EU, verot ja eläkeikä tulevan hallituksen kipupisteitä - Kotimaa | HS.fi

EU, verot ja eläkeikä tulevan hallituksen kipupisteitä

Jyrki Katainen aloittanee hallitustunnustelut ensi viikolla. Hallituksen muodostaminen alkaa siitä, että hallitustunnustelija esittää muille vaaleissa hyvin menestyneille kynnyskysymyksiä, joiden perusteella arvioidaan, voiko vaalit voittanut joukkio saada yhdessä aikaan hallitusohjelman. Katainen on arvioinut, että neuvottelut aloitetaan Sdp:n ja perussuomalaisten kanssa. HS kysyi puolueiden puheenjohtajilta kysymyksiä, jotka ovat todennäköisesti myös Kataisen huulilla. Teksti: Piia Elonen HS ja Miska Rantanen HS

20.4.2011 3:00

Oletteko valmis hyväksymään Suomen osallistumisen Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen ERVV:n kautta Portugalin tukemiseen siinä muodossa kuin se nyt on neuvoteltu?

Jutta Urpilainen: "Meidän ehto Portugalin tuelle on, että siinä pitää olla sijoittajien ja pankkien vastuu. Neuvotteluthan ovat vielä kesken, EU ja Portugali vasta neuvottelevat tuen ehdoista, lopputulos ei ole vielä tiedossa." Timo Soini: "En." Oletteko valmis hyväksymään ERVV:n lainauskapasiteetin nostamisen takausten määrää korottamalla siinä muodossa kuin se nyt on neuvoteltu (ei sijoittajavastuuta, ei eurolainojen etuoikeutta muihin nähden)?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat