Meitä myös uhkailtiin, että jos... - Kotimaa | HS.fi

Meitä myös uhkailtiin, että jos...

13.10.2000 3:00

Meitä myös uhkailtiin, että jos ryhdytte selvittelemään asioita, saa isänne kärsiä eli aktiivisuutemme vaikuttaa isämme hoitoon.

Helsinkiläinen Sirkkaliisa Suutari Kajaanin kaupungin suhtautumisesta siihen, kun omaiset peräsivät

isänsä hoitokotiin liittyviä asioita.

Lopulta teimme sisarusten kanssa sotasuunnitelman, johon kuului, että vuorollamme painostamme sairaalaa leikkaamaan äidin lonkan. Viimein otimme uhkauksiimme oikeusistuimenkin. Murtunut reisi leikattiin viikon kuluttua sairaalaan tulosta. . . (Muutamaa kuukautta myöhemmin äiti kuoli.) Sairaala ilmoitti, että äidin sydän loppui, äiti ei jaksanut elää. Ruumiinavaus osoitti, että peruskuolinsyy oli reisiluunmurtuma. Sairaala vetosi resurssipulaan.

Heinolalainen nainen kokemuksestaan

tamperelaisen sairaalan kanssa.

Kehotin lukemaan Fennicaa (Pharmaca Fennica -lääkeopas), jotta selviäisi, mitä lääkkeitä ei tule nauttia samanaikaisesti. Lääkkeen muuttamisen jälkeen olo parani ja kaatuilut loppuivat. Miksi omaisen tulee osata nämäkin ymmärtää, eikö tämä ole pitkän ja kalliin koulutuksen jälkeen ammatti-ihmisen asia?

Helsinkiläinen nainen keskustelusta

sairaalassa olevan äitinsä lääkärin kanssa.

Olen kaikki nämä vuodet ollut itselleni vihainen, kun en saanut itsestäni ulos sitä tarpeellista aggressiivisuutta, joka olisi heti tuoreeltaan tässä tilanteessa toimia: ymmärsimme toki, että henkilöstöä oli liian vähän ja sekin oli väsynyt työhönsä. Liika hienotunteisuus ei tuo kuin ennenaikaista työtä hautausalalle. Omaiset, kyseenalaistakaa, väitelkää, riidelkää, se on velvollisuutenne läheisen hyvän hoidon saamiseksi.

Nimimerkki "Vaatimattomuus ei ole hyve"

äitinsä kuoleman jälkeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat