Kotimaa |HS seuraa

Turma-auton hytissä ollut varusmies poliisille: Havahduin kauheaan jysäykseen – tämä Raaseporin onnettomuudesta tiedetään

Neljä henkeä vaatineessa onnettomuudessa törmäsivät toisiinsa armeijan maastokuorma-auto ja henkilöjuna. Poliisi epäilee autoa kuljettanutta varusmiestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuoleman- ja vammantuottamuksista.

Risteyksen turvatarkistus: Näkymät kunnossa

Turma-auton hytissä ollut varusmies ei havainnut junaa

Liikennevirasto tarkisti turmapaikan elokuussa

Turmassa kuolleet varusmiehet olivat auton lavalla

Risteyksen turvatarkistus: Näkymät kunnossa

Liikennevirasto on tilannut turmapaikan rataosuuden kunnossapidon VR Trackilta. Se on tehnyt edellisen turvallisuustarkistuksen Skogbyn turmatasoristeyksessä 28. elokuuta tänä vuonna.

Elokuun tarkistuksen mukaan näkymät ovat olleet tuolloin kunnossa. Tietoja ja valokuvia kyseisestä tarkistuksesta löytyy tältä nettisivulta.

Liikenneviraston mukaan tällaisia tarkistuksia tehdään tasoristeyksiin vuosittain. Tasoristeys-nettisivustolta löytyy tietoja vuodesta 2002 lähtien Skogbyn tasoristeyksen tarkistuksista.

Viime vuosina tarkistuksissa on merkitty, että Skogbyn näkymät ovat kunnossa. Sen sijaan esimerkiksi vuonna 2003 on todettu näin: "Ylityskulma huono. Huolellisen tienkäyttäjän turvallisesti ylitettävissä."

Uudenmaan prikaati tyhjenee viikonloppuna lähes kokonaan. Varusmiehet päästetään viikonloppuvapaille turman takia.

”Tunnelma on ollut erittäin matalan painostava", kertoo prikaatin komentaja, kommodori Arvi Tavaila. Lue koko artikkeli tämän linkin takaa.

Poliisin mukaan junan vihellystä on voinut olla vaikea kuulla turma-auton hyttiin, koska maastokuorma-auto pitää itsessään varsin kovaa ääntä. Se oli lähtenyt juuri liikkeelle, jolloin auto pitää komisario Ilkka Kantolan mukaan tavallista enemmän ääntä, kunnes moottori lämpenee.

Auto oli ehtinyt ajaa noin 500 metrin matkan ennen turmaa.

Poliisitutkintaa johtavan komisario Ilkka Kantolan mukaan poliisilla ei ole vielä käsitystä, miksi Puolustusvoimien maastokuorma-auto ei pysähtynyt ennen risteystä. Hänen mukaansa kyse voi olla esimerkiksi havaintovirheestä. Poliisi selvittää muun muassa sitä, onko väsymyksellä ollut osuutta turmaan.

Turma-auton hytissä ollut varusmies ei havainnut junaa

Poliisi on puhuttanut alustavasti yhtä turma-auton hytissä ollutta varusmiestä. Varusmies oli istunut turmahetkellä reunimmaisena eli sillä puolella, johon juna törmäsi.

Varusmies ei havainnut junaa ennen törmäystä.

"Hän on kertonut havahtuneensa kauheaan jysäykseen ja sitten lennettiin", tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoo HS:lle.

Varusmies ei kuullut hyttiin myöskään junan vihellyksiä ennen törmäystä.

"Junan matkustajat ovat kertoneet, että juna vihelsi hyvän aikaa ennen risteystä", Kantola sanoo.

Uudenmaan prikaatissa pidetään hiljainen hetki perjantaina kello 12.

Komentaja Arvi Tavailan mukaan käytännössä prikaatin kaikki varusmiehet pääsevät viikonlopuksi kotiin, päivystystä lukuunottamatta. Viikonlopun ajaksi varusmiehille on myös järjestetty päivystävä puhelin, johon he voivat soittaa ja purkaa mieltään.

Puolustusvoimien ajoneuvo jälleen kolarissa Raaseporissa, pelastuslaitos kertoo. Maastoajoneuvo ja henkilöauto ovat törmänneet perjantaina aamupäivällä Raaseporissa Dragsvikintien ja Raaseporintien risteysalueella.

Henkilöauton kuljettaja on kuljetettu sairaalaan tarkistettavaksi. Puolustusvoimien ajoneuvossa olleet eivät loukkaantuneet.

Lue päivittyvä juttu tämän linkin takaa.

Poliisi kertoo jatkavansa tutkintaa muun muassa kuulusteluilla, oikeuslääketieteellisillä tutkimuksilla, analysoimalla talteen otettua materiaalia ja tutustumalla Puolustusvoimien säännöstöön.

Poliisi aikoo julkaista seuraavan tiedotteen ensi viikon alussa, jos uutta tiedotettavaa ilmenee.

Turmassa vakavasti loukkaantuneiden varusmiesten tila on edelleen vakaa.

Liikennevirasto tarkisti turmapaikan elokuussa

Liikennevirasto on tarkistanut turman tapahtumapaikan Skogbyn tasoristeyksen viimeksi 28. elokuuta tänä vuonna. Poliisin mukaan näkyvyysolosuhteet on käyty tuolloin läpi ja mahdollisia vesakoita raivattu. Rataosalla on nopeusrajoituksena 120 kilometriä tunnissa. Kiskobussin DM12 huippunopeus on 120 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan tapahtuma-aikana sääolosuhteet ovat olleet erittäin haastavat ja näkyvyys huono.

Poliisi kertoo, että tapahtumatiedot ovat tarkentuneet alustavien puhuttelujen perusteella tutkinnassa. Poliisin tietojen mukaan liikkeellä oli yhteensä viisi ajoneuvoa, joista kolme ensimmäistä oli kuorma-autoja. Niiden perässä ajoi yksi kantahenkilökunnan auto ja yksi moottoripyörä. Turma-auto oli näistä ajoneuvoista ensimmäinen.

Turmassa kuolleet varusmiehet olivat auton lavalla

Poliisin mukaan turma-autossa oli kolme varusmiestä hytissä ja viisi lavalla. Kaikki kuolleet olivat lavalla turvakehikossa olevissa istuimissa, poliisi kertoo tuoreessa tiedotteessa.

Poliisi selvittää, noudatettiinko Puolustusvoimien kuljetusmääräyksiä

Tutkinnanjohtaja Ilkka Kantola kertoi perjantaiaamuna, että poliisi selvittää nyt tutkinnassa muun muassa sitä, millainen näkyvyys turma-auton ohjaamosta oli turmahetkellä ja millaiset määräykset Puolustusvoimilla oli kuljetuksesta. Lisäksi tehdään lääketieteellisiä tutkimuksia ja kuullaan paikalla olleita henkilöitä.

Poliisi aikoo julkaista tutkinnasta tiedotteen aamupäivän aikana.

Poliisin mukaan turmassa kuolleista varusmiehistä kaksi oli syntynyt vuonna 1998 ja yksi vuonna 1997. Junassa kuollut mies oli syntynyt 1950-luvun alussa. Kaikki turmassa kuolleet ja loukkaantuneet varusmiehet olivat miehiä.

Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoi perjantaiaamuna, että poliisi ei ole vielä kuulustellut Raaseporin turma-autossa olleita varusmiehiä. Osa heistä on loukkaantunut niin pahoin, etteivät kuulustelut ole vielä mahdollisia.

Turma-autoa kuljettanut varusmies on yksi neljästä vakavasti loukkaantuneesta, jotka ovat Töölön sairaalassa hoidettavina.

"Autossa olleet avainhenkilöt ovat siinä tilassa, ettei heitä voi vielä kuulla. Vielä ei voi sanoa, onko heidän kuulusteleminen mahdollista esimerkiksi päivien vai viikkojen kuluttua. Emme ole päässeet tekemään vielä yhtään kuulustelua", Kantola sanoo.

Sen sijaan junankuljettajaa on alustavasti puhutettu mutta ei kuulusteltu. Hän sanoi alustavassa puhuttelussa luulleensa, että Puolustusvoimien maastokuorma-auto pysähtyy ennen tasoristeystä, koska auton vauhti oli niin rauhallinen. Se kuitenkin jatkoi matkaa raiteille.

Aamuisia tietoja Raaseporin onnettomuudesta: Neljän Töölön sairaalaan eilen viedyn varusmiehen tila on vakaa. Yhdenkään tila ei ole huonontunut perjantaiaamuun mennessä eikä muutenkaan erityistä muutosta ole tapahtunut.

Raaseporissa, Tammisaaren kirkossa järjestetään onnettomuuden hartaushetki perjantaina kello 18. Raaseporin seurakunnan henkilökunta tarjoaa keskusteluapua sitä tarvitseville.

Poliisin mukaan olosuhteet ovat olleet turmahetkellä vaikeat. Kun ensimmäiset viranomaiset saapuivat paikalle, lumisade oli komisario Ilkka Kantolan mukaan voimakasta.

"Lunta satoi vaakatasossa", Kantola sanoo.

Kantolan mukaan lumisade on voinut vaikeuttaa junan havaitsemista Puolustusvoimien maastokuorma-autosta. Risteyksen kohdalla juna tulee auton kuljettajan näkökulmasta takaviistosta, mutta ennen risteystä se on Kantolan mukaan helpompi havaita.

Turmajuna kulki yli sataa kilometriä tunnissa, kuljettaja on kertonut luulleensa auton pysähtyvän

Poliisin mukaan kiskobussi kulki tiettävästi yli sataa kilometriä tunnissa, kun se osui Puolustusvoimien maastokuorma-autoon. Asiasta kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola.

Kiskobussin kuljettaja on kertonut alustavassa puhuttelussa poliisille havainneensa auton ennen risteystä. Kuljettaja luuli auton pysähtyvän ajoissa, koska se ajoi varsin hiljaista vauhtia.

"Käsitykseni mukaan juna alkoi jarruttaa, mutta en tiedä, ehtikö sen vauhti hiljentyä yhtään ennen törmäystä", Kantola kertoo.

Kantolan mukaan poliisi epäilee maastakuorma-autoa kuljettanutta varusmiestä vähintään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuoleman- ja vammantuottamuksista. Rikosnimikkeet voivat koventua vielä.

Kantolan mukaan auton tulee tällaisessa tilanteessa väistää rautatieliikennettä.

Nykytietojen perusteella Kantola pitää epätodennäköisenä, että rikoksesta epäiltyjen määrä kasvaisi myöhemmin.

Poliisin mukaan kaikki onnettomuudessa kuolleet olivat Suomen kansalaisia. Turmassa kuoli kolme varusmiestä ja yksi junamatkustaja.

Tutkintavastuu on nyt siirtynyt Länsi-Uudenmaan poliisin vaativaan liikennerikostutkintaan. Poliisi aikoo tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran perjantaina aamupäivällä sen jälkeen, kun turmapaikan tutkinta on suoritettu.

Lähes kaikki lievästi loukkaantuneet päässeet pois sairaalasta

Lähes kaikki lievästi loukkaantuneet ovat päässeet pois sairaalasta.

Raaseporin sairaalaan vietiin turman jälkeen seitsemän lievästi loukkaantunutta. Kuusi varusmiestä on päässyt sairaalasta takaisin varuskuntaan. Myös seitsemäs lievästi loukkaantunut voi lähteä sairaalasta tänään, kertoo vt. sairaanhoitoalueen johtaja Gabriela Erroll.

Neljä turmassa vakavasti loukkaantunutta vietiin hoidettavaksi Töölön sairaalaan Helsinkiin. Heidän tilansa on vakaa, kerrottiin tiedotustilaisuudessa aiemmin tänään.

VR:n hallitus, hallintoneuvosto ja johto esittävät osanottonsa Raaseporin tasoristeysturman uhrien omaisille ja läheisille sekä puolustusvoimille. VR:n tiedotteen mukaan turma on järkyttänyt kaikkia rautateillä työskenteleviä.

VR ilmoittaa tukevansa Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaa kaikin mahdollisin tavoin, jotta tasoristeysten turvallisuutta voidaan parantaa.

Eduskunta pitää hiljaisen hetken Raaseporin turman uhrien muistoksi täysistunnon alussa tänään kello 16.

Poliisi epäilee turma-autoa kuljettanutta varusmiestä rikoksesta, kuljettaja loukkaantui vakavasti

Turma-autoa kuljettanut varusmies selvisi onnettomuudesta hengissä mutta loukkaantui vakavasti. Poliisi epäilee häntä rikoksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholmin mukaan poliisi ei ole päättänyt vielä, millä rikosnimikkeellä tapausta tutkitaan.

Sjöholmin mukaan mahdollisia rikosnimikkeitä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuoleman- ja vammantuottamukset sekä niiden törkeät tekomuodot.

Turma-auton kuljettaja on toimitettu hoidettavaksi kolmen muun vakavasti loukkaantuneen ohella Töölön sairaalaan Helsinkiin.

Sjöholm arvioi, että poliisin esitutkinta kestää ainakin useita kuukausia.

Hallitus piti valtioneuvoston istunnossa hiljaisen hetken turmassa kuolleiden muistoksi. Pääministeri Juha Sipilä esittää surunvalittelunsa tapahtuneesta.

"Olen raskain mielin vastaanottanut tiedon Raaseporissa tapahtuneesta tasoristeysonnettomuudesta. Ilmaisen omasta ja hallituksen puolesta syvän osanottoni onnettomuuden uhrien omaisille ja läheisille. Toivon toipumista onnettomuudessa loukkaantuneille ja voimia kaikille, joita tragedia koskettaa", Sipilä toteaa tiedotteessa.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on esittänyt surunvalittelunsa tapauksesta.

”Nuoret varusmiehet olivat liikkeellä isänmaan puolesta. Matkan päättyminen monen kuolemaan ja monen vakavaan loukkaantumiseen on todellinen tragedia. Otan osaa kuorma-autossa ja junassa surmansa saaneiden uhrien omaisten ja läheisten suureen suruun. Toivon loukkaantuneille voimia selvitä onnettomuudesta. Ajatukseni ovat myös Uudenmaan prikaatin varusmiesten ja henkilökunnan luona”, Niinistö toteaa.

Puolustusvoimat kertoo, että kaikkien turmassa kuolleiden ja loukkaantuneiden varusmiesten omaiset on tavoitettu.

Raaseporin seurakunta antaa keskusteluapua turman vuoksi, Tammisaaren kirkko on auki 20 asti.

Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö kertoi tiedotustilaisuudessa, miten kuuli aamulla onnettomuudesta ja miten kriisityö aloitettiin.

Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Sakari Lauriala kertoi tiedotustilaisuudessa, kuinka keskus alkaa selvittää turmaa. Lauriala kertoo videolla, että tasoristeysturvallisuus ei ole Suomessa "hyvällä tasolla".

Viranomaisten tiedotustilaisuus Tammisaaressa on nyt päättynyt.

Varusmiesten harjoitus oli kestänyt yön yli. Puolustusvoimien mukaan kuljettajilla on määrätyt lepoajat, joiden toteutumista valvotaan.

Varusmiesten harjoitus oli kestänyt yön yli. Puolustusvoimien mukaan kuljettajilla on määrätyt lepoajat, joiden toteutumista valvotaan. Autossa oli turvavyöt ja turvakehikko.

Pelastuslaitoksen mukaan turman aikaan satoi lunta ja tie oli sohjoinen.

Turma-autossa oli kaikkiaan kahdeksan henkilöä.

Turma sattui varusmiesten harjoituksen aikana. Harjoitusta oli tarkoitus jatkaa Syndalenin harjoitusalueella, jonne auto oli matkalla.

Poliisi vahvistaa, että kuolleita on neljä. Heistä kolme oli varusmiehiä ja yksi junamatkustaja.

Puolustusvoimien ajoneuvo oli tulossa Leksvallin suunnasta ja oli menossa Hangon päätielle aikomuksena mennä Syndalenin harjoitusalueelle. Tasoristeysalueella oli kaksi ajoneuvoa, joista toiseen juna osui.

Seuraavaksi viranomaiset vastaavat viestimien kysymyksiin tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuudessa pidettiin lyhyt hiljainen hetki turman vuoksi.

Onnettomuustutkintakeskus kertoo tiedotustilaisuudessa tekevänsä turvallisuustutkinnan, joka kestää yleensä 6-8 kuukautta. Viiden hengen paikkatutkintaryhmä on mahdollisesti jo turmapaikalla. Turvallisuustutkintaa johtaa raideliikenneonnettomuuksien erikoistutkija Lasse Laatta.

Keskus on tehnyt aiemmin kymmeniä tutkintoja aiemmista tasoristeysturmista. Tasoristeysten turvallisuudessa on puutteita Suomessa, kertoi Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäjohtaja Sakari Lauriala tiedotustilaisuudessa.

Husin mukaan terveydenhoito toimi turmassa välittömästi. Lievemmin loukkaantuneet vietiin Raaseporin sairaalaan ja neljä vakavammin loukkaantunutta Töölön sairaalaan. Kaikki potilaat ovat tämänhetkisen tiedon mukaan vakaassa tilassa.

Raaseporin kaupunki suruliputtaa tänään keskeisillä paikoilla iltakuuteen asti.

Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö Jörgen Engroos kertoi tiedotustilaisuudessa saapuneensa itse hyvin nopeasti tapahtumapaikalle. Kriisityö käynnistettiin prikaatissa hänen mukaansa hyvin nopeasti.

Poliisin mukaan tutkinnan alkuvaiheessa tutkintavastuu aluksi on Raaseporin poliisilaitoksella mutta siirtyy myöhemmin Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vakavien liikennerikosten ryhmälle.

Poliisin mukaan tasoristeys oli vartioimaton ja keli oli turman aikaan heikko.

Nyt puhuu poliisista tapauksen tutkinnanjohtaja Mats Sjöholm. Poliisi on eristänyt tapahtuma-alueen tutkinnan turvaamiseksi. Paikalla useita poliisipartioita Länsi-Uudeltamaalta ja virka-apua Helsingin poliisilaitoksia. Esitutkinta jatkuu asianosaisten kuulusteluissa, kun heidän terveydentilansa sallii.

Pelastuslaitoksen Ari Kujala kertoi että hälytys tuli minuutin yli kahdeksan, kun pelastuslaitoksella oli vuoronvaihto käynnissä. Kymmenen minuutin kuluttua he olivat kohteessa. Pelastustoimi keskittyi yhdessä ensihoidon kanssa onnettomuudessa olleiden auttamiseen.

Viranomaisten tiedotustilaisuus on alkanut Tammisaaressa. Ensimmäisenä tilanteesta kertoo pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Toni Sohkanen. Hän pahoittelee tapausta omaisille.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittää surunvalittelunsa onnettomuuden johdosta. "Ilmaisen syvän osanottoni onnettomuudessa menehtyneiden omaisille sekä kaikille, joita tämä traaginen onnettomuus koskettaa", ministeri Berner sanoo tiedotteessa.

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt suorittaa laajan tutkinnan Raaseporin turmasta, jotta onnettomuuksia ja vaaratilanteita voitaisiin välttää tulevaisuudessa. Tutkinnan arvioidaan kestävän kuudesta kahdeksaan kuukautta.

"Tutkinnasta tulee perusteellinen, kattava ja syvälle asioihin porautuva", sanoo Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäjohtaja Sakari Lauriala.

HUS on avannut Raaseporin ja Töölön sairaaloissa numerot, jonne omaiset voivat soittaa ja kysyä tietoja potilaina olevista läheisistään. Raaseporin numero omaisille on 019 224 2929 ja Töölössä 050 427 1817.

Toisin kuin aiemmin kerrottiin, tasoristeyksessä ei ole puomeja eikä valo-ohjausta.

HS:n toimittaja Ossi Mansikka kertoo Raaseporista, että turmapaikkaa tutkitaan dronella. Paikalla kiskoja on tutkimassa ainakin Puolustusvoimien henkilöstöä ja poliiseja.

Neljä turmassa vakavasti loukkaantunutta on viety Töölön sairaalaan, ja he saavat nyt hoitoa. Yhdellä heistä on muita vakavammat vammat, kertoo Husin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo. Kaikki Töölöön tuodut loukkaantuneet ovat Hirvensalon mukaan varusmiehiä.

Raaseporin sairaalaan viedyt seitsemän henkilöä olivat kello yhdentoista aikaan edelleen tarkkailussa. Heillä on enintään lieviä vammoja. Raaseporiin viedyistä henkilöistä kuusi on varusmiehiä ja yksi junasta, kerrotaan sairaalasta.

Yhteenvetona: Turmassa on kuollut kolme varusmiestä ja yksi junamatkustaja. Sairaaloihin on viety yksitoista henkilöä, joista kymmenen on varusmiehiä.

Puolustusvoimat pyytää omaisilta kärsivällisyyttä. Kaikilla varusmiehillä ei ole harjoituksissa mukanaan kännykkää. Lisää asiasta tässä artikkelissa.

Onnettomuuspaikalla tasoristeyksessä on puomit ja valo-ohjaus.

Merivoimiin kuuluvan Uudenmaan prikaatin varuskunta sijaitsee Dragsvikissä, noin 90 kilometriä Helsingistä länteen. Dragsvikissä koulutetaan vuosittain noin 1500 varusmiestä.

Dragsvikiin varuskuntaan on perustettu kriisiryhmä onnettomuuden takia.

Törmäyksessä ollut juna oli VR:n kiskobussivuoro Karjaalta Hankoon. Kiskobussi oli yksirunkoinen Dm12-taajamajuna.

Junan kyydissä oli vain vähän matkustajia. VR:stä kerrotaan, että korvaavalla kuljetuksella matkaa jatkoi seitsemän matkustajaa.

Kaikki sotilasajoneuvossa olleet olivat varusmiehiä, pääesikunnasta vahvistetaan HS:lle.

Turmassa on kuollut neljä ihmistä, joista kolme varusmiehiä ja yksi kiskobussissa ollut matkustaja.

Puolustusministeri Jussi Niinistö on esittänyt surunvalittelunsa turman johdosta. Hän kertoo ohjeistaneensa, että kaikissa puolustushallinnon toimipisteissä aloitetaan suruliputus tänään kello 12.

"Olen suurta surua tuntien ottanut vastaan tiedon Uudenmaan Prikaatin onnettomuudesta, jossa menehtyi useita palveluksessa olleita varusmiehiä. Ilmaisen syvän osanottoni heidän läheisilleen. Yleinen asevelvollisuus on Suomen puolustuksen kivijalka. Isänmaan palveluksessa olleiden varusmiesten menehtyminen on erittäin raskasta meille kaikille", Niinistö toteaa tiedotteessa.

Yksi kuolleista oli matkustajana junassa

Poliisin mukaan yksi tasoristeysturmassa kuolleista oli matkustajana junassa. Kaikkiaan kuolleita on neljä.

Neljä vakavasti loukkaantunutta viedään Töölön sairaalaan Helsinkiin. Ensimmäisen loukkaantuneen arvioidaan olevan leikkaussalissa kello 10.40.

Seitsemän lievemmin loukkaantunutta on viety Raaseporin sairaalaan Tammisaareen.

Uutta tietoa uhreista: kuolleita neljä, vakavasti loukkaantuneita neljä ja lievemmin loukkaantuneita seitsemän.

Tasoristeysturmassa kuolleita on neljä, vakavasti loukkaantuneita myös neljä ja lievästi loukkaantuneita seitsemän, kertoo Raaseporin sairaala HS:lle.

HS:n tietojen mukaan kuolonuhreja on neljä

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan onnettomuudessa on kuollut neljä ihmistä.

Valtaosa onnettomuudessa olleista kuuluu pioneerikomppaniaan, kertoo Uudenmaan prikaatin komentaja Arvi Tavaila HS:lle.

Liikenneturvan mukaan Suomessa tapahtuu vuosittain yli 30 tasoristeysonnettomuutta. Huomattava osa turmista sattuu rataosilla, joilla junaliikenne on vähäistä tai junien nopeus on suhteellisen pieni.

Uudenmaan prikaatin komentaja, kommodori Arvi Tavaila kertoi aiemmin HS:lle, että onnettomuuden tapahtuessa käynnissä oli harjoitus, jossa oli mukana varusmiehiä ja Puolustusvoimien kantahenkilökuntaa. 

Raaseporin onnettomuudessa kuolonuhreja

Pääesikunta vahvistaa, että Raaseporin onnettomuudessa on kuollut ihmisiä.

Junat eivät tänään kulje Karjaan ja Hangon välillä

Karjaan ja Hangon välinen raideyhteys on onnettomuuden takia poikki koko torstain. Matkustajia kuljetaan busseilla.

Kiskobussissa yksi ihminen sai onnettomuuden yhteydessä sairaskohtauksen. Tämänhetkisen tiedon mukaan muut turmassa loukkaantuneet ovat olleet Puolustusvoimien ajoneuvossa.

Raaseporin sairaalaan Tammisaareen on määrä tuoda kaikkiaan kahdeksan loukkaantunutta. Ensimmäiset tuotiin paikalle hieman ennen kello 9.30, kertoi sairaalan johtaja Gabriela Erroll.

”Täällä on täysi valmius päällä ja kyky ottaa heidät vastaan. Nyt lääkärit ja hoitohenkilökunta juoksevat, kun tilanne on päällä”, Erroll sanoi puhelimessa, kun ensimmäiset loukkaantuneet tuotiin paikalle.

Hänen mukaansa Raaseporin sairaalaan tuodaan vain lievästi loukkaantuneita. Jos turmassa on vakavasti loukkaantuneita, heidät viedään hoidettavaksi Helsingin Töölöön.

Onnettomuusjuna oli H328-kiskobussi matkalla Karjaalta Hankoon.

Raaseporin sairaalasta kerrotaan, että paikalle on tuotu ensimmäiset loukkaantuneet varusmiehet. Ainakin osa heistä käveli paikalle omin jaloin.

Puolustuvoimien Masi. Kuva ei liity onnettomuuteen.

Puolustusvoimien mukaan turman sattuessa käynnissä oli armeijan harjoitus.

Onnettomuudessa junaan törmäsi Puolustusvoimien Masi-miehistönkuljetusajoneuvo, kertoo poliisi.

STT kertoo, että kahdeksan onnettomuuden uhria on tuotu hoidettavaksi Raaseporin sairaalaan.

Poliisin mukaan tietoa loukkaantuneiden määrästä ei ole vahvistettu. Tiedot loukkaantuneista ja mahdollisista kuolleista vaihtelevat.

Pelastuslaitoksen mukaan pelastustoimet paikan päällä jatkuvat edelleen. Viranomaiset järjestävät onnettomuudesta tiedotustilaisuuden.

Raaseporissa on tapahtunut onnettomuus, jossa juna on törmännyt Puolustusvoimien ajoneuvoon. Poliisi kertoi juuri, että loukkaantuneiden määrää ei pystytä vielä vahvistamaan.

HS seuraa tilannetta hetki hetkeltä.

Tämä yli 90 päivää vanha arkistoartikkeli kuuluu HS Digi-tilaukseen
Saat HS Mini -tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kuvapäiväkirja Pohjois-Koreasta kurkistaa suljetun maan elämään – Kuvat vievät vesipuistoon, olympiavoittajan moderniin kotiin sekä maaseudulle, jossa elämä on selviämistä

  2. 2

   Loistavan veljessarjan sisar sai osakseen pelkkää kurjuutta – Erkkojen mahtisuku vaikeni Hilda-siskosta, joka päätyi kahdesti jätettynä ja mielisairaalan jälkeen köyhien nimettömään nurmihautaan

  3. 3

   Otaniemessä porattiin Suomen syvin reikä 6,4 kilometrin syvyyteen – maan uumenista aletaan pumpata 120-asteista vettä Espoon kaukolämpöverkkoon

  4. 4

   Ole kova, ole tunteeton ja kilpaile ankarasti – nuoren pojan rooli on Suomessa yhä tyly, ja asiantuntijan mukaan aikuisten olisi aika havahtua

   Tilaajille
  5. 5

   Syyttäjä antoi Madsenin puhua oikeudenkäynnissä itsensä pussiin

  6. 6

   Tällainen on Suomen kallein vientituote – Puolen miljardin arvoinen risteilyalus Mein Schiff 1 lähti Turun satamasta

  7. 7

   Seksi lakkasi, mutta Hanna halusi perheen ja jaksoi uskoa – millaista on elää seksittömässä suhteessa ja mitä sille voi tehdä?

   Tilaajille
  8. 8

   Pohjois-Korean sotilas Hyong Myong-jin kertoo, millaista on työskennellä maailman vaarallisimmalla rajalla – ”Sodan uhka on läsnä koko ajan”

  9. 9

   Ensin Venäjän hallituksen lehti haukkui Fortumin maan rakoon, nyt se saa vuolasta ylistystä – Mistä U-käännöksessä on kyse?

  10. 10

   Onko diilimies Harkimo Suomen oma Trump?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Seksi lakkasi, mutta Hanna halusi perheen ja jaksoi uskoa – millaista on elää seksittömässä suhteessa ja mitä sille voi tehdä?

   Tilaajille
  2. 2

   Whatsapp kieltää käytön alle 16-vuotiailta EU:n alueella

  3. 3

   Syyttäjä antoi Madsenin puhua oikeudenkäynnissä itsensä pussiin

  4. 4

   Mikä on ”incel”? Torontossa ihmisten päälle ajanut opiskelija ilmeisesti julistautui liikkeen kannattajaksi, tästä siinä on kyse

  5. 5

   Suomessa vallitseva ilmapiiri ajoi minut osaksi aivovuotoa

  6. 6

   Onko koolla merkitystä ja kahdeksan muuta kysymystä – Urologi kertoo, mitä kumppanin on hyvä tietää peniksestä

  7. 7

   Isovanhempien arkinen läsnäolo ja lämpö ovat aarre, josta moni lapsi jää tänäkin päivänä paitsi

  8. 8

   Suomalainen työpari keksi keinon, jolla voi luoda yleisavaimen hotelleihin ympäri maailman – Katso HS:n videolta, miten laite toimii

  9. 9

   Kokoomuksen Elina Lepomäki haukkuu kirjassaan kokoomuksen ja kertoo suoraan mihin pyrkii: valtaan

  10. 10

   Väyrynen palaa eduskuntaan, hallituksen enemmistö ohenemassa entisestään – ”Minulla ei ole enää mitään syytä edistää sote-uudistusta”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi

   Tilaajille
  2. 2

   Tämä upea kuva Yhdysvaltojen presidenteistä ja heidän puolisoistaan on nyt kaikkialla – Erityinen huomio kiinnittyy hymyilevään Melania Trumpiin

  3. 3

   Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme halua menettää lapsiamme peliriippuvuudelle

  4. 4

   Ammattikorkeakouluihin haetaan vilpillä sisään Helsingissä, helposti – ”Koe mittaa enemmänkin kykyä olla epärehellinen kuin oikeaa osaamista”

  5. 5

   Sata vuotta sitten säveltäjä Toivo Kuula sai luodin päähänsä, eikä tappaja koskaan selvinnyt – Pari viikkoa sitten Kuulan tyttärenpoika sai puhelun, joka oli pudottaa hänet sängystä

   Tilaajille
  6. 6

   Onko koolla merkitystä ja kahdeksan muuta kysymystä – Urologi kertoo, mitä kumppanin on hyvä tietää peniksestä

  7. 7

   Eteläsuomalainen pariskunta syytteessä alle kouluikäisen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä – epäilyt paljastuivat, kun perhe oli lähdössä pitkälle purjehdukselle

  8. 8

   Kolme kuoliaaksi kuristettua ihmistä, lukuisia hyökkäyksiä naisten kimppuun, raiskaamista ja vankilapakoja – näin Oulussa pajatsoja huijanneesta nuorukaisesta tuli kylmäverinen tappaja

   Tilaajille
  9. 9

   Ruotsalaistutkija varoittaa: Suomi toistaa uudessa opetus­suunnitelmassa Ruotsin virheet – ”Pelkään, että sitä tullaan katumaan, koska me kadumme nyt”

   Tilaajille
  10. 10

   Amerikkalainen lukiolaistyttö pyysi Dwayne Johnsonia parikseen tanssiaisiin – ”The Rock” vastasi kieltävästi, mutta järjesti korvaukseksi mahtavan yllätyksen

  11. Näytä lisää