Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

Professorin mukaan haku-uudistus ei sovi aloille, joille on jo nyt runsaasti tunkua. Ministeriön mukaan hakujärjestelmää tukkivat jo korkeakouluun päässeet, jotka vievät aloituspaikat ensikertalaisilta.

Ensi kevään uudistuksessa pääsykokeista ei luovuta kokonaan, muistuttaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Kuvassa Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan pääsykoe vuonna 2004.

16.8.2017 19:56 | Päivitetty 16.8.2017 21:06

Korkeakoulujen valintauudistus ei toimi niin kauan kun eri aloja kohdellaan samalla tavalla, sanoo Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen johtaja Tapio Määttä.

HS kertoi keskiviikkona, että ensi keväänä korkeakouluihin ei enää haeta pitkää valmistautumista vaativilla pääsykokeilla. Uudistus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön pyrkimystä lisätä ylioppilastodistuksen perusteella tapahtuvaa opiskelijavalintaa. Vastaavasti uudistus vähentäisi pääsykokeiden merkitystä opiskelijavalinnoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat