Kotimaa

Yle kaavailee vaalilähetyksiä Musiikkitaloon

Suomen Kuvalehden mukaan suuret puolueet eivät halua enää osallistua Ylen vaalivalvojaisiin Isossa Pajassa.

Tilaajille

Ylen uutiset haluaa lähettää ensi eduskuntavaali-iltana ohjelmaa Musiikkitalosta.

Ylen uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen kirjoitti yhtiön sisäisessä tietoverkossa, että Ylen uutiset valmistautuu lähettämään osan vaali-illasta jostain päin Helsingin keskustaa.

Kemppaisen mukaan on mahdollista, että ohjelmaa lähetetään valmisteilla olevasta Musiikkitalosta.

"Vaikka Musiikkitalo on silloin kesken, sinne voitaisiin saada valmiiksi alue, josta voidaan lähettää osa vaali-illasta", Kemppainen kirjoitti.

Kemppainen toivoi myös, että Yle saisi kerättyä puolueiden johtajat paikalle jossain vaiheessa iltaa.

"Kansalaisille ja suomalaiselle demokratialle on tärkeää, että puolueiden puheenjohtajat saadaan yhteen paikkaan." Ylen vaalivalvojaiset on järjestetty perinteisesti Isossa Pajassa Helsingin Pasilassa.

Perinne näyttää päättyvän ensi eduskuntavaaleissa. Perjantaina ilmestynyt Suomen Kuvalehti kertoi nimittäin, etteivät suuret puolueet halua enää osallistua Ison Pajan tilaisuuteen.

Kemppainen ei ollut huolestunut puolueiden ratkaisusta, mutta totesi kuitenkin, että Yle olisi mielellään jatkanut vaalivalvojaisten lähettämistä Isosta Pajasta käsin.

Sdp:n puoluesihteeri ja Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoi Suomen Kuvalehdelle, ettei puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen mene Isoon Pajaan.

Jungner uskoi myös, etteivät muidenkaan puolueiden johtajat osallistu tilaisuuteen.

Myös keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kannatti vaalivalvojaisten hajauttamista puolueiden omiin tilaisuuksiin.

Laanisen mielestä media voi seurata vaaleja jalkautumalla puolueiden tilaisuuksiin.

"Tässä on ollut vähän sellaista yleistä tyytymättömyyttä. Emme halua olla yhden yhtiön ilmaisia ohjelmansuorittajia", Laaninen sanoi Suomen Kuvalehdessä.

Laanisen kommentin ymmärtää sitä taustaa vasten, että vaalivalvojaiset ovat keränneet suuria katsojalukuja.

Viime eduskantavaaleissa katsojaluku pyöri miljoonan tietämillä eli lähes joka viides suomalainen seurasi Ylen lähettämää vaalivalvojaislähetystä.

Vuonna 1993 valmistuneessa Isossa Pajassa on järjestetty vaalivalvojaisia valtakunnallisissa vaaleissa vuoden 1994 presidentinvaaleista lähtien.

Tällä haavaa viimeiset tilassa järjestetyt vaalivalvojaiset pidettiin kesällä 2009 järjestettyjen eurovaalien yhteydessä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  7. 7

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  8. 8

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää