Päiväkodit sulkevat oviaan kirkolta uusien linjausten myötä – Vantaalla järjestetään opetusta, jossa Jeesuksen ja Allahin on mahduttava samaan lauseeseen

Seurakunnat uusivat nyt kiivaasti varhaiskasvatustaan uuden linjauksen mukaisesti: uskontoihin on tutustuttava tasaveroisesti ja sisällön sovittava kaikille. Opetushallituksen mukaan kirkon ja päiväkotien yhteistyötä ei kuitenkaan ole kielletty.

Vantaan Tikkurilan seurakunnan varhaiskasvatussihteeri Maaret Hirvensalo keskustelee Ristipuron päiväkodin esikoululaisten kanssa kultaisesta säännöstä eli siitä, että muita tulisi kohdella niin kuin itseä haluaisi kohdeltavan. Ringissä Hirvensalosta vasemmalle Noomi, Emilia, Noomi, Arman, Sanna, lastentarhanopettaja Kaisa Sjöblom, Niilo ja Aaron.

13.11.2017 2:00 | Päivitetty 13.11.2017 6:15

Päiväkotien ja seurakuntien yhteistyö päättyi monessa kunnassa kuin seinään tänä syksynä, kun Opetushallituksen laatimat uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet astuivat voimaan.

Päiväkodit sulkivat kirkolta ovensa, koska päivitetty linjaus korostaa katsomuskasvatusta ja sitä, että kaikki uskonnot ovat uskonnottomuuden ohella tasaveroisen tutustumisen kohteena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat