Lapin matkailukeskusten turvallisuus lisääntynyt - Kotimaa | HS.fi

Lapin matkailukeskusten turvallisuus lisääntynyt

21.5.2002 3:00

ROVANIEMI. Lapin matkailukeskusten turvallisuus on lisääntynyt. Lisätoimia vaaditaan edelleen etenkin ilmanvaihtolaitteistojen puhdistamiseen sekä palo-osastoinnin parantamiseen. Lapin lääninhallituksen ja sisäasiainministeriön pelastusosaston selvityksen mukaan Lapin matkailuyritysten turvallisuus on lisääntynyt edellisestä kahden vuoden takaisesta tutkimuksesta.

Ensimmäinen selvitys tehtiin vuonna 1990. Reilun vuosikymmenen takaisesta tilanteesta ollaan sisäasiainministeriön yli-insinöörin Kirsi Rajaniemen mukaan tultu kuin uuteen maailmaan.

Suurin muutos on turvallisuussuunnittelun kehittyminen, joka on edelleen selvityksen parannusehdotusten kärjessä. Hän korostaa, että yritysten oman vastuun ja toiminnan korostaminen on tärkeää. Turvallisuussuunnitelman tekemiseen tullaan antamaan opetusta yrittäjille. "Turvallisuussuunnitelma on kaiken perusta", selvitystyön tekijä ja Pelastusopiston vanhempi opettaja Heikki Nupponen sanoo. Yritykset ovat kiinnostuneet suunnitelman tekoon valmistavasta koulutuksesta. Nupposen mukaan koulutusta saaneiden tekemät turvallisuussuunnitelmat ovat keskimääräistä paremmat. Turvallisuuden varmistamisesta ja esittelystä kaavaillaan Lapin matkailun porkkanaa, jolla houkutellaan ulkomaisia matkanjärjestäjiä. Turvallisuus on elinkeinon elinehto, sillä matkailijalle tapahtunut onnettomuus heijastuu muidenkin matkailukeskusten kysyntään. Etenkin ulkomaalaisten matkatoimistojen kerrotaan olevan tarkkoja kohteidensa järjestelyistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat