Kotimaa

Reserviläisen ylennyskutsu saapui vasta juhlan jälkeen – Puolustusvoimat: luottamus Postiin ei ole heikentynyt

Pääesikunta antaa Postille täydet pisteet

Voiko valtiokaan enää luottaa Postiin? Julkisuudessa Postin mokalista kun tuntuu paisuvan päivä päivältä.

Tasavallan presidentin lähettämä kutsu Linnan juhliin hukkui matkalla, Taka-Töölössä Helsingissä sijaitsevan kerrostalorapun postit päätyivät löytötavaratoimistoon ja lehtien jakamisessa on ollut epäselvyyksiä.

Viimeksi postinkulun vaikeuksista mielensä pahoitti HS:n lukija, jonka miehen saama ylennyskutsu reservin yliluutnantiksi saapui perille vasta ylennystilaisuuden jälkeen.

”Postinjakelu on täysin ala-arvoista. Aikaisemmin siihen on pystynyt luottamaan”, kirjoitti Anni Holopainen HS:n mielipidepalstalla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Pääesikunnassa Postin toiminnassa ei olla kuitenkaan huomattu mitään hälyttävää.

”En ole huomannut, että posti kulkisi huonommin, sellaista tietoa meille ei ole tullut. Tietysti tällaisen postin katoaminen on vakava asia”, Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara kertoo.

Hänen mukaan Puolustusvoimien luottamus Postiin ei ole heikentynyt, eikä sellaisesta ole ollut kuulemma puhetta.

Sen sijaan Puolustusvoimilla on hyviä kokemuksia viime vuonna lähetetystä reserviläiskirjeestä. Sen sai postitse noin 900 000 suomalaista. Kirjeessä kerrottiin vastaanottajan sodan ajan sijoitus

”Se koeponnistus Postin kanssa meni hyvin ja voin antaa siitä täydet pisteet”, Karhuvaara toteaa.

Viestintävirasto asetti kuukausi sitten Postille 100 000 euron uhkasakon, sillä Posti on toistuvasti rikkonut velvollisuuttaan jakaa niin kutsutut yleispalvelukirjeet eli postimerkillä varustetut kirjeet viitenä päivänä viikossa.

Kesä-syyskuussa jakamatta jäi noin prosentti postimerkkikirjeistä eli noin 50 000 kirjettä kuussa.

Postin jakelujohtaja Juhani Vuola kertoi aiemmin HS:ssä, että jakeluongelmat painottuvat 15–20:lle eri postinumeroalueelle.

”Muutama tosi hankalassa tilanteessa oleva paikka on etenkin pääkaupunkiseudulla. Mutta joka päivä näitä seurataan ja tarpeen mukaan kohdistetaan toimenpiteitä.”

Posti on tehnyt lajitteluun ja jakeluun muutoksia tänä vuonna.

Keväällä koko maan jakelureitit uusittiin, minkä jälkeen posti jaettiin paikoin eri aikaan kuin aiemmin. Syksyllä esilajittelua kehitettiin niin, että posti menee jakajan laukkuun oikeassa jakojärjestyksessä.

”Esimerkiksi uuden jakoreitin myötä voi olla, että posti tulee aamun sijaan iltapäivällä. Se saattaa sitten asiakkaasta tuntua, että posti tulee myöhässä”, Vuola totesi.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on ymmärtänyt Postin kivuliaita muutospaineita.

”Jakeluvelvoitteen piirissä olevien kirjeiden volyymi laskee noin kymmenen prosenttia vuodessa, vaikka muu volyymi kasvaakin verkkokaupan ja etätöiden myötä. Taloudellisesti tämä on hankala yhtälö Postille. Se on näkynytkin heidän sopeuttamistoimissaan ja yt-menettelyissä”, Berner sanoi HS:n haastattelussa.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Posti
 • Puolustusvoimat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraatit ottivat yllätysvoiton Alabaman senaattivaalissa – Roy Mooren tappio oli paha isku Donald Trumpille, joka silti onnitteli voittajaa

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  8. 8

   Meitä riivaava menestymisen pakko on johtanut aivojen dopingiin – ongelma koskettaa Suomessa jo peruskoululaisia

  9. 9

   HS:n painossa ja jakelussa häiriöitä – lue keskiviikon näköislehti ilmaiseksi täältä

  10. 10

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  11. Näytä lisää