario Juhani Rantalaiho .

Turussa toimii kaiken aikaa kymmeniä ilotyttöjä, joukossa tietysti suomalaisia. Keväällä Turussa oli asiakkaiden mukaan myös Thaimaan suunnalta tulleita nuoria, pienikokoisia naisia. Heillä oli suojelijana mies mukana. Naiset tekivät pitkää päivää monien miesten kanssa ja lähtivät sitten pois.

Rantalaihon mukaan thainaiset olivat pienestä koostaan huolimatta kuitenkin täysi-ikäisiä.

"Alaikäisiin puututaan välittömästi, jos sellaista hyväksikäyttöä ilmenee. Markkinat ovat täällä kuitenkin niin pienet, ettei alaikäisten tarjontaa esiinny." Poliisi soitti äskettäin läpi kaikki Turkuun suunnatut iltapäivälehtien ilmoitukset, joissa naiset tarjosivat kaikkea iltapäiväkahviseurasta intiimeihin hieromapalveluihin.

Numeroista sai virolaisten ja venäläisten naisten seksipalveluja 300-700 markalla.

Kun Ruotsissa tuli voimaan seksipalvelujen ostajien rankaiseminen, sen pelättiin tuovan ilotytöt autolautoille ja myös Turkuun.

Ruotsalaisia ilotyttöjä sen paremmin kuin ruotsalaisia asiakkaitakaan ei ole kuitenkaan siirtynyt huomiota herättävästi Ruotsin-laivoille tai Turkuun.

"Mitä suomalaiset miehet tekisivät, jollei meitä olisi?" Helsinkiläisessä seksiravintolassa on iltapäivällä enemmän palvelun tarjoajia kuin kysyntää.

Vajaat kymmenen venäläistä naista istuu eri puolilla salia, juo kahvia ja polttaa. Lavalla riisuu väsyneesti tumma nainen. Miehet ovat täällä tähän aikaan vähemmistöä.

Kauaa ei tarvitse kenkiin tuijotella, kun seuratarjouksia alkaa putoilla. Portsari kertoo, ettei tämä mitään: Tulkaa illalla, silloin naisia on kahdeksankymmentä.

Toiminta on suorasukaista. Yksi painautuu kiinni ja lupailee seitsemättä taivasta seitsemän sadan markan hintaan. Toinen kutittaa niskaa ja kuiskii korvaan. Haluatko yhden vai kaksi naista? Hetken päästä hintakin putoaa.

Epäröintiämme katsotaan pahalla. "Miksi tuhlaat elämääsi täällä istumassa? Kai haluat tuntea, että olet mies?" Tummahiuksinen Olga lähtee viemään kuvaajaa ja toimittajaa ystävänsä luo. Ystävä on kuulemma kaunis blondi, jonka luona voimme olla nelisinkin. Hinta viisisataa molemmilta. Taksi alle.

Auto kaartaa rappukäytävän eteen Punavuoren ja Ullanlinnan rajalla. Kuski toteaa, ettei ole päivää, jolloin näitä keikkoja ei olisi.

Ovessa lukeva nimi on ehtaa suomea, mutta kolmikkomme vastaanottava blondattu venäläisnainen ei sitä puhu. Vaihdamme englanniksi ja kevyt rupattelu täyttää yksiön. Päällystakkia sängyn päätyyn ja kenkiä pois jalasta.

Kaksi sänkyä ja muut kalusteet ovat vanerista kirpputorikamaa, yöpöydällä lojuu käsipyyhkeitä ja lattialla on kaksi vanhaa itämaista mattoa. Televisiossa pyörii musiikkivideo.

Sitten asiaan tai Let's get down to business . Painostava hiljaisuus laskeutuu huoneistoon, kun kerromme olevamme lehdestä ja haluavamme vain haastatella heitä nimettömästi. No sex .

Molemmat naiset unohtavat täysin, että hetkeä aiemmin he puhuivat englantia sujuvasti. Hörpimme teetä hiljaisuuden vallitessa ja poistumme.

Poliisi tästä varoittikin: Venäläisnaiset eivät luota kehenkään.

Illalla kymmenen aikaan sama ravintola alkaa täyttyä. Venäläisnaisia on paikalla jos ei nyt ihan luvattua 80:a, niin ainakin 20. Osa näyttää hyvin tympiintyneeltä. Olemus vaihtelee laidasta laitaan: pvc-toppisen, minihameisen ja ylimeikatun seksipommin tarkoituksia ei ole vaikea arvata, ja toinen taas näyttää villatakissaan luokanopettajalta.

Paikalla on miehiä puolipultsarista harmaantuneeseen tyylikkääseen herrasmieheen, joka ei kohteliaisuuttaan ole päästä irti itseään tarjoavista naisista.

Viereisessä pöydässä Visalla maksava nelikymppinen mies ehdottaa poikalapsen tekoa itseään puolet nuoremman naisen kanssa. Toisessa pöydässä taas itäsuomalainen työmatkalainen lähtee takahuoneeseen rehevän tumman naisen kanssa. Privat Show - 200 markkaa plus alv.

Noin kaksivitoset Maria ja Irina istuvat vuoteiden päällä ja siemailevat skottiviskiä matkustajakodin pienessä nuhjuisessa kopissa Helsingissä. Lakiopinnot päättänyt Irina näyttää kuvia parivuotiaasta pojastaan, joka odottaa isoäidin luona Vladivostokissa. Suomessa ollaan nyt ansaitsemassa rahaa, sillä haaveena on oma asunto Pietarista.

Irinalla ei ole ollut onnea työnhaussa ja valtio maksaa avustusta kuussa parinkympin verran. Päätös lähteä Suomeen ansaitsemaan ei ollut vaikea, kun suomalaismiehet Pietarissa olivat kertoneet Suomessa tarjoutuvista mahdollisuuksista.

Kauppatieteistä valmistunut Maria puolestaan ihmettelee, miksi prostituutiosta on noussut Suomessa kohu ja luettelee maita, joissa hänen mukaansa suhtautuminen on paljon luontevampaa.

Samalla molemmat kummaksuvat suomalaisten naisten suhtautumista itsensä myymiseen. "Suomalaiset naiset ovat niin feministisiä. Mitä suomalaiset miehet tekisivät, jollei meitä olisi?" JUKKA HARJU

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  7. 7

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  8. 8

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa ottelua

  9. 9

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää