Osakkeisiin säästäneen opiskelijan tyttöystävältä evättiin toimeentulotuki – miksi avopuolison tulot vaikuttavat, vaikka lain mukaan elatus­velvollisuutta ei ole?

Avopuolison tulot vaikuttavat moniin sosiaalitukiin riippumatta siitä, ostaako kumppani oikeasti ruokaa yhteiseen jääkaappiin. Taustalla ovat lainsäädännön koukerot, joita osa asiantuntijoistakin pitää ristiriitaisina.

Nimimerkki Poikaystävä tuohtui, kun hänen tyttöystävältään evättiin toimeentulotuki poikaystävän omistamien osakkeiden vuoksi.

4.5.2017 13:54 | Päivitetty 5.5.2017 8:11

”On absurdi ajatus, että minun tulisi käyttää säästämäni rahat tyttöystäväni elättämiseen”, kirjoitti nimimerkki Poikaystävä torstaina HS:n mielipidepalstalla.

Nimimerkin mukaan hänen tyttöystävältään evättiin toimeentulotuki poikaystävän omistamien osakkeiden vuoksi. Opiskelijapari on asunut yhdessä kolmisen kuukautta, ja kirjoituksesta päätellen toisen elättäminen ei ainakaan tässä vaiheessa tunnu ajankohtaiselta. Kelan tulkinta on kuitenkin täysin laillinen, sillä toimeentulotuki on perhekohtainen etuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat