Vitamiinit säilyvät hyvin pakastemarjoissa, mutta hidas sulattaminen on niiden tuho - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Vitamiinit säilyvät hyvin pakastemarjoissa, mutta hidas sulattaminen on niiden tuho

Miten säilöä marjat niin, että vitamiinit ja polyfenolit säilyvät? Paljonko sokeria tarvitaan? Kysyimme asiantuntijoiden vinkit säilöntään.

Julkaistu: 12.8.2017 2:00, Päivitetty 12.8.2017 7:21

Pakastaminen on suomalaisten tavallisin tapa säilöä kesän marjoja talven varalle.

Se on myös paras tapa, sanovat Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtaja Simo Moisio ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) johtava tutkija Pirjo Mattila.

”Pakastemarjoissa vitamiinit ja polyfenolit säilyvät kaikkein parhaiten. Hävikki on hyvin pientä”, Moisio sanoo.

Marja
Säilöntä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?