Kotimaa    |   KANAVALLA

Puhuen vielä parempi

Tilaajille

Kaikki sanonnat eivät ole viisaita. Osa on suorastaan tyhmiä.

Meille suomalaisillekin jankutetaan, että puhumatta paras. Niinkö? Entä, jos totuus onkin aivan toista, eli että puhuen vielä parempi.

Kaikki television puhumisohjelmat eivät ole huonoja. En tosin millään saa otetta Päivärinta-palaverien menoon enkä oikein edes ymmärrä mistä syystä. Onkohan siinä juontaja isompi asia kuin vieraat ja illan aihe.

Myös Yokotai on välillä kärsimystä. Eivät pääse asiaan, kun itse pohjustukset ja kysymykset ovat niin loputtomia, että jo kohta kaikki, niin kysyjät kuin vastaajatkin, ovat unohtaneet, minne muka oltiin matkalla.

Uudella lähetyspaikallaan TV1:n Voimala oli ehkä jonkin aikaa hieman eksyksissä aiheittensa suhteen, mutta esimerkiksi viime maanantain opettajakeskustelu oli napakka ja tärkeä televisio-ohjelma.

Ratkaisevaa lienee se, että Voimalan vetäjät eivät ilmeisesti pidä itseään televisioesiintyjinä. He ovat toimittajia. Heillä on toimittajan valmiudet etsiä olennaista, mikä ei kuitenkaan estä heitä olemasta hauskoja ja charmikkaita.

Ammattitaitoa löytyi myös opettajain asemaa koskevaan selvittelyyn. Onhan se aika huikeaa, että tässä maailman parhaassa Suomessa opettajan mahdollisuudet vaikuttaa kansalaisten ehkä tärkeimpään kehitysvaiheeseen, koulun luomiin tiedollisiin ja yhteisöllisiin valmiuksiin, tuntuvat häviävän opetuksesta tyystin.

Virkamiestason suunnittelu ja oppilaalle vastuullinen todellisuus tuntuvat kohtaavan huonosti. Hirveää haaskuuta, ymmärsin Voimalan vieraiden puheista.

Myös TV2:n parituntinen

Läski-ilta kävi hyvästä keskusteluohjelmasta. Sen tietää siitä, että kiinnostus heräsi haluamaan lisää informaatiota lihavuuden konnankoukuista.

Sitä paitsi siinäkin turhat löpinät estävät toimittajat tekivät toimittajan työtä eivätkä yrittäneetkään olla tv-tähtiä.

Olin tosin odottanut konkreettisempaa otetta erilaisten ravintoaineiden vaikutuksiin. Että mitä oikein ovat ne hyvät hiilarit ja mitä vähemmän hyvät. Mitä kerään lautaselleni? Ja niin edelleen.

Mutta jos ohjelma herätti halun tietää enemmän ja hakemaan sitä tietoa, niin silloin ollaankin juuri siinä tilanteessa, josta ohjelma keskeisesti puhui.

Ylipainoisuuden ongelma ei olekaan makaronilaatikossa. Se on korvien välissä. Ja kansallisesta ongelmasta sekä kasvavista terveyshaitoista todella on kysymys.

Kiitos Ajankohtaiselle kakkoselle oivasta herätyksestä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää