Bilal Alinilta kysyttiin työhaastattelussa isän töistä, koulussa menestyneelle Halimo Dahirille suositeltiin lähihoitajauraa – Suomessa afrikkalaistaustaisista liki puolet on kokenut syrjintää

Somalitaustaiset nuoret ihmettelevät Helsingissä pidetyssä nuorisovaihdossa, miksi ensimmäisen polven maahanmuuttajat tuntuvat kokevan Ruotsissa vähemmän syrjintää kuin Suomessa syntyneet toisen polven maahanmuuttajat. He pohtivat ratkaisuja maahanmuuttajanuorten ongelmiin.

Helsinkiläiset Bilal Alin ja Halimo Dahir sekä Ruotsista nuorisovaihtoon tulleet Hani Abdirahman ja Abdi Qani Mohamed pohtivat työpajoissa, miten maahanmuuttajanuorten ongelmia voitaisiin ratkaista Euroopassa. Valokuvatehtävän avulla mietitään median valtaa.

30.12.2017 2:00 | Päivitetty 30.12.2017 17:59

Kun helsinkiläinen Halimo Dahir, 21, haki toissa kesäksi töitä kaupan alalta, hän teki kaverinsa kanssa testin. Hän soitti erääseen liikkeeseen ja kysyi työpaikkaa, mutta sieltä vastattiin, että paikat ovat jo menneet.

Seuraavaksi samaan paikkaan soitti Dahirin kaveri, joka keksi itselleen suomalaisen nimen. Työnantaja pyysi häntä lähettämään CV:n, niin asia etenee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat