Kotimaa

Nämä vangit ovat yhä pakomatkalla

Tilaajille

Vanki pakeni saattajalta

silmälääkärireissulla

Vuonna 1967 syntynyt entisen Jugoslavian kansalainen pakeni saattajalta silmälääkärikäynnin yhteydessä 10. tammikuuta 2002.

Hänet oli tuomittu kolmeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi vankeuteen omaisuusrikoksista, väärennyksistä, pahoinpitelystä ja raiskauksesta.

Kovan luokan huumemies

sahasi kalterit irti

Vuonna 1979 syntynyt venäläismies karkasi virolaisen sellitoverinsa kanssa elokuvatyyliin Jokelan vankilasta 11. maaliskuuta 2003.

Jokelan vankilassa sellitoverit olivat saaneet haltuunsa rautasahan terän, jolla he sahasivat pitkän ajan kuluessa ikkunasta kalterit irti. Heitä odotti vankilan ulkopuolella auto.

Sellitoveri jäi kiinni yli kolme vuotta paon jälkeen kotimaassaan. Rikosseuraamuslaitoksen käsityksen mukaan venäläismies oleskelee nykyisin kotimaassaan.

Venäläismies oli tuomittu 11 vuodeksi vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista.

Hän oli muun muassa pyörittänyt Sörkän vankilasta käsin 1,6 kilon heroiinikauppaa. Apuna hänellä oli muurien sisään salakuljetettu kännykkä.

Venäläismies juoksi

ojaa pitkin vapauteen

Vuonna 1971 syntynyt venäläismies karkasi Konnunsuon vankilasta 28. toukokuuta 2009. Vanki työskenteli vankilan puutalotehtaalla. Kahvitauolla hän juoksi pelto-ojia pitkin vapauteen. Myös häntä odotti auto lähistöllä. Mies oli tuomittu yli kuudeksi vuodeksi vankeuteen törkeistä huumerikoksista.

Tutkintavanki karkasi

lääkärikäynnillä

Vuonna 1974 syntynyt romanialaismies kävi saattajan kanssa Hämeenlinnassa lääkärissä 11. huhtikuuta tänä vuonna. Lääkärikäynnin jälkeen hän onnistui juoksemaan karkuun.

Mies oli Vantaan vankilassa tutkintavankeudessa.

Nuori mies pakeni

isoisänsä hautajaisista

Vuonna 1984 syntynyt suomalaismies pääsi saatettuna Kylmäkosken vankilasta isoisänsä hautajaisiin Parkanoon 23. toukokuuta tänä vuonna.

Hautajaisten loppuvaiheessa hän livahti karkuun.

Mies oli Kylmäkosken vankilassa tutkintavankeudessa.

Elinkautisvanki kiipesi

nelimetrisen muurin yli

Vuonna 1979 syntynyt Pekka Luukkonen karkasi Oulun vankilasta pari viikkoa sitten maanantaina 4. heinäkuuta.

Vankilassa erinomaisesti käyttäytynyt Luukkonen oli työskentelemässä vankilan lastausalueella. Vankilan työntekijä piipahti hetkeksi sisään, jolloin Luukkonen kiipesi nelimetrisen muurin yli ja pakeni.

Hänet oli tuomittu elinkautiseen vankeuteen entisen avopuolisonsa äidin murhasta.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  9. 9

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  10. 10

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää