Kotimaa

Poliisi uudenvuodenyönä täysin työllistetty ympäri maata – juhlijat hakkasivat toisiaan ja ajelivat humalassa

Poliisipartiot ovat yön aikana vuoden vaihtuessa olleet selvästi tavallista työllistetympiä.

Poliisilaitokset ympäri Suomea raportoivat kiireistä, joita ovat aiheuttaneet erityisesti pahoinpitelyt, vahingonteot ja rattijuopot.

Varkauden poliisin yövuoron lopuksi, sunnuntaina aamulla kello 6.45 hätäkeskus sai ilmoituksen, että Varkaudessa ammuskellaan. Laukaukset olivat kuuluneet Puurtilantieltä.

Itä-Suomen poliisi otti tapahtumapaikan lähettyviltä kiinni vuonna 1977 syntyneen varkautelaisen miehen, joka oli ampunut ainakin kahta rakennusta kohti useita laukauksia.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ammuskelu tapahtui moottoripyöräkerhon pihalla ja lähettyvillä. Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa. Poliisi kertoo lisätietoja asiasta maanantaina.

Salon poliisiasemalta kerrotaan vuoden vaihtuneen pahoinpitelyjen, vahingontekojen ja rattijuoppouden merkeissä.

Salon keskustassa sijaitsevassa ravintolassa vuonna 1987 syntynyt nainen löi toista naista päähän. Salon Suomusjärven kylällä kaksi miestä löi ja potki toisiaan.

Eräs mies murtautui salolaisravintolaan, mutta hänet saatiin kiinni baaritiskin alta, jonne mies yritti piiloutua.

Salon poliisi kertoo myös mopoautoilijoista, jotka ajaessaan ampuivat toisiaan raketeilla.

Lisäksi Salon yön melskeessä rikottiin autojen ja asuntojen ikkunalaseja.

Kainuun poliisi vei putkaan miehen, joka puristi Kajaanin Välikadulla yhtä miestä kaulasta ja puri toisen miehen sormia.

Myös toisiaan neljältä aamuyöllä lyöneet miehet Kajaanin keskustassa päätyivät poliisin juttusille. Toisella miehellä valui verta nenästä ja silmäkulma oli turvonnut.

Vuoden ensimmäisen tunnin aikana kajaanilaismies tuohtui perheriidan seurauksena, ja heitti puhelimensa ravintolan ikkunasta läpi. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

Meri-Lapin alueella poliisi sai hoidettavakseen yön aikana noin 60 tehtävää, joiden seurauksena otettiin kiinni kuusi henkilöä.

Torniossa erityisesti nuoriso käyttäytyi levottomasti. Ensin puolilta öin neljän nuoren seurueessa oli tullut riitaa, jolloin yksi 15-vuotias oli huitaissut jokaista kolmea kaveriaan kasvoihin. Paikalle tullut poliisi otti nuorukaisen kiinni ja luovutti hänet vanhempiensa huomaan.

Vähän myöhemmin Tornion keskustassa noin kymmenen hengen nuorisojoukko heitteli nuoren miehen autoa lumipalloilla. Tämän jälkeen nuoret olivat repineet kuljettajan ulos autostaan ja kaataneet hänet lumihankeen.

Pohjois-Lapissa vuoden vaihtuminen otettiin vastaan rauhallisesti. Tosin Kittilän Leviltä poliisi korjasi säilöön yön aikana yhteensä viisi henkilöä.

Rovaniemellä poliisin tietoon tuli yön aikana kolme pahoinpitelyä. Niistä kaksi tapahtui yksityisasunnossa ja yksi keskustan alueella ulkona. Epäillyt ovat poliisin hallussa.

Itä-Suomen poliisi tiedottaa 18-vuotiaan nuorukaisen ajaneen henkilöautolla jopa 198 kilometrin tuntinopeutta Joensuun Imatrantiellä paikassa, jossa suurin sallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa.

Koska ylinopeutta ajanut kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymismerkkiä, poliisi joutui ajamaan takaa nuorukaista, jonka kyydissä oli neljä alaikäistä matkustajaa. Lopulta auto pysähtyi Joensuun Kuurnankadulle.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Itä-Suomen poliisi tapasi rattijuoppoja yön aikana Liperissä, Kontiolahdella, Joensuussa ja Lieksassa.

Joensuusta tavattu rääkkyläläinen autoa kuljettanut mies vietiin keskussairaalaan, sillä hänelle haluttiin tehdä verikoe huumepikatestin näytettyä merkkejä amfetamiinista. Sairaalassa mies vastusti voimakkaasti verikokeen ottamista. Häntä epäillään nyt törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä haitanteosta virkamiehelle.

Kuopiossa 20-vuotias kuopiolainen mies yritti lyödä 21-vuotiaan naisen kasvoihin. Tämän jälkeen 20-vuotias löi 27-vuotiaan miehen kasvoihin. Pahoinpitely tapahtui ravintolassa.

Kuopion Kauppakadulla 18-vuotias kuopiolaismies löi 22-vuotiasta kuopiolaismiestä kasvoihin ja kaatoi tämän katuun. Paikalle tullut poliisi vei vanhemman miehen tarkistuttamaan vammansa sairaalaan ja nuoremman poliisin säilytystiloihin.

Siilinjärvellä 22-vuotias mies ja 36-vuotias mies tappelivat taksiaseman luona. Vanhempi kaatui ja löi päänsä maahan. Päänsä lyönyt pääsi tarkistamaan vammojaan sairaalaan ja nuorempi päätyi putkaan.

Sisä-Suomen poliisi kertoo yövuoron aikana hoitaneensa 764 poliisitehtävää. Näistä Tampereella oli 298 ja Jyväskylässä 144. Rikoksesta epäiltynä otettiin kiinni 20 henkilöä ja 39 päihtymystilan vuoksi.

Eri asteisiin pahoinpitelyihin ja tappeluihin liittyviä tehtäviä oli 43.

Vuoden ensimmäiseen aamuun heräsi yli 50 henkilöä kiinniotettuna Itä-Uudenmaan poliisin tiloista. Heistä noin 40 oli otettu kiinni päihtymyksen vuoksi ja reilut 10 rikosperusteisesti.

Eräs Itä-Uudenmaan poliisin kiinniottamista rattijuopoista puhalsi 2,6 promillea. Hän ei omistanut ajokorttia.

Pohjanmaan poliisilla oli ennätyksellisen kiireinen uudenvuoden yö. Pohjanmaalla oli yövuoron aikana yli 250 poliisitehtävää.

Näiden joukkoon mahtuu ainakin 11 pahoinpitelyä ja seitsemän rattijuopumusta. Ympäri Pohjanmaata myös sytytettiin tuleen paperikeräyssäiliöitä.

Rattijuoppoja tavattiin Kuortaneelta, Seinäjoelta, Lappajärveltä, Kauhajoelta ja Lapualta.

Kauhajoen törkeästä rattijuopumuksesta epäilty noin 50-vuotias kauhajokelaismies kuljetti henkilöautoa, jonka kyydissä oli toinen henkilö. Kuljettaja oli ajanut auton ojaan, minkä seurauksena auto oli lentänyt katolleen ja ojaan vielä toiselle puolelle tietä.

Poliisin saapuessa paikalle kuljettaja oli puristuksissa autossa. Poliisi sai hänet irrotettua hieman ennen pelastuslaitoksen saapumista. Toinen mies oli päässyt autosta omin voimin. Kummatkin vietiin Seinäjoen keskussairaalaan.

Myös Hämeen poliisi oli yöllä täysin työllistetty. Kanta-Hämeessä oli yön aikana 164 tehtävää ja Päijät-Hämeessä 168 tehtävää.

Yleisimpiin syihin lukeutui ihmisten häiriökäyttäytyminen yleisillä paikoilla ja yksityisasunnoissa. Rattijuoppoja kerrotaan tavatun noin kymmenen ja pahoinpitelyjä oli useita pitkin maakuntaa.

Eräs mies ajoi autolla 124 kilometrin tuntinopeutta Lahden Mannerheiminkadulla. Paikalla sallittu suurin nopeus on 50 kilometriä tunnissa.

Mikkelin poliisi kertoo tehneensä yön aikana tavallista enemmän kotikäyntejä, ja kirjanneensa näiltä käynneiltä erilaisia lieviä pahoinpitelyitä.

Lisäksi ihmisiä pahoinpideltiin julkisilla paikoilla, kuten Mikkelin keskustassa, jossa miestä lyötiin nyrkillä kasvoihin.

Mikkelin poliisilla oli yön aikana yli 50 tehtävää. Partiot huomasivat yön aikana, että monilla alaikäisillä oli heidän vanhempiensa alaikäisille luovuttamia ilotulitteita.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Poliisi
 • Väkivaltarikokset
 • Rattijuopot
 • Rattijuopumus
 • Jukka Vuorio

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   ”Sydän kääntyy rinnassa ympäri, kun jokin kone piippaa” – Tällainen on ihan tavallinen päivä Suomen suurimmassa synnytyssairaalassa, jossa syntyy jo viidennes maan vauvoista

  2. 2

   Näin Mehiläinen pääsee hoitamaan oululaisia verovaroilla: Maaseudun pikkukunta lähti terveysyrityksen välikädeksi

  3. 3

   Mitä tapahtui turvapaikanhakijoiden määrille ruuhkavuoden 2015 jälkeen, ja kuinka moni hakijoista sai luvan jäädä Suomeen? Todennäköisesti monen suomalaisen vastaus on väärä

   Tilaajille
  4. 4

   Johanna Laitinen, 31, välttelee liikuntaa – silti hän on Suomen vahvin nainen

  5. 5

   Koulussa poikien pään sisään yrittävät naisopettajat, joiden oma lapsuus on keskittynyt tyttöjen hoivaleikkeihin ja kasvavan tytön kokemusmaailmaan

  6. 6

   Varallisuusvalmentajan tyttäret saavat viikkorahansa kolmessa kirjekuoressa – näin lapselle voi opettaa fiksua rahankäyttöä

   Tilaajille
  7. 7

   Kolmevuotiaat kertovat, että opettaja antoi pillereitä ja käski olla alasti – Jälleen uusi päiväkoteja koskeva epäily roihautti suuren keskustelun Kiinassa: voiko ammattilaisiin luottaa?

  8. 8

   Ratkaisu tilan loppumiseen kaupungeista: Vanhoihin kerrostaloihin uusia kerroksia – näin ankeasta talosta tuli ilo silmälle Tampereella

  9. 9

   Taikinan syöminen on vaarallista, varoitetaan Yhdysvalloissa – Evira: Sairastuminen teoriassa mahdollista Suomessakin

  10. 10

   Suomen hallitus heräsi myöhässä todellisuuteen – terveydenhuolto menee villiksi, kun kunnat yrittävät pelastaa palvelunsa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Taikinan syöminen on vaarallista, varoitetaan Yhdysvalloissa – Evira: Sairastuminen teoriassa mahdollista Suomessakin

  2. 2

   Nuorisojoukko vandalisoi Lauttasaaren kauppakeskusta, huoltomies pani kuvat Facebookiin – Poliisi: ”Etsintäkuulutukset” eivät lähtökohtaisesti ole rikollisia

  3. 3

   James Damore kirjoitti työpaikallaan Googlella manifestin, jonka myötä häntä alettiin vihata ympäri maailmaa – nyt hän kertoo, miksi feminismi on niin kauheaa

  4. 4

   Maailman kovin kiroilumaa on Suomi – Äänestä voimallisin suomalainen kirosana

  5. 5

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  6. 6

   Yleisurheilijan raiskausväite kuohuttaa Ruotsissa – lajilegenda Patrik Sjöberg käy kuumana: ”Sain nimen selville puolessa tunnissa”

  7. 7

   Koulussa poikien pään sisään yrittävät naisopettajat, joiden oma lapsuus on keskittynyt tyttöjen hoivaleikkeihin ja kasvavan tytön kokemusmaailmaan

  8. 8

   Kolmekymppiset ystävykset avasivat Helsinkiin boutique-hostellin, joka työllistää kehitysvammaisia ja maksaa heille kunnollista palkkaa: ”Paras idea ikinä!”

  9. 9

   Yli 230 ihmistä kuoli Egyptin moskeijaiskussa, joka oli yksi maan historian kuolettavimmista – presidentti vannoo vastaavansa ”brutaalilla voimalla”

  10. 10

   Tuulia Tiihosen kävelykyky heikkeni ja korkea kuume jatkui kaksi vuotta – Väsymysoire­yhtymästä ei tiedetä juuri mitään, vaikka sitä sairastavat tuhannet suomalaiset

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

   Tilaajille
  2. 2

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  3. 3

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  4. 4

   Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

  5. 5

   Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

  6. 6

   Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

  7. 7

   Tutkijat löysivät arkistosta sokeriteollisuuden vuosikymmeniksi pimittämät tutkimustulokset, jotka linkittävät sokerin kohonneeseen syöpäriskiin

  8. 8

   Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

  9. 9

   Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

  10. 10

   Melkein varma työpaikka ja lähes 3 500 euron palkka kenelle tahansa – Mikä estää suomalaisia työttömiä ryntäämästä Norjaan?

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Maailma puhuu sähköautoista, ja Sotkamossa on niitä varten suuri suunnitelma – HS vieraili Terrafamen valtavalla kaivoksella, joka saattaa tuoda Suomeen akkukeskittymän
  3. Isisille uskollinen jihadistiryhmä Siinain provinssi kertoi pudottaneensa venäläisen matkustajakoneen kaksi vuotta sitten – Onko sama ryhmä moskeijaiskun takana?
  4. Ratkaisu tilan loppumiseen kaupungeista: Vanhoihin kerrostaloihin uusia kerroksia – näin ankeasta talosta tuli ilo silmälle Tampereella
  5. Maailmanmestari Iivo Niskasessa näkyy jo merkkejä kestomenestyjästä – ”Voittaa lauantaina 15 kilometriä”
  6. Tunti sitten
  7. Uuden alkoholilain kohtalonhetket lähestyvät – ”Kaupan vahvemmille juomille on tullut murskaava tuomio”, sanoo keskustan Hannakaisa Heikkinen
  8. Komitea alkaa jäljittää Venäjän radioaktiivisten päästöjen lähdettä – Rosatom kiistää, että taustalla olisi ydinonnettomuus
  9. Johanna Laitinen, 31, välttelee liikuntaa – silti hän on Suomen vahvin nainen
  10. Väärä ilmoitus ammuskelusta johti suuroperaatioon Lontoon keskustassa – 16 ihmistä loukkaantui väkijoukon rynniessä pakoon, poliisi epäilee kahden miehen riitaa hälytyksen syyksi
  11. Mitä tapahtui turvapaikanhakijoiden määrille ruuhkavuoden 2015 jälkeen, ja kuinka moni hakijoista sai luvan jäädä Suomeen? Todennäköisesti monen suomalaisen vastaus on väärä Tilaajille
  12. Yli 230 ihmistä kuoli Egyptin moskeijaiskussa, joka oli yksi maan historian kuolettavimmista – presidentti vannoo vastaavansa ”brutaalilla voimalla”
  13. Näytä lisää