Kotimaa

Zjuganov: Terrorismi ei lopu pommittamalla

Venäjän kommunistijohtaja kehuskeli Suomen linjaa

Tilaajille

Terrorismista ei päästä eroon kokonaista kansaa pommittamalla, uskoo Venäjän kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov .

"Olemme sillä kannalla, että maailma on käyttänyt loppuun aseelliset konfliktien ratkaisukeinot. Kukaan ei pysty taistelemaan terrorismia vastaan pommittajilla ja Tomahawk-ohjuksilla", Zjuganov valaisi puolueensa näkemystä keskiviikkona Helsingissä.

Zjuganov vieraili

Suomessa Euroopan neuvoston yhtyneen vasemmistoryhmän johtajan, kansanedustaja Jaakko Laakson (vas) kutsusta.

Zjuganovin mukaan Venäjä tukee terrorismin vastaista kansainvälistä taistelua, mutta ei voi olla mukana sodassa islamilaista maailmaa vastaan. Hän kehottaa Yhdysvaltoja opiskelemaan tapaa, jolla Ranska selvitti oman terrorismiongelmansa presidentti Charles de Gaullen kaudella.

Tuohon aikaan Ranskan tiedustelupalvelu pyrki soluttautumaan maata uhanneisiin järjestöihin ja tuhoamaan ne sisältä päin.

"Ketään ei pommitettu, eikä mihinkään lähetetty ohjuksia", Zjuganov sanoi.

Hän muistutti, että terrorismilla on paljon kasvupohjaa, koska maailman noin kuudesta miljardista ihmisestä vain yhdellä miljardilla ovat asiat hyvin.

"Olen sanonut amerikkalaisillekin, että pitäisi taistella terrorismia vastaan eikä kansoja vastaan. Esimerkiksi Tshetsheniassa 95 prosenttia väestöstä on terrorismin ulkopuolella ja haluaa rauhaa", Zjuganov sanoi.

Zjuganov on

puhdasverinen geopoliitikko. Hän lähestyi myös Afganistanin pommituskampanjan aiheuttamaa tilannetta tästä näkökulmasta ja muistutti, että islamilaisissa maissa on 1,4 miljardia asukasta ja ne hallitsevat ainakin 60-70:tä prosenttia maailman öljy- ja kaasuvaroista.

"Käsittääkseni amerikkalaiset noudattavat tällä hetkellä uuden globalismin, Pax Americanan politiikkaa eli kuka ei ole meidän puolellamme, on meitä vastaan. Me pidämme tätä auttamattomasti vanhentuneena 1800-luvun ajan politiikkana. Olemme jyrkästi tämäntyyppistä politiikkaa vastaan, koska se on kiristyksen ja väkivallan politiikkaa", Zjuganov sanoi.

"Jos eurooppalaiset nyt vedetään sotaan islamilaista maailmaa vastaan, se on suurin vahinko, mitä voi tapahtua," hän painotti.

Zjuganov vastustaa

jyrkästi Naton laajentumista, koska "se rakentaa uutta vastakkainasettelua".

"Natohan järjesti ryöstöretken Balkanille. Taisteltiin ihmisoikeuksien puolesta, mutta luotiin Kosovo, jossa ihmisoikeuksia rikotaan mennen tullen. Sanottiin, että kaikkia pitää puolustaa, mutta 300000 serbiä karkotettiin. Albanialaisterroristeja tuettiin ja nyt ihmetellään, mitä heidän kanssaan tehtäisiin", Zjuganov kuvaili.

Yhtä jyrkästi hän torjuu ajatuksen, että Venäjän tulisi pyrkiä Natoon. "Kun ottaa huomioon, että Venäjällä on 4500 kilometriä rajaa Kiinan kanssa, niin meidän on nähtävä asia niin, että tämä olisi kaikkein rauhallisin raja." Neuvostoliiton

hajoaminen jätti neuvostovallasta itsenäistyneisiin maihin monin paikoin suuren venäläisväestön. Suhteet tämän venäläisväestön ja valtaväestön välillä ovat olleet kireät muun muassa Baltian maissa. Zjuganov kehotti Baltian maita ottamaan mallia Suomesta, jossa ruotsinkielisen väestön osuus on noin kuusi prosenttia, mutta siitä huolimatta ruotsi on toinen virallinen kieli maassa.

Zjuganov johtaa Venäjän kommunistisen puoleen lisäksi myös useiden poliittisten ryhmittymien muodostamaa Kansan isänmaallinen liitto -nimistä yhteistyöjärjestöä, jolla on parlamentin alahuoneessa 140 edustajaa 450:stä.

Suuri joukko suomalaisia poliitikkoja on tullut Zjuganoville tutuksi Euroopan neuvostossa toimimisen kautta. Siellä Zjuganov on tutustunut myös presidentti Tarja Haloseen , jonka tapasi vierailunsa aikana.

Vierailuunsa tyytyväinen ja hyväntuulinen Zjuganov kehui estottomasti Suomea ja sen linjaa. Hän sanoi olevansa samaa mieltä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa siitä, että missään Venäjään ei suhtauduta yhtä hyvin kuin Suomessa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää