Kotimaa

Tv-yhtiö Nelonen jatkaa Jimin, Livin ja Heron lähetyksiä kaapeliverkossa – ”Katsojat eivät saa joutua sijaiskärsijöiksi”

Lähetykset on turvattu ainakin ensi toukokuun asti, kunnes laki kanavien siirtovelvoitteesta muuttuu.

Televisioyhtiö Nelosen ilmaiskanavien Jimin, Livin ja Heron lähetykset kaapeliverkoissa jatkuvat entisellään ainakin toukokuun puoliväliin saakka.

Nelonen kertoo antaneensa kaapelioperaattoreille luvan jatkaa kanavien välittämistä.

Lähetykset jatkuvat todennäköisesti myös toukokuun jälkeen, koska kevään aikana pyritään neuvottelemaan lähetykset turvaavat sopimukset uusiksi operaattorien kanssa.

Nelosen kolme kanavaa ja MTV:n Ava olivat vaarassa pimetä kaapelitalouksista ensi viikon keskiviikkona, koska kanavien jatkosta ei ollut päästy ratkaisuun.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Nyt Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi sanoo, että tv-katsojat olivat joutumassa sijaiskärsijöiksi.

”Halusimme varmistaa keskeytymättömän palvelun katsojille ja saada asia ratkaistuksi neuvotteluteitse.”

Myös MTV:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Johannes Leppänen sanoo olevansa toiveikas sen suhteen, ettei Avan välitys kaapelitalouksiin katkea.

Keskusteluja uudesta sopimuksesta on käyty Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella perustetussa työryhmässä, joka saattoi yhteen kiistelyn kolme osapuolta, operaattorit, tv-yhtiöt ja tekijänoikeusjärjestöt.

Kanavanäkyvyyden vaarantava tilanne syntyi, kun tekijänoikeusjärjestöt alkoivat vaatia kaapelioperaattoreilta uutta tekijänoikeusmaksua EU-säädöksiin perustuen. Operaattorit kieltäytyivät maksamasta, eivätkä tv-yhtiötkään olleet valmiita maksamaan.

Rinnan tämän ”kolmikantaneuvottelun” kanssa tv-yhtiöt ja operaattorit ovat käyneet jo pidempään neuvotteluita kanavien kaapelijakelusopimuksista. Lainsäädäntö kaupallisten kanavien niin sanotun siirtovelvoitteen osalta muuttuu toukokuussa 2017.

”Toivomme hyvää yhteistyötä ja malttia kaikkien osapuolten kesken neuvotteluratkaisun löytämiseen”, Tasajärvi sanoo.

Operaattori DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen sanoo, että DNA on valmis jatkamaan sopimusta vain vanhalta pohjalta, eikä aio taipua lisämaksuihin tekijänoikeuksista. Laki ei hänen mukaansa salli operaattorin periä vaadittuja lisämaksuja kaapeliasiakkailta.

”Pelisääntöjä halutaan muuttaa, mutta meille se ei käy.”

Mikäli mainitut kanavat pimenevät kaapelitalouksista, ei katsojien tarvitse jäädä vaille suosikkiohjelmiaan. Suurinta osaa ohjelmista voi nykytekniikalla seurata internetin kautta joko tietokoneella, tabletilla tai kännykällä.

Kiista ei koske talouksia, joihin tv-lähetykset otetaan vastaan antenneilla. Antennitalouksia ja kaapelitalouksia on maassa suunnilleen yhtä paljon, kumpiakin noin 1,6 miljoonaa.

Kaapeliliittymistä DNA:lla on noin 35 prosenttia. Soneralla 28 prosenttia, Elisalla 19 prosenttia ja loput Finnet-liittoon kuuluvilla yhtiöillä.

Nelonen kuuluu Sanoma Media Finlandiin, joka julkaisee myös Helsingin Sanomia. Juttua korjattu 25.2. kello 19.30: Juttuun täsmennetty lausetta, jossa kerrotaan, että Nelonen on antanut kaapelioperaattoreille luvan jatkaa kanavien välittämistä. Aiemmin jutussa luki, että Nelonen ja operaattorit ovat sopineet asiasta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Teleoperaattorit
 • Nelonen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  9. 9

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  10. 10

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää