Suomalaisten syömisessä tapahtui 1990-luvulla suuri vallankumous – ”Keskusteltiin, osaavatko ihmiset enää tehdä ruokaa valmisruokien takia”

Televisiokokki opetti uusien mausteiden, kuten chilin ja tuoreyrttien, käyttöä. ”Kun mango tuli, se oli ihan kauhean makuista”, kertoo Maija Silvennoinen.

Historiantutkija Essi Huuhka valitsi Kupittaan Citymarketissa ostoskoriin tuotteita, joita ei ennen 1990-lukua ollut. Silloin suomalaisten pöytiin saapuivat esimerkiksi tortillat.

4.9.2017 2:00 | Päivitetty 4.9.2017 12:38

Nykyisen ruokakulttuurimme on paljosta kiittäminen 1990-lukua. Se toi meille chilin, tuoreyrtit, texmexin ja muut maailman maut. Se toi hunajamarinoidun broilerin. Se toi rennon otteen ravintolasyömiseen.

On hämmentävää, kuinka paljon 1990-luku muokkasi suomalaista syömistä. Pian ilmestyvän nostalgisen Ysärikirjan (Atena) ruokaluvussa luetellaan uusina tulokkaina iso osa meidän nykyisestä arkisesta appeestamme.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat