Kotimaa

Kokousväki moitti Korholaa

Vanha nimiriita ja köyhän asia puhuttivat puoluekokousta

Tilaajille

KUHMO-Osa kristillisten kenttäväestä purki lauantaina tyytymättömyyttään tuoreeseen europarlamentaarikkoonsa Eija-Riitta Korholaan . Taustalla on riita puolueen nimen muuttamisesta kristillisdemokraateiksi sekä Korholan puheessaan esittämä toive lisätä yhteistyötä kokoomuksen kanssa.

EU:n parlamentissa Korhola kuuluu kokoomuslaisten kanssa samaan konservatiiviryhmään ja Korholalla on porukasta hyvät kokemukset.

Muiden muassa Martti Eklund näki kokoomusyhteistyön olevan ristiriidassa "pienten ihmisten asian ajamisen kanssa". Timo Träffin mukaan kristillisten pitää olla vähäosaisten puolella, "kun muut eivät enää ole".

Nimiriidassa on kysymys myös puolueen imagosta. Puoluejohdon nimenmuutoshanke tyssäsi viime kevään puoluekokouksessa, kun riittävä enemmistö ei suostunut sen taakse. Nimenmuutosasiaan palataan jo seuraavassa puoluekokouksessa.

Korhola sanoi saaneensa paljon hyvää palautetta muutosideasta. Kyösti Pitkosen mukaan nimiasiaa ei pitäisi tuoda esiin "milloin missäkin", vaan ratkaista asia aikanaan sovinnolla.

Tiedotustilaisuudessa Korhola piti nimenmuutosta kynnyskysymyksenä: Sadat sanovat, että voisivat äänestää meitä, kun nimi muuttuu, hän sanoi.

Puolue ei pärjää, jos se ei huomaa ettei maailma ole sama kuin 20 vuotta sitten, puheenjohtaja Bjarne Kallis perusteli kristillisdemokraateiksi ryhtymistä. Hänestä muutos korostaisi sitä, että kyseessä on selvästi poliittinen puolue, jonka eri seurakunnat ja uskonnolliset ryhmät voivat kuitenkin kokea omakseen.

Ehkä puhtaasti sielunhoitoon liittyvät puhelut puoluetoimistoon vähenisivät, jos nimi olisi kristillisdemokraatit, Korhola täräytti.

"Noo-o joo", vaimensi Kallis.

"Tämä on puolue eikä seurakunta", Korhola kuvasi muutoshalua.

Suhdettaan kokoomusyhteistyöhön hän kuvasi sanomalla, että hajanainen ei-sosialistinen kenttä Suomessa on "ruudin tuhlausta".

Kokoussalissa Korhola sai puolustuspuheensa lopuksi raikuvat aplodit. Korhola sanoi itku silmässä tietävänsä, että hän voisi ostaa puolueväeltä hyväksyntää sanomalla Jeesuksen nimen riittävän monta kertaa. Se olisi Korholan mielestä kuitenkin sopimatonta.

"Sitä en tee."

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää