Helsingin Kalasatamassa on päiväkoti, jossa jotkut lapset saattavat olla jopa pari vuorokautta putkeen – 24/7 pyörivä yhteiskunta vaatii, että myös yhä useampi vanhempi työskentelee ilta- ja yöaikaan - Kotimaa | HS.fi

Helsingin Kalasatamassa on päiväkoti, jossa jotkut lapset saattavat olla jopa pari vuorokautta putkeen – 24/7 pyörivä yhteiskunta vaatii, että myös yhä useampi vanhempi työskentelee ilta- ja yöaikaan

Vuorokauden ympäri pyörivä yhteiskunta ja kauppojen vapaa aukiolo vaikuttavat perheiden elämään ja lastenhoitojärjestelyyn, kun yhä useampi työskentelee muuten kuin virka-aikaan. HS seurasi lasten nukkumaanmenoa vuoropäiväkodissa Helsingissä.

Kello 20.17. Viisivuotias Mikael Rannisto saapuu iltapalan jälkeen päiväkoti Pikkutylliin Helsingin Kalasatamaan. Vasta kolmatta yötä päiväkodissa viettävä Mikael tekee iltatoimet, hakee unikaverin, kävelee omaan sänkyynsä ja nukahtaa heti hyvän yön toivotusten jälkeen.

22.12.2017 2:00 | Päivitetty 22.12.2017 7:43

”Minulla on iltavilli”, ilmoittaa Melissa Thierry, 4. Hän on syönyt voileivän, harjannut hampaansa ja juoksee vaaleanpunaisessa yöpuvussaan edestakaisin päiväkoti Pikkutyllin käytävällä Helsingin Kalasatamassa.

Christina Mannermaalla, 4, ei ole iltavillitystä, mutta hän on hakenut salaa ksylitolipastilleja ja piiloutuu ”nukkariin” eli nukkumahuoneeseen patjojen väliin. ”Minä olen prinsessa ja täällä on se herne”, hän kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat