Synnytyksen jälkeisiin vaivoihin etsitään nyt apua yksityisiltä klinikoilta – Johanna, 35: ”Kaikki vaivat tulivat yllätyksenä ja olivat pettymys” - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Synnytyksen jälkeisiin vaivoihin etsitään nyt apua yksityisiltä klinikoilta – Johanna, 35: ”Kaikki vaivat tulivat yllätyksenä ja olivat pettymys”

Esimerkiksi Saksassa kaikille synnyttäneille kustannetaan pitkä lantionpohjan ja keskivartalon kuntoutuskurssi. Pitäisikö Suomenkin neuvoloissa antaa tämän kaltaista tukea?

Tilaajille
Julkaistu: 7.6.2017 2:00, Päivitetty 7.6.2017 20:18
Äidit harjoittivat keskivartalon lihaksia äiti-vauva-joogassa Femihealth-salilla Katajanokalla Helsingissä. Salilla tarjotaan myös muun muassa äitiysfysioterapiaa.

Äidit harjoittivat keskivartalon lihaksia äiti-vauva-joogassa Femihealth-salilla Katajanokalla Helsingissä. Salilla tarjotaan myös muun muassa äitiysfysioterapiaa. Kuva: Jonne Heinonen / HS

Vielä muutama vuosi sitten harva oli edes kuullut vatsalihasten erkaumasta. Nyt se on yksi yleisimmistä syistä, miksi naiset hakeutuvat äitiysfysioterapiaan synnytyksen jälkeen.

Yhä useammat tuoreet äidit haluavat kuntouttaa kehoaan ja hakevat siihen myös tukea.

Seuraa uutisia tästä aiheesta