”Kaoottinen paikka”, jota riivaa ”järjetön ylityöllistäminen” – Helsingin yliopisto saa huutia ja rehtori sanoo, ettei se ole ihme - Kotimaa | HS.fi

”Kaoottinen paikka”, jota riivaa ”järjetön ylityöllistäminen” – Helsingin yliopisto saa huutia ja rehtori sanoo, ettei se ole ihme

Opettajilta on vaikeaa saada aikaa ja opiskelijat yrittävät neuvoa toisiaan, kertovat humanististen tieteiden opiskelijat yliopiston arjesta.

Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola muistuttaa, että yliopisto itse päätti tilata raportin mullistusten jälkeisestä tilanteesta. ”Tämä on avointa toimintakulttuuria. Halusimme antaa meidän väellemme mahdollisuuden kertoa, miltä tuntuu.”

1.11.2017 2:00 | Päivitetty 1.11.2017 6:46

Epäluottamusta, kiukkua ja uupumistakin. Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola tietää, että näitä tuntemuksia hänen työyhteisössään koetaan viime vuosien myllerryksen jäljiltä.

”En ole yllättynyt siitä, että sekä henkilökunta että opiskelijat ovat kokeneet hyvin raskaasti viime vuosien irtisanomiset ja hallinnon organisoinnin yliopistopalveluksi.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat