Kotimaa    |   BRIDGE, BRIDGEKOULU 4

Huonon lähdön jälkeen erilainen pelinvienti

Tilaajille

Normaalissa sitoumuksessa lähtö vaikuttaa joskus pelinvientilinjaan. Kun olet saanut huonon lähdön, ja puolustus on onnella tai taidolla saanut tikki- tai tempoedun, sinun on koitettava voittaa se takaisin. Seuraava esimerkki selvittänee tilanteen.

E / kaikki K97432 AQ 107 Q73 105 J J742 K1095 86532 QJ4 K8 A9542 AQ86 863 AK9 J106 L P I E - - - 1 pas 4 kp.

Länsi aloittaa ristikuninkaalla ja jatkaa kahdeksikon Idän ässälle. Kolmannessa tikissä Itä antaa partnerilleen ristikupin ja tämä palauttaa hertan.

Länsi on keksinyt haamulähdön ja puolustus on kuorinut kolme ensimmäistä tikkiä. Jos leikkaat nyt hertan ja maski onnistuu, saat pelin kotiin. Näin sinun pitääkin pelata joukkuekilpailussa.

Parikilpailu on kuitenkin aivan eri asia. Olet tässä vaiheessa tikin jäljessä kaikkia muita neljän padan pelaajia. He ovat saaneet normaalin lähdön ja poistaneet välittömästi puolustajien valtit. Tämän jälkeen he leikkaavat hertan ja saavat 11 tikkiä, jos herttaleikkaus onnistuu. Kymmenellä tikillä jäät auttamattomasti jalkoihin ja saat nollan.

Ainoa mahdollisuutesi saada jaosta pisteitä on se, että herttamaski epäonnistuu. Tällöin muut Etelät saavat vain 10 tikkiä. Nyt sinun on vain mietittävä, voitko millään ilveellä saada samaa tikkimäärää ilman herttamaskia.

Siihen sinulla on mahdollisuus, jos molemmat ruudun pikkukuvat ovat ovat Idällä. Niinpä sinun pitää ottaa herttajatko ässällä ja leikata ruutu yhdeksiköllä. Mikäli maski onnistuu, olet kuivilla ja saat samat pisteet kuin muutkin neljän padan pelaajat. Jos Länsi voittaa tikin ruutukuvalla, et ole menettänyt mitään. Nolla säilyy edelleenkin nollana.

Myös toisessa jaossamme puolustus panee pelinviejän ahtaalle epätavallisella lähdöllään.

P / kaikki AQ3 K1042 K863 Q10 J872 10964 983 AQJ7 1072 9 962 K853 K5 65 AQJ54 AJ74 L P I E - - - 1 pas 1 pas 1NT pas 3NT kp.

Jälleen pelaat normaalia sitoumusta, mutta Lännen aloittama herttayhdeksikkö ei varmaankaan kuulu tavallisimpiin lähtöihin. Peität sen kympillä ja Itä ottaa tikin sotilaalla. Toiseen tikkiin Itä kääntää ristihakun.

Joukkuekilpailussa kaikki olisi jälleen helppoa. Sinulla on tasan yhdeksän tikkiä, kun otat ristijatkon ässällä. Parikilpailussa yhdeksän tikkiä ei kuitenkaan riitä mihinkään. Normaalilla patalähdöllä saisit ainakin kymmenen tikkiä, vaikka ristimaski repäisikin. Jos leikkaus onnistuu, saat peliin ainakin kaksi ylitikkiä.

Nyt sinulla ei ole vaihtoehtoista linjaa ylitikkien saamiseksi ja sinun on leikattava risti. Näin on tehtävä silläkin uhalla, että leikkaus epäonnistuu ja puolustus saa herttajatkolla pietin. Tilanne on sama kuin edellisessäkin esimerkissä. Riskeeraamalla kotipelin voit huononkin lähdön jälkeen päästä samaan kuin muut pelinviejät. Jos peliin tulee pieti, lähdön tuoma nolla ei juurikaan huonommaksi voi muuttua. Kun leikkaus onnistuu ja voitat ristijakon rouvalla ja voit muuttaa alkuaan huonolta näyttäneen pelin topiksi. Ensimmäisten tikkien perusteella voit sijoittaa Idälle kaikki herttakuvat ja ristikuninkaan.

Otat seuraavaksi ruudut ja sakaat pöydästä hertan. Itä sakaa puolestaan kolme pataa ja hertan. Patakuninkaan jälkeen menet pataässällä pöytään, jolloin Itä joutuu luopumaan herttarouvasta. Patarouva kiristää lopuksi Idän pehmeissä väreissä. Jos hän sakaa ristin saat ristimaskilla käden ristit. Jos Itä sakaa herttaässän, saat kahdennentoista tikkisi herttakuninkaalla.

Ismo Koponen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää