Näkökulma: Suomella on mennyt huonosti koko sen ajan, kun olen ollut aikuinen – veikö kahdeksan vuoden taantuma nuorilta uskon tulevaisuuteen? - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Näkökulma: Suomella on mennyt huonosti koko sen ajan, kun olen ollut aikuinen – veikö kahdeksan vuoden taantuma nuorilta uskon tulevaisuuteen?

Taantuman aikana aikuistuneille huonoista ajoista on muodostunut sukupolvikokemus. Se on opettanut pessimistisyyteen, varovaisiin toiveisiin ja vastoinkäymisiin varautumiseen, kirjoittaa HS:n toimittaja Jarmo Panula.

Taantuman aikana Suomessa on irtisanottu kymmeniä tuhansia ihmisiä. Esimerkiksi 8.2.2012 Helsingin Sanomien etusivulla uutisoitiin 3200 katoavasta työpaikasta, kun samana päivänä Puolustusvoimat kertoi vähentävänsä 2200 työntekijää ja Nokia Salosta noin tuhat työntekijää.

Julkaistu: 1.8.2017 12:03

Kun Suomi ajautui taantumaan vuonna 2008, olin 16-vuotias.

Siitä alkoi kahdeksan vuotta kestänyt surkeiden uutisten aika. Yt-neuvotteluja, kiihtyvää taistelua työpaikoista, korkeakoulutettujen työttömyyttä.

Nyt olen 25-vuotias ja valmistun kohta yliopistosta. Ensimmäistä kertaa aikuisikäni aikana Suomella näyttäisi olevan toivoa paremmista ajoista. Talous kasvaa, ehkä työtäkin on pian tarjolla enemmän.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?