”Aluksi hämmensi, kun vieressä oli yhtäkkiä parivuotias lapsi” – Millaista on tulla isän kaltaiseen asemaan lapsettomana miehenä? - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

”Aluksi hämmensi, kun vieressä oli yhtäkkiä parivuotias lapsi” – Millaista on tulla isän kaltaiseen asemaan lapsettomana miehenä?

Suomessa on tuhansittain sosiaalisia isiä, joilla voi olla lapselle merkittävä rooli, asiantuntija sanoo. Timo Nevala ja Mikko Hautala kertovat, millaista on tulla isän kaltaiseen asemaan puolison lasten kautta.

Timo Nevalan puolison lapset viettävät isänpäivää oman isänsä kanssa, mutta Nevalalle on väläytelty, että myös hän on saamassa isänpäivälahjan. ”Tuntuu todella lämpimältä ajatukselta, että vaikka lapset eivät ole biologisesti minun, heillä on minuun tunneside. Että olen heille isäpuoli, puoli-isä”, Nevala sanoo. Mukana pelaamassa ovat Moona, Minttu ja Miro Järvimäki. Kuva: Timo Aalto

Julkaistu: 12.11.2017 2:00, Päivitetty 12.11.2017 8:29

Kun Timo Nevala, 39, sai kolme vuotta sitten ensimmäiset isänpäiväkorttinsa aamulla sänkyyn, olo oli häkeltynyt. Itse askarrelluissa vaaleanpunertavissa korteissa oli sydämiä. Niissä luki, että olet tärkeä tai jotain vastaavaa, Nevala muistelee.

Seuraa uutisia tästä aiheesta
Isänpäivä