Suomen isoimpien kaupunkien kärki saattaa mennä kohta uusiksi, Vantaa hätyyttelee jo Tamperetta – samalla kiihtyy muun Suomen näivettyminen - Kotimaa | HS.fi

Suomen isoimpien kaupunkien kärki saattaa mennä kohta uusiksi, Vantaa hätyyttelee jo Tamperetta – samalla kiihtyy muun Suomen näivettyminen

Isot kaupungit kasvavat nyt jylinällä. Vantaasta tekee poikkeuksellisen se, että väki lisääntyy vauhdikkaasti kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Joonas, Linnea ja Anna Panttila muuttivat Vantaan Kivistöön Vaasasta toukokuussa. Vantaalle heitä houkuttivat hyvät liikenneyhteydet ja kohtuullinen asumisen hintataso. ”Uudella alueella on turvallinen ympäristö ja paljon lapsiperheitä”, Anna Panttila sanoo.

4.9.2017 2:00 | Päivitetty 4.9.2017 7:42

Suomen kaupunkien kolmen kärjessä saattaa pian tapahtua historiallinen muutos. Vantaa voi ohittaa väkiluvussa jo lähivuosina Tampereen, joka on pitkään hallinnut kolmanneksi suurimman sijaa.

Isot kaupungit kasvavat nyt jylinällä. Vantaasta tekee poikkeuksellisen se, että väki lisääntyy vauhdikkaasti kaikilla mahdollisilla tavoilla: Vantaalle muutetaan ahkerasti sekä muualta Suomesta että ulkomailta, minkä lisäksi vauvoja syntyy roimasti enemmän kuin ihmisiä kuolee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat