Suomalaisten karaokehulluus todistettiin Kouvolassa - Kotimaa | HS.fi

Suomalaisten karaokehulluus todistettiin Kouvolassa

Ennätysjahti kaksinkertaisti karaokeklubin jäsenmäärän

24.7.2008 3:00

Kouvola. 500 tuntia karaokea ei tullut täyteen, mutta se ei menoa haitannut Kouvolan karaokemaratonin päätöspäivänä.

"Tunnelma on rentoutunut nyt, kun ennätyslukemat ovat jo tiedossa", Karaoke Club Kouvolan puheenjohtaja Arto Nikunen kertoo.

Guinnessin ennätysjahtiin pääsivät vain klubin jäsenet. Karaokemaratonin aikana klubin jäsenmäärä kaksinkertaistui, ja jäseniä on nyt 1110.

Laulun oli tarkoitus jatkua, kunnes 500 tuntia olisi tullut täyteen. Tauoton laulu päättyi kuitenkin viime maanantaina aamuyöllä, kun työvuorossa ollut toimitsija ei huomannut tietokoneen varoittavan sääntörikkomuksesta: säännöissä on kielletty saman kappaleen esittäminen toisen kerran kahden tunnin sisällä.

Nikunen on lukuihin tyytyväinen, entiseen ennätykseen verrattuna karaokea laulettiin Kouvolassa kaksi kertaa pidempi aika.

Ensi vuodeksi on suunnitteilla karaokefestivaali, pitkä viikonloppu, jolloin lauletaan ympäri vuorokauden.

"Nyt ihmiset on totutettu tähän", Nikunen naurahtaa.

Hän korostaa, että karaoken laulamisen maailmanennätys on nyt suomalaisten, jopa eurooppalaisten, ei vain kouvolalaisten hallussa.

Laulajia saapui Kouvolaan kaikkialta Suomesta, aina Sallasta ja Rovaniemeltä saakka.

Guinnessin tuomari

Mariamarta Ruano-Graham luovutti kouvolalaisille sertifikaatin uuden ennätyksen synnyttyä 11. heinäkuuta.

Lukuja siihen ei kuitenkaan silloin vielä merkitty.

Tuomarit syynäävät loputkin paperit, ja parin kuukauden kuluttua Karaoke Club Kouvola saanee kunniakirjaansa oikean luvun, 446 tuntia.

"Nyt kävin kolmatta kertaa laulamassa, kouvolalaisena piti kortensa kantaa kekoon ennätyksen syntymiseksi", Tanja Aapro perustelee.

Oona Aapro kannusti äitiään ystävänsä Misa Peltosen kanssa ottamalla hiukan tanssiaskelia karaoketeltan lattialla. Oona on käynyt laulamassa itsekin.

Kappaleet Virta vie, virta tuo, Valssi menneiltä ajoilta ja Kotkan poikii ilman siipii ovat olleet laulajien suosiossa.

"Suomenkieliset kappaleet ovat painottuneet, mutta on täällä kuultu espanjaakin", kertoo ilmoittautumispöydän takana päivystävä Ismo Simola.

"Laulu yhdistää, täällä on käynyt laulamassa liikuntaesteisiä ja sokeita, yhtä lailla lapsia ja aikuisia. Mahtava meno", kouvolalainen Pirjo Tynys iloitsee.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat