Kotimaa

Valjakkoyrittäjä: Kaikki voitava tehtiin

Tieto mafiayhteyksistä ei vaikuta Tornion turman tutkintaan

Tilaajille

Kohtalokasta koirasafaria Torniossa opastanut yrittäjä Paula Kallijärvi sanoo, että yritys teki kaiken voitavan safarin turvallisuuden eteen.

Tapaninpäivän koiravaljakkoturmassa kuolivat 14- ja 17-vuotiaat italialaisnuoret, kun he jäivät junan alle tasoristeyksessä Tornion Korpikylässä.

Onnettomuusradalla ei tavallisesti kulje maanantaisin matkustajajunia, mutta tapaninpäivän takia radalla kulki ylimääräinen vuoro.

Radan ensimmäisenä ylittänyt opas ei nähnyt tai kuullut lähestyvää junaa. Kallijärvi kertoo oppaan myös päätelleen merkkivalosta, ettei junaa ole tulossa.

Kallijärven mukaan viimeinen valjakko pysähtyi juuri ennen rataa junan lähestyessä. Jostain syystä reki lähti uudelleen liikkeelle, vaikka perässä moottorikelkalla ajanut valvoja yritti varoittaa junasta.

Reitin käännöksiin ja hankaliin paikkoihin oli tuotu valaistukseksi soihtuja. Tasoristeyksessä paloi hänen mukaansa kaksi soihtua.

"Linja-autossa pidettiin 30 minuutin mittainen opastus, jonka tulkki käänsi italiaksi. Reen kanssa sama näytettiin havainnollisesti", hän kertoo.

Poliisitutkintaa johtava komisario Lasse Vaaraniemi Tornion poliisista vahvistaa, että opastus oli poliisin näkemyksen mukaan riittävää.

Reen pysähtymisestä ei sen sijaan ole varmaa tietoa. Poliisi aikoo kuulla aiheesta vielä junan kuljettajaa.

Vaaraniemi toteaa, että poliisi ja syyttäjä harkitsevat, onko yrittäjä tehnyt kaiken tarvittavan.

"Meidän käsitys on, että tasoristeyksessä olisi pitänyt olla henkilövarmistus", hän kommentoi Kallijärven lausuntoja.

Poliisi tutkii tapausta mahdollisena kuolemantuottamuksena ja terveysrikoksena.

Turman kaksi uhria ja heidän omaisensa lennätettiin perjantaiaamuna Roomaan. 14-vuotiaan napolilaistytön hautajaiset pidetään tänään lauantaina.

Turmassa kuolleen tytön suku on vahvasti mukana Napolin seudun mafiaorganisaatiossa camorrassa. Italialaislehti Il Mattinon mukaan tytön isä on Giuglianon klaanin johtohenkilöitä ja on istunut jo yhdeksän vuotta vankilassa.

Tytär ei ollut vielä saanut tietää isästään tai tämän taustasta. Tytön oli määrä tavata isänsä ensimmäistä kertaa heti palattuaan Lapin-matkaltaan.

Vaaraniemen mukaan tieto mafiayhteyksistä ei vaikuta poliisitutkintaan. Hän kuitenkin pitää hyvänä, että asia tuli julki.

"En usko, että tämä pelkoa aiheuttaa, mutta tietenkin joku saattaa miettiä sitäkin puolta", Vaaraniemi kertoo.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää