Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prismaperheestä” lykkää lapsentekoa – kolme–nelikymppisten ruuhkavuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon - Kotimaa | HS.fi

Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

Sopivaksi koetusta vanhemmaksi tulon iästä, perhekoosta ja lasten syntymävälistä on muodostunut normi, jolla voi räätälöidä itselleen ”megaruuhkavuodet”, kertoo Väestöliiton tuore perhebarometri. Tuore äiti Hanna Lairala suosittelee vanhemmuutta heti, kun hetki tuntuu itsestä oikealta.

Kuusi viikkoa vanha Otso teki Hanna Lairalasta, 34, äidin. Lairala suosittelee vanhemmuutta hetkellä, joka tuntuu itsestä oikealta. ”Kannattaa muistaa biologiset realiteetit ja että voi mennä oman aikansa, kun lapsi on tullakseen. Jos oma tilanne tuntuu oikealta, ei kannata aikailla.”

12.12.2017 10:00 | Päivitetty 12.12.2017 14:42

Taajamassa sijaitseva iso omakotitalo, pihassa seisovat Volvo ja kultainennoutaja, samanlaisiin tuulipukuihin pukeutunut nelihenkinen ”prismaperhe”, joka suhaa automarketissa metsästämässä alennusjauhelihaa.

Tällaisia mielikuvia nuoret aikuiset liittävät lapsiperheisiin – ja muun muassa tällaiset mielikuvat heikentävät heidän perheellistymishalujaan, kertoo tuore Väestöliiton perhebarometri.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat