17-vuotiasta hakkeria ei saatu lopettamaan, vaikka teoista tiedettiin jo vuosia sitten – yhteiskunta on neuvoton nuorten nettirikollisten edessä - Kotimaa | HS.fi

17-vuotiasta hakkeria ei saatu lopettamaan, vaikka teoista tiedettiin jo vuosia sitten – yhteiskunta on neuvoton nuorten nettirikollisten edessä

Yhteiskunta on voimaton nuorten tietotekniikkarikollisten edessä, koska ei ole keksinyt mielekkäitä tapoja torjua rikollisuutta, kirjoittaa HS:n toimittaja Laura Halminen.

Hakkerioikeudenkäynnin syytetyt Helsingin käräoikeudessa maanantaina.

21.10.2017 18:01

Mies oli 17-vuotias. Hänellä oli käytössään 20 ja 25 dollarin hintaiset työkalut ja mahdollisuus rakentaa suomalaisen pankin lamauttava kaapattujen tietokoneiden verkosto parillasadalla dollarilla.

Ja niin hän teki.

Kolme vuotta myöhemmin sama nuorukainen katsoo suoraan kohti lehtikuvaajan kameraa ja hymyilee. Ollaan Helsingin käräjäoikeudessa, jossa on alkamassa laajan hakkerijutun oikeudenkäynti. Mies on nyt 20-vuotias ja pukeutunut Balmainin prameaan pikkutakkiin. Tukka on hyvin, ranteessa näkyy arvokkaan oloinen kello. Syyttäjän luetellessa syytteitä ja rikoksentekotyökalujen hintoja hän tyrskähtelee välillä pöyristyneesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat