Kesäparatiisin valot sammuvat, mutta vanhat rouvat jäävät kotisaarelleen – 91-vuotias Anne Enberg, 88-vuotias Stina Enberg ja 97-vuotias Alfhild Ekebom asuvat Högsåran syrjäisellä saarella vuoden ympäri - Kotimaa | HS.fi

Kesäparatiisin valot sammuvat, mutta vanhat rouvat jäävät kotisaarelleen – 91-vuotias Anne Enberg, 88-vuotias Stina Enberg ja 97-vuotias Alfhild Ekebom asuvat Högsåran syrjäisellä saarella vuoden ympäri

Kesäisin Högsåran saari täyttyy veneilijöistä ja mökkiläisistä, talvisin täällä asuu 40 ihmistä. 97-vuotias Alfhild Ekebom haaveilee kesän marjamättäistä, 91-vuotias Anne Enberg leipoo sämpylöitä ja 88-vuotias Stina Enberg hoitaa muistisairasta miestään.

27.12.2017 2:00 | Päivitetty 27.12.2017 6:33

Kun merellisestä kesäparatiisista sammutetaan loppuvuodesta valot, jäljelle jää paljon harmautta. Harmaata merta, harmaata taivasta. Tyhjillään uinuvia satavuotiaita punamultahuviloita ja laitureita, jotka odottavat kevättä ja kesävieraiden paluuta.

Tuuli ujeltaa, aallot loiskuvat ja lossi puskee muutaman kerran päivässä Kemiönsaaresta salmen yli Högsåraan ja takaisin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat